Waarom kegel oefeningen effectief zijn + 3 voorbeeldoefeningen

Bij sommige mannen en vrouwen zijn de kegel oefeningen bekend. Het is namelijk een manier om incontinentie tegen te gaan.

Laten dezelfde oefeningen nu ook te gebruiken zijn om je ejaculatie uit te stellen! Met deze oefeningen train je de bekkenbodem spier. Mannen die deze spier goed onder controle hebben, zullen betere seks hebben.

Door als man tijd en energie te investeren in het trainen van de bekkenbodem spier (ook wel pc spier) oefen je ook gelijk de spieren die een erectie aansturen en die de ejaculatie op gang brengen. Zorg er wel voor dat je de juiste oefeningen doet, anders zal het geen effect hebben.

Wat zijn kegel oefeningen?

Kegel oefeningen is een verzamelnaam voor het trainen van de bekkenbodem spier. Deze spier gebruik je onder andere bij het ophouden van plas. De oefeningen zijn algemeen bekend bij de meeste mensen, maar dat deze spier ook kan zorgen voor een beter seksleven weten de meeste mensen niet.

Door de spier te trainen, raakt de spier beter ontwikkeld. Je leert ook om de spier onder controle te krijgen. In begin voelt het trainen van de bekkenbodem spier vreemd aan, maar door te trainen gaat het steeds beter aanvoelen.

Na weken van trainingen kost het jou nauwelijks nog moeite om de spier aan te spannen. Dit wil zeggen dat je de spier beter onder controle hebt (1). Je krijgt de macht om te spelen met het klaarkomen. Wil je nog langer vrijen? Onderdruk het orgasme dan via de bekkenbodem spier.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Waar zit de bekkenbodem spier bij de man?

De bekkenbodem spier (of PC spier) zit tussen het schaambeen en het stuitbeen. Het is de spier tussen het schaambeen en het stuitbeen. Op onderstaande afbeelding is het de rode lijn.

pc spier

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

3 oefeningen van de bekkenbodem spier door kegel oefeningen

De bekkenbodem spier werkt als iedere willekeurige andere spier in je lichaam. Door te trainen wordt de bekkenbodem spier beter ontwikkeld (2). Het trainen moet wel met beleid gebeuren, want ook de bekkenbodem spier kan overbelast worden. Je moet je dus zo goed mogelijk houden aan het opgegeven schema in de oefeningen. Door lichtere oefeningen zal het langer duren tot je de spier onder controle hebt. Bij een te zware belasting kan het noodzakelijk zijn om de spier een paar dagen rust te gunnen. Wij lichten 3 oefeningen nader toe.

Eerst warming up!

Om complicaties te voorkomen moet de spier eerst opgewarmd worden. Dit doe je door eerst lichte oefeningen te doen. De spier moet eerst los worden gemaakt.

 • Stap #1: Span de bekkenbodem spier aan gedurende 5 seconden
 • Stap #2: Ontspan de spier weer gedurende 5 seconden
 • Voer deze oefeningen in totaal 10 keer uit

Hier volgen de verschillende soorten kegel oefeningen.

Oefening #1: Bekkenbodem spier leren aanspannen

Om de spier op een goede manier te trainen, moet de intensiteit langzaam worden opgebouwd. In de eerste oefening is de inspanning nog licht te noemen. Langzaam moet de spier wennen aan wat er de komende weken op het programma staat.

 • Stap #1: Span de bekkenbodem spier aan gedurende een periode van 30 seconden
 • Stap #2: Ontspan de spier 10 seconden lang
 • Voer deze oefening in totaal 10 keer uit

Oefening #2: Krachtig aanspannen van de spier

Na de 1e oefeningen zal het aanspannen van de spier nog steeds onwennig aanvoelen. Wordt de oefening wel al iets gemakkelijker? Dan wordt het tijd voor de volgende oefening. In de 2e oefening ga je de spier krachtig gebruiken.

 • Stap #1: Ontspan de bekkenbodem spier gedurende 2 tot 10 seconden
 • Stap #2: Span de spier hard aan gedurende een periode van maximaal 10 seconden
 • Herhaal deze oefening gedurende een paar weken 10 keer achter elkaar. Probeer dagelijks om de voorgaande 2 stappen 3 tot 4 keer uit te voeren

In het begin kun je stap #2 beter maximeren tot 5 seconden. Bouw geleidelijk uit naar maximaal 10 seconden.

Oefening #3: Aanspannen en ontspannen

In deze oefening moet je de spier flexibel zien te krijgen door steeds kort aan te spannen en vervolgens weer te ontspannen.

 • Stap #1: Probeer de bekkenbodem spier zo snel mogelijk 5 keer aan te spannen en weer te ontspannen
 • Stap #2: Voer deze oefening dagelijks 5 keer uit

Na meerdere dagen oefenen, zul je merken dat je de oefening steeds sneller kunt uitvoeren. Na deze oefeningen zul je merken dat jij je al meer bewust bent van de werking van de bekkenbodem spier.

pc-spier-trainen-oefeningen

Hoe lang duurt het om controle over je lichaam te krijgen door kegel oefeningen?

Het trainen van spieren is een langzaam proces. Bij iedere training wordt de spier namelijk beschadigd. Het lichaam zorgt er vervolgens voor dat de spier wordt hersteld en verbeterd om in de toekomst beschadigingen van de spier tegen te gaan. Van een ongetrainde bekkenbodem spier naar een afgetrainde spier gaat je minimaal één maand kosten, maar een langere periode is ook zeker niet uit te sluiten.

Door de kegel oefeningen krijg je een beter orgasme

De kegel oefeningen zorgen er niet alleen voor dat jij het langer vol gaat houden in bed. In meerdere opzichten zal jouw seksleven verbeterd worden. Bij het klaarkomen zul je merken dat de beleving veel heftiger is. Ook de ejaculatie zal veranderen. De sperma zal met een straal uit de penis komen in plaats van druppelen. De penis zal ook beter vollopen met bloed, waardoor de penis langer en dikker wordt. Hierdoor zijn de kegel oefeningen ook aan te raden voor mannen met lichte erectiestoornissen. Door een sterkere bekkenbodem spier heb je weer een grotere kans op een goede erectie.

Er zijn meer manieren om je ejaculatie beter te beheersen

In mijn ebook “Complete Ejaculatie Controle” beschrijf ik meer manieren om een orgasme langer uit te kunnen stellen. Wij zullen 3 kort toelichten. Deze manieren zijn uiteraard aanvullend op de kegeloefeningen, maar onderstaande manieren kunnen ook los gebruikt worden.

Manier #1: Let op je ademhaling

Veel mannen die te snel klaarkomen, ademen tijdens het vrijen te snel en kort. Hierdoor wordt het lichaam onrustig en zul je eerder klaarkomen. Je moet juist rustig ademhalen en via de buik ademen. Dit doe je door diep adem te halen en door de mond weer uit te ademen. Je gaat ongeveer eens per 3 tot 5 seconden ademhalen.

Door deze manier van ademen kunnen je spieren meer ontspannen. Ook voor de ademhaling is er een schema beschikbaar hoe je met de ademhaling het klaarkomen kunt uitstellen.

Manier #2: Leer om te ontspannen

Stress en niet ontspannen zijn kunnen een vroegtijdige ejaculatie opwekken. Stress helpt ons ook in geval van nood. Als de nood het hoogst is ben je net iets sterker en vlugger door stress. Als je stress in je lichaam hebt tijdens het vrijen, worden processen binnen het lichaam versneld.

Bij een noodsituatie is dat goed, in bed moet je dat niet willen. Zorg ervoor dat je niet gestrest het bed in stapt. Tijdens het voorspel kun je ook nog proberen om de stress uit je lichaam te krijgen.

Stress kan ook veroorzaakt worden door de angst om te vroeg klaar te komen. Praat hierover met je partner om de druk iets te verlichten.

Hoe moet ik het geleerde met de kegeloefeningen toepassen?

De oefeningen lijken geen raakvlak te hebben met je seksuele prestaties, tot het moment dat de spier goed getraind is. Met een getrainde bekkenbodem spier bepaal jij wanneer deze aangespannen is en wanneer de spier ontspannen is. Tijdens het vrijen is de spier licht aangespannen. Tijdens het vrijen wordt de seksuele spanning in het lichaam opgebouwd richting de ontlading…het orgasme.

Door tijdens het penetreren telkens de spanning van de spier te halen, moet het lichaam constant opnieuw opbouwen richting een orgasme.

In dit artikel kunnen wij het niet volledig toelichten. Het is namelijk teveel omvattend. In mijn ebook heb ik het tot in de details besproken.

Referenties

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003840/
 2. http://uroweb.org/lifelong-premature-ejaculation-can-be-treated-by-pelvic-floor-exercises/

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

9 reacties op "Waarom kegel oefeningen effectief zijn + 3 voorbeeldoefeningen"

 1. ano

  says:

  top oefeningen! eens kijken of ik zo mijn bekkenbodemspieren sterker kan maken... is mijn vriendin ook weer blij

  • Chris Coster

   says:

   Als je ze regelmatig wordt, kan het bijna niet anders dat ze sterken worden. Ik hoop in ieder geval dat je je vriendin blij kan maken ja!!

 2. joe

  says:

  zal het mar proberen en kijken na een paar weken wat het effect hiervan is

 3. John

  says:

  Hallo ik heb een vraag, wanneer kan ik het beste deze kegeloefeningen doen? Moet je daarvoor speciaal gaan zitten of kan ik dat ook in de auto naar mijn werk doen?

 4. Nico

  says:

  Dag,

  Ik kom al jaren te snel klaar. Mijn vrouw vindt het vreselijk maar ze durfde er nooit over te beginnen. Nou weet ik het eindelijk. En probeer ik er wat aan te doen. Dus ik naar de dokter om te vragen wat ik eraan kan doen. Die vent schrijft me wat pilletjes voor ben de naam al weer vergeten.

  Dat was dus drie keer niks. Ik voelde me hartstikke gek en kreeg m ook minder omhoog. ja ik kwam later klaar maar ik kreeg ook hoofdpijn en misselijkheid en dat soort symptomen. Toen heb ik eens zon creme gekocht maar dat was ook vreselijk. Ik voelde helemaal niets meer op mn jongeheer en volgens mij raakte mijn vrouw ook verdoofd.

  Nou ben ik hier op deze site. En zie ik meer mensen met die problemen. Dus die kegel oefeningen helpen wel om het uit te stellen? Hoe vaak moet ik die doen? En zitten er geen bijwerkingen aan?

  Groet

  Nico

 5. Carlos

  says:

  Dag Chris,

  Ik knijp mijn billlen samen als ik deze kegeloefeningen doe. Is dat de bedoeling of juist niet? ik zie niet hoe ik anders de juiste spier aanspan.

 6. Aad

  says:

  De link naar de Youtube video doet het niet

  Mvg Aad

 7. Aaron

  says:

  Ik vind die oefeningn echt top, ze hebben me echt geholpen! Thnx

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *