Citalopram Ervaringen Bij Te Snel Klaarkomen + Alternatieven

Vroegtijdig klaarkomen is iets heel vervelends en iets waar je zo snel mogelijk van af wil komen. Vroegtijdig klaarkomen of voortijdige ejaculatie vindt plaats wanneer iemand met een penis tijdens het hebben van seks het orgasme bereikt voordat dit gewenst is door hemzelf of zijn bedpartner. Als je last hebt van voortijdig klaarkomen, zal je binnen 1 minuut klaarkomen nadat je seksueel geprikkeld of gestimuleerd wordt. Vaak ben je ook niet zelf in staat om het klaarkomen uit te stellen.

Als je last hebt van te snel klaarkomen, kan dit erg frustrerend zijn, zeker omdat je er zonder hulpmiddelen niet veel aan kan doen. Deze frustratie en onmacht kunnen leiden tot angstklachten, depressieve gevoelens en een verslechterde mentale gezondheid. Ook kan het zijn dat je hierdoor seks zoveel mogelijk gaat vermijden. Gelukkig zijn er manieren en middelen om dit te verhelpen. Wil je weten of citalopram hier één van is, lees dan snel verder.

“Iedere man heeft wel een keer last ven vroegtijdig klaarkomen, dus dit is niet iets waar je je voor hoeft te schamen”

Voortijdige ejaculatie

Wanneer er ejaculatie plaatsvindt, betekent dit dat het sperma het lichaam verlaat. Bij voortijdige ejaculatie verlaat het sperma het lichaam dus sneller en voordat je dat zelf wilt, waardoor de seks maar enkele minuten zal duren. Dat wil je natuurlijk niet. Het probleem van voortijdige ejaculatie is een probleem dat zich veel voordoet bij mannen; één op de drie mannen heeft al  eens in zijn leven last gehad van dit probleem.

Voortijdige ejaculatie heeft vaak negatieve gevolgen voor je seksleven. Het is namelijk moeilijk om ermee om te gaan, doordat je er veel onmacht en frustratie bij kan voelen. Langdurige vroegtijdige ejaculatie is ook niet een probleem dat zich vanzelf op zal lossen en dat kan erg vervelend zijn, zeker omdat het even kan duren voordat je een oplossing weet te vinden die bij jou past en voor jou werkt.

Het kan ook voorkomen dat je eens in de zoveel tijd last hebt van vroegtijdig klaarkomen. Dat is volkomen normaal. Let wel op dat het niet voor langer dan een aantal maanden aanhoudt, want dan is het wél langdurig vroegtijdig klaarkomen en dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk op zoek gaat naar een oplossing.

Het is hierbij erg belangrijk dat je zo snel mogelijk een oplossing gaat zoeken. Dit is zo belangrijk omdat je zo ook langdurige mentale problemen, zoals angst en depressie, kan voorkomen. Merk je dat je echt alles wat je zelf kan doen om het te verhelpen hebt geprobeerd, dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan, want misschien heeft die wel iets wat echt kan helpen of kan deze erachter komen waarom je last hebt van voortijdig klaarkomen.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Werking van de zaadlozing

De ejaculatie wordt geïnitieerd door het centrale zenuwstelsel. Wanneer mannen tijdens de seks seksueel gestimuleerd worden, stuurt het centrale zenuwstelsel signalen naar het ruggenmerg en de hersenen. Wanneer een man een bepaalde hoogte van seksuele opwinding bereikt, worden er weer signalen van de hersenen naar de voortplantingsorganen gestuurd. De reactie van de penis op deze signalen is ejaculatie.

Ejaculatie gebeurt in twee verschillende fasen, emissie en expansie genaamd. Emissie, ook wel afscheiding, vindt plaats wanneer het sperma van de testikels naar de prostaat gaat en zich vervolgens vermengt met de vloeistof die fungeert om het sperma vloeibaar te maken.

Expansie, ook wel verwijding, vindt plaats wanneer de spieren die zich aan de basis van de penis bevinden, samentrekken. Het gevolg van het samentrekken is dat de spier het sperma de penis uit perst. Emissie en expansie zullen vaak tegelijkertijd plaatsvinden. Na de ejaculatie zal de erectie weer verdwijnen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Oorzaken van voortijdige ejaculatie

De meest voorkomende oorzaak van vroegtijdig klaarkomen, is een tekort aan serotonine. Serotonine is een chemische stof die geproduceerd wordt door je zenuwcellen. Het wordt gemaakt door een aminozuur dat tryptofaan heet. Dit komt je lichaam binnen via voeding. Je kan dit aminozuur vooral vinden in noten, kaas en rood vlees. Het kan ook zijn dat jouw zenuwcellen hier, ondanks je voeding, minder van aanmaken.

Als je een tekort hebt aan het aminozuur tryptofaan, dan zijn de spiegels van serotonine in je lichaam niet voldoende op pijl. De hoeveelheid serotonine die in jouw lichaam zit, bepaalt hoe gelukkig en goed jij je voelt. Dit heeft als gevolg dat je last kan krijgen van een stemmingsstoornis, zoals bijvoorbeeld angst of depressie, en je je erg somber kan voelen. Ook kan het lichamelijke gevolgen hebben, zoals voortijdig klaarkomen.

Hoe meer serotonine er door jouw zenuwcellen wordt aangemaakt, hoe beter een orgasme uit zal kunnen stellen en hoe later je dus zal klaarkomen. Als je lagere hoeveelheden serotonine aanmaakt, kan dit weer het gevolg hebben dat je het klaarkomen niet zelf kan beheersen.

Andere veel voorkomende oorzaken van voortijdig klaarkomen zijn:

 • Depressie
 • Angst
 • Stress
 • Stemmingsstoornissen
 • Negatieve gevoelens omtrent seksuele prestaties
 • Onrealistische verwachtingen omtrent seksuele prestaties
 • Relatieproblemen
 • Negatieve eerdere seksuele ervaringen
 • Erectiestoornis

Citalopram

Citalopram is een geneesmiddel dat vooral gebruikt wordt om depressie, angststoornissen en andere stemmingsstoornissen te behandelen. Het kan helpen bij het krijgen van meer energie en je mentale gesteldheid te verbeteren. Citalopram is een selectieve serotonineheropnameremmer (SSRI). Het helpt om het evenwicht van serotonine in de hersenen te herstellen.

Selectieve serotonineheropnameremmers behandelen depressie door het serotoninegehalte in de hersenen te verhogen. Ze blokkeren de heropname van serotonine in de neuronen. Hierdoor is er meer serotonine beschikbaar om de overdracht van berichten tussen neuronen te verbeteren. Ze zullen alleen serotonine aantasten en geen andere neurotransmitters.

Bijwerkingen

Zoals bijna alle medicatie, kan citalopram ook een aantal bijwerkingen veroorzaken. De meeste bijwerkingen zullen een aantal weken nadat je begint met het gebruiken van deze medicatie verdwijnen. Als de bijwerkingen niet na een aantal weken verdwijnen of na een aantal weken alleen maar erger zijn geworden, dan is het verstandig om terug te aan naar je arts om een ander geneesmiddel uit te proberen.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Hoofdpijn
 • Slaperigheid
 • Droge mond
 • Slapeloosheid
 • Nervositeit of irritatie
 • Rusteloosheid
 • Duizeligheid
 • Seksuele problemen, zoals verminderd seksueel verlangen
 • Moeite met het bereiken van een orgasme
 • Het niet kunnen behouden van een erectie
 • Verandering in de eetlust
 • Gewichtsverlies
 • Gewichtstoename

Ervaringen

Dit geneesmiddel wordt eigenlijk alleen voorgeschreven voor mensen die last hebben van een depressie. Soms is een depressie de oorzaak van seksuele problemen zoals vroegtijdig klaarkomen. De dokter zal voor vroegtijdig klaarkomen dus geen citalopram voorschrijven. Wel zal het voorgeschreven worden als jij last hebt van depressie en voortijdig klaarkomen hier een van de symptomen van is.

Veel gebruikers van het medicijn hebben last van seksuele bijwerkingen nadat ze gestopt zijn met citalopram. Een veel voorkomende bijwerking is vroegtijdig klaarkomen. Bij sommigen was het vroegtijdig klaarkomen erger dan voordat zij begonnen met het slikken van het geneesmiddel.

Het krijgen van seksuele problemen komt vaak voor tijdens en soms na het langdurig gebruik van selectieve serotonineheropname remmers (SSRI’s) zoals citalopram, maar bij een aantal gebeurt dit ook al vanaf het begin van het slikken van het medicijn.

In een aantal gevallen hebben sommige mensen kun seksuele functies niet niet tot amper terug kunnen krijgen na het stoppen met het slikken van SSRI’s. Er is een bekend fenomeen dat post-SSRI seksuele disfunctie heet.

Er zijn veel voorkomende ervaringen met citalopram waarbij het probleem van voortijdig klaarkomen eigenlijk nog slechter was dan voorheen. Het onderdrukt het voortijdig klaarkomen bij langdurig gebruik namelijk, zodat wanneer je stopt met het slikken van citalopram, het voortijdig klaarkomen zo verergerd is dat je soms binnen 10 seconde klaar zal komen.

Ook wordt door veel gebruikers ervaren dat nadat zij gestopt waren met het slikken van de citalopram, hun problemen omtrent voortijdig klaarkomen, nadat zij een aantal maanden gestopt waren met het slikken van het medicijn, eigenlijk net zo erg waren als voordat ze het medicijn slikten.

Sommigen zijn van mening dat het medicijn tijdens het slikken de problemen omtrent voortijdig klaarkomen voor hen oploste, maar na verloop van tijd hadden zij door het slikken van het medicijn eigenlijk helemaal geen zin meer in seks. Het effect van het medicijn op voortijdig klaarkomen was volgens hen daarom zinloos, want ze wilden helemaal geen seks meer hebben.

Er zijn dus niet veel positieve ervaringen met citalopram wat betreft voortijdig klaarkomen. Bij de één verergert het de klachten alleen maar, bij de ander helpt het, maar zorgt het medicijn ervoor dat je weinig tot geen zin meer hebt in seks. Bij velen is het zo dat het de klachten na het stoppen met het slikken van het medicijn uiteindelijk alleen maar heeft verergerd, of dat ze helemaal geen verandering zien in hun klachten.

Als je overweegt om dit medicijn te slikken met als verwachting dat je voortijdig klaarkomen verholpen zal worden, dan is het verstandig om een andere oplossing te zoeken. Medicijnen als citalopram en andere selectieve serotonineheropnameremmers zullen de problemen alleen voor een korte tijd verhelpen, en daarna ben je of weer terug bij af of nog verder van huis wat betreft je symptomen.

Alternatieve manieren om van ejaculatieproblemen af te kunnen komen

Bekkenbodemoefeningen

De eerste alternatieve manier waarop je vroegtijdig klaarkomen kan verhelpen, is door het doen van oefeningen ter versterking van je bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspier is de spier die je tijdens het ontlasten voelt. Deze spier zit in een gebied dat het perineum heet, en zich tussen de anus en het scrotum bevindt. De bekkenbodemspieren lopen bij de man vanaf het schaambeen tot het stuitje. Ook omringen deze spieren het rectum, de urineblaasopening en de prostaat. Ook ondersteunen ze de organen in de buik en zorgen ze ervoor dat je de ontlasting kan ophouden.

De bekkenbodemspieren hebben ook een seksuele functie. Ze zijn namelijk van belang voor een goed werkende bloedsomloop voor de organen die zich rondom deze spier bevinden, en dit zijn onder andere de geslachtorganen, zoals de penis. Als je voortijdig klaarkomen wilt verhelpen, is het belangrijk dat je een goed functionerende bloedsomloop hebt. Door de bekkenbodemspier te trainen, kan je bovendien ook meer invloed krijgen op het klaarkomen en naarmate de spieren sterker worden, zal je ook volledige controle over het klaarkomen kunnen krijgen.

Op deze manier kan je langdurig en op een natuurlijke manier controle krijgen over het voortijdig klaarkomen. Als je wilt weten welke oefeningen je moet doen, dan kan je deze oefeningen gemakkelijk vinden via Google, en op YouTube zijn veel uitlegfilmpjes te vinden die je zeker kunnen helpen.

“Als je op zoek bent naar een langdurige oplossing voor het voortijdig klaarkomen, dan kan het trainen van de bekkenbodemspieren je waarschijnlijk wel helpen.”

De knijptechniek

Bij het zoeken naar technieken om vroegtijdig klaarkomen te verhelpen, wordt deze techniek bijna altijd genoemd om vroegtijdig klaarkomen te verhelpen. Deze techniek is erg populair en is vaak ook effectief doordat hij tijdens de seks het voortijdig klaarkomen verhelpt.

De knijptechniek is eigenlijk zoals de naam al doet vermoeden. Bij deze techniek knijp je met je hand op het gebied waar de ejaculatie uit komt. Dit doe je voor een paar seconden totdat het gevoel van een orgasme stopt. Als het gevoel volledig weg is, kun je daarna doorgaan met vrijen.

Deze techniek is heel eenvoudig om uit te voeren. Als je tijdens de seks het gevoel hebt dat er geen terugkeer meer mogelijk is en je denkt dat je het orgasme en/of de ejaculatie eraan zit te komen, gebruik je simpelweg je vinger en je duim om wat druk uit te oefenen op het gebied waar de eikel en de penis samenkomen, en sluit je de penis zo af zodat er geen ejaculatie plaatsvindt.

Nadat je enkele seconden druk op het gebied hebt uitgeoefend en het orgasme en/of de ejaculatie is verdwenen, laat je je vinger los. Dan is het verstandig om ongeveer 30 seconden na het loslaten van de druk daar te blijven, en dan kun je de seks hervatten.

Als deze techniek de eerste keer niet werkt, moet je deze mogelijk meerdere keren herhalen totdat het echt werkt. Het kan ook zijn dat je een paar keer moet oefenen voordat het werkt en je de techniek onder de knie hebt.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *