Waarom Kom Ik Zo Snel Klaar? 4 Unieke Tips voor Langere Seks

Waarom kom ik zo snel klaar?” is een veelgestelde vraag die zowel mannen (als vrouwen) bezighoudt. Het is frustrerend en slaat een deuk in het mannelijk zelfvertrouwen. Mannen kunnen zelfs in een neerwaartse spiraal terechtkomen, met dingen zoals prestatieangst die de situatie alleen maar verergeren.

Dus, wat kun je doen om dit probleem aan te pakken en je seksleven de juiste richting in te slaan? Er is licht aan het einde van de tunnel. Of je nu worstelt met stress, spanning of gewoon op zoek bent naar betere ejaculatiecontrole, wij hebben de antwoorden. Maak je dus kklaar voor een transformatie in de slaapkamer!

Wat zit er achter vroegtijdige ejaculatie?

Waarom kom je zo snel klaar? Ik zal je deze vraag zo precies mogelijk beantwoorden vóórdat we ingaan op de tips. We moeten immers eerst begrijpen wat er gebeurt in je lichaam om aan geschikte oplossingen te werken. Vroegtijdige ejaculatie is een complex fenomeen dat zowel psychologische als fysiologische oorzaken kan hebben.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Psychologische Oorzaken

Eén van de grootste boosdoeners is prestatieangst. Stel je zelf eens voor: je bent eindelijk in een intieme situatie, maar je bent zo gefocust op het ‘niet te snel klaarkomen’ dat je lichaam precies het tegenovergestelde doet!

Wanneer je je constant zorgen maakt over je prestaties, activeert dit je vecht-of-vluchtreactie. Dit verhoogt je adrenaline, met alleen maar een hoger risico tot snellere ejaculatie.

Het is dan ook niet zo gek dat is gebleken uit onderzoek, dat degenen met hoge niveaus van stress, depressie en angst aanzienlijk vaker last hebben van vroegtijdige ejaculatie. Dit benadrukt het belang van het aanpakken van psychologische factoren als behandeling van te snel klaarkomen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al een stevige erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Fysiologische Oorzaken

Dan zijn er de fysiologische factoren. Wist je bijvoorbeeld dat je serotonineniveau een grote rol speelt in hoe lang je het volhoudt? Serotonine is een chemische stof in de hersenen die je stemming en angstniveaus reguleert.

Lagere niveaus van serotonine wordt onder meer veroorzaakt door stress en depressie. Ze verhogen het risico op een hogere gevoeligheid voor seksuele prikkels, met snellere ejaculatie als mogelijk gevolg.

Ook genetica kan een rol spelen. Sommige mannen hebben simpelweg een genetische aanleg voor de hogere gevoeligheid voor seksuele prikkels. Zo heeft recent onderzoek, gepubliceerd in “Nature Genetics“, een nieuw licht geworpen op dit probleem. Het veronderstelt dat specifieke genetische varianten verantwoordelijk kunnen zijn voor de verhoogde zenuwgevoeligheid, waardoor sommige mannen sneller klaarkomen.

Bovendien zijn er medische aandoeningen, zoals diabetes, schildklierproblemen, en chronische prostatitis (ontsteking van de prostaat), die van negatieve invloed kunnen zijn. Dergelijke aandoeningen beïnvloeden op negatieve wijze de zenuwen en spieren die betrokken zijn bij de ejaculatie, waardoor je minder controle tijdens de seks hebt.

Hormonale onevenwichtigheden

Hormonen zoals testosteron regelen een hoop in je lichaam, inclusief je seksuele prestaties. Testosteron is de motor achter het libido, en hét mannelijke geslachtshormoon.

Een lage testosteronspiegel werkt je seksuele prestaties tegen. Te weinig testosteron gaat vaak gepaard met een verminderd libido, minder energie en ja, zelfs snellere ejaculatie. Een gebrek aan dit krachtige hormoon kan er helaas dus toe leiden dat je over minder controle beschikt wanneer je klaarkomt.

Leefstijlgewoontes

Ongezonde gewoontes zoals veel drinken, roken en slecht eten kunnen je seksuele prestaties flink in de weg zitten. Roken beschadigt bijvoorbeeld de bloedvaten en vermindert de bloedstroom naar de penis, met mogelijke erectieproblemen en ejaculatiecontrole als gevolg.

Ook overmatig alcoholgebruik is seksueel problematisch – zelfs als het je zenuwstelsel verdooft en je minder gevoelig bent, kan het je coördinatie en reflexen aantasten, waardoor je ejaculatiecontrole achteruit gaat.

Te weinig aan het bewegen? Zonde! En al helemaal als je ejaculatiecontrole mist. Er zijn namelijk tal van studies zijn die hebben aangetoond dat mannen die regelmatig sporten, minder vaak last hebben van seksuele problemen. Dus ja, een gezonde levensstijl kan echt het verschil maken!

4 Unieke tips om te snel klaarkomen te overwinnen

We hebben de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige ejaculatie besproken, maar je vraagt je waarschijnlijk nog steeds af: “Waarom kom ik zo snel klaar?” Gelukkig zijn er een aantal tips en unieke technieken om dit probleem bij de kern aan te pakken, én langer te genieten in bed.

1. Tantrische technieken

Tantra is niet alleen een techniek; eerder een manier van leven om dieper in verbinding te komen met jezelf en je partner. Deze eeuwenoude praktijk leert je om je seksuele energie te beheersen en je opwinding te verlengen. Een goede eerste tip, want het je helpt om in het moment te blijven en je volledig te concentreren op de sensaties die je voelt.

Leren over tantra kan je helpen om seksuele blokkades te doorbreken en nieuwe niveaus van plezier te ontdekken.

Volgens tantra-goeroe Osho:

“Tantra is een manier om te zeggen ja tegen het leven. Het gaat niet alleen om seks, maar om volledige acceptatie van jezelf en de ander.”

Praktische Tips:

 • Yab-Yum-positie: Ga tegenover je partner zitten, wikkel je benen om elkaar heen en houd elkaar vast. Een intieme houding die perfect is voor diepe verbinding en controle!
 • Diepe ademhaling: Adem diep in door je neus en langzaam uit door je mond. Dit werkt goed om beter je energie te reguleren en je opwinding te beheersen.
 • Focus op verbinding: Richt je op het moment met je partner. Maak oogcontact, voel de aanrakingen en geniet van het samenzijn. Deze liefdevolle kalmte is perfect om het orgasme uit te stellen en langer te genieten.
 • Meer voorspel: Neem de tijd voordat je penetreert! Probeer meer dingen te doen zoals massages, beffen, kussen en zachte aanrakingen. Zo bouw je de spanning op en maak je het moment extra zinderend en onvergetelijk.

2. Aanpassing van je masturbatietechniek (Belangrijk!)

Wist je dat de manier waarop je masturbeert een directe invloed kan hebben op hoe je presteert tijdens seks? Dit komt omdat je lichaam bij regelmatige masturbatie gewend raakt aan bepaalde ritmes en snelheden.

Ben je bijvoorbeeld gewend om snel en krachtig af te trekken, dan kan dit ertoe leiden dat je tijdens de seks sneller en gemakkelijker klaarkomt. Zou je daarentegen gewend raken om bewust langzamer en met meer variatie te masturberen, dan train je jezelf om langer te genieten en je ejaculatie beter te beheersen!

Probeer bewust je masturbatietechniek aan te passen, om zo je opwinding beter te beheersen en meer controle te krijgen.

Hoe het werkt:

 • Varieer in snelheid en druk: Oefen met langzaam en bewust masturberen, om meer controle te krijgen over je opwinding. Wissel af tussen snelle en langzame bewegingen om je lichaam te trainen.
 • Constante druk vs. variërende druk: Altijd dezelfde druk gebruiken kan je gevoeliger maken voor variaties tijdens seks. Wissel de druk af om je controle te verbeteren.
 • Gebruik van de hand: Als je altijd dezelfde hand en dezelfde grip gebruikt, kan dit leiden tot een voorspelbaar patroon. Wissel eens van hand en grip om je lichaam te verrassen en je controle te verbeteren.
 • Stop-Start techniek: Stop net voordat je voelt dat je gaat klaarkomen en begin weer zodra je opwinding afneemt. Herhaal dit meerdere keren om je controle te verbeteren.
 • Minder frequentie: Masturbeer minder vaak om je lichaam te leren langer te genieten zonder te ejaculeren. Een uitstekende manier voor opwindingsregulatie.
 • Gebruik ademhalingstechnieken: Combineer masturbatie met diepe ademhaling voor lichaamsbeheersing. Adem diep in door je neus en langzaam uit door je mond om kalm te blijven en de climax uit te stellen.

3. Experimenteren met meerdere posities

Waarom kom ik in vredesnaam zo snel klaar? Een deel van het antwoord ligt in de positie waarin je vrijt. Verschillende standjes kennen variërende niveaus van stimulatie en controle, en jij kunt je orgasme uitstellen en je seksleven tegelijkertijd een stuk spannender maken door wat meer variatie toe te laten.

 • De Lepelpositie: Lig samen op je zij, je partner dicht tegen je aan. Deze positie gaat goed voor zachte, ritmische bewegingen en minder intense stimulatie.
 • Cowgirl (vrouw bovenop): Laat je partner bovenop zitten. Dit geeft haar controle over het tempo en de diepte, terwijl jij minder intense stimulatie ervaart en het langer kunt volhouden.
 • De Brug: Jij ligt op je rug, je partner zit bovenop met haar hoofd naar je en leunt vervolgens achterover. Deze positie heeft een unieke hoek met minder directe stimulatie.
 • Staande Posities: Seks tegen een muur is ideaal voor minder directe stimulatie. Dit vereist wel wat meer balans en controle, maar wat alleen maar nog meer kan helpen om langer door te gaan.
 • De Lotus: Ga in kleermakerszit zitten en laat je partner op je schoot zitten, met haar benen om je heupen. Deze positie zorgt voor een diepe, intieme verbinding, met bewegingen die langzamer en gecontroleerder zijn.
 • Omgekeerde Cowgirl: Laat je partner bovenop zitten, maar met haar gezicht naar je voeten gericht. Met een andere hoek van penetratie, terwijl jij nog steeds visueel kunt genieten en zij de controle heeft over het tempo en de diepte.

Sommige posities zorgen voor minder directe stimulatie, zodat je langer kunt doorgaan, terwijl je je partner maximaal kunt plezieren.

Pro-tip: Wissel regelmatig van positie! Voor wat variatie in de stimulatie. Praat ook met je partner en ontdek samen welke posities voor jullie het beste werken.

4. Zorg voor een boost in je testosteronlevels

Zoals eerder gezegd speelt je hormoonhuishouding een serieuze rol in je seksleven. Met name testosteron is hierbij belangrijk. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren om je testosteronspiegel een boost te geven en betere ejaculatiecontrole te verkrijgen. Tegelijkertijd zijn al deze dingen ook geweldig voor je zelfvertrouwen!

 • Krachttraining: Het is een bewezen gegeven dat regelmatige krachttraining een uitstekende wijze is om je testosteronspiegel te verhogen. Tip: Leg de focus op compound-oefeningen zoals squats en deadlifts die de grote spiergroepen aanspreken.
 • Gezonde voeding: Eet een dieet rijk aan zink en magnesium, zoals spinazie, rundvlees, noten en zeevruchten. Dit zijn mineralen die onmisbaar zijn voor de productie van testosteron.
 • Voldoende slaap: Ga voor 7 á 9 uur kwalitatieve slaap per nacht. Slechte slaap is desastreus voor je testosteronspiegel, dus bereid je voor op een goede nachtrust.
 • Vermijd stress: Chronische stress doet het stresshormoon cortisol pieken, wat vervolgens je testosteronniveaus negatief beïnvloedt. Probeer eens aan ontspanningstechnieken te doen, zoals meditatie of yoga.
 • Supplementen: Overweeg supplementen zoals visolie, maca, ashwagandha, tribulus terrestris, ginseng en vitamine D, die allemaal kunnen bijdragen aan de ondersteuning van gezonde testosteronniveaus!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *