Te Snel Klaarkomen: Je Orgasme Uitstellen Door Ademhaling

Te snel klaarkomen. Een vroegtijdige zaadlozing. Premature ejaculatie. Geen seksueel uithoudingsvermogen. Welke term je er ook voor gebruikt, één ding staat vast: het is geen pretje. Als je net met je partner in de juiste stemming bent, en je vervolgens binnen een minuut alweer klaar bent, dan is dat voor niemand een erg bevredigende ervaring.

Daarnaast kan het je als man ook flink doen twijfelen aan jezelf. Als het je niet lukt om voor langere tijd seks te hebben, ben je dan wel een echte man? Uiteraard ben je als man natuurlijk meer dan alleen je seksleven. Maar het is niet zo gek dat vrijwel alle mannen die aan vroegtijdig klaarkomen lijden hier iets aan willen doen.

Veel van die mannen grijpen dan meteen naar de meest zware middelen die ze kunnen vinden, omdat ze denken dat die dan ook wel het meest effectief zullen zijn. Op die manier krijg je mannen die hun penis onomkeerbaar beschadigen met penispompen. Andere mannen raken volkomen afhankelijk van allerlei twijfelachtige pillen met nare bijwerkingen.

En dat terwijl het allemaal veel simpeler kan!

Seks en klaarkomen zijn natuurlijke processen. Als het hiermee niet helemaal goed zit, dan is er vaak ook wel een natuurlijke oplossing voor te vinden. In het geval van te vroeg klaarkomen is er iets heel simpels waarmee je dit kan beïnvloeden: je eigen ademhaling.

Dit klinkt natuurlijk ideaal, je ejaculatieproblemen oplossen met alleen je eigen ademhaling, maar hoe doe je dat dan precies? Dat zal ik je uitleggen in dit artikel, aan de hand van de volgende punten:

  • Vroegtijdig klaarkomen: waarom komt het zo vaak voor?
  • Ademhaling en orgasme: de fysieke dimensie
  • Ademhaling en orgasme: het psychologische effect
  • Ademhaling en orgasme: het placebo-effect
  • Samengevat: hoe stel ik mijn orgasme uit met mijn ademhaling?

Vroegtijdig klaarkomen: waarom komt het zo vaak voor?

Veel mannen voelen zich geraakt in hun mannelijkheid als ze te vroeg klaarkomen, omdat ze mannelijkheid associëren met seksueel presteren. Ik snap best dat denkt dat deze twee concepten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar dat is niet het geval. Vroegtijdig klaarkomen is iets waar zeer veel mannen last van hebben.

Maar hoe kan het nou dat dat zoveel mannen hier last van hebben? Als je de evolutietheorie aanhangt, dan zouden door natuurlijke selectie toch juist alleen de sterkste en beste mannen hun genen door kunnen geven? Je zou dan toch verwachten dat alle mannen van tegenwoordig het urenlang zouden kunnen volhouden in bed?

Dat is geen onlogische gedachte, maar in de praktijk ligt het toch net even anders. Want denk er eens even over na: wie zou zijn genen eerder doorgeven? Een man die elke paar minuten een vrouw kan bevruchten, of een man die hier een paar uur voor nodig heeft?

Vroeger was korter misschien zelfs beter

Bovendien moet je je bedenken dat je vroeger misschien wel veel korter tijd voor seks had, voor je weer een roofdier moest afweren of op zoek moest naar eten.

De eigenschappen die het best zijn voor de soort, zijn niet altijd de eigenschappen die je zelf graag zou willen hebben.

Als je hier eens over nadenkt, zou je best wel eens tot de conclusie kunnen komen dat vroegtijdig klaarkomen juist evolutionair voordelig zou kunnen zijn. Er zijn dan ook steeds meer wetenschappers die dit standpunt innemen (bron). Hoe sneller en vaker je seks kon hebben, hoe groter de kans was dat je je genen kon doorgeven.

Dit zou een verklaring kunnen vormen voor het grote aantal mannen met ejaculatieproblemen. Dat is natuurlijk allemaal goed en wel, maar vandaag de dag heb je hier toch weinig aan. Tegenwoordig gaat seks veel meer om wederzijds genot. Zowel voor de man als de vrouw is het daarbij prettig als het iets langer duurt dan een paar minuten.

Gelukkig is er genoeg wat je kan doen om dit tegen te gaan, zoals door je ademhaling. Hier zal ik in de rest van dit artikel verder over uitweiden.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Ademhaling en orgasme: de fysieke dimensie

Zoals ik je net heb uitgelegd, is er waarschijnlijk een erg logische reden dat er zoveel mannen zijn die te snel klaarkomen. Ik hoop dat ik je nu niet de indruk heb gegeven dat het een hopeloze zaak is als je het niet lang volhoudt in bed. Dat is namelijk niet het geval.

Er zijn tal van processen van invloed op je vermogen om je orgasme uit te stellen, en één daarvan is je ademhaling. Door deze te beïnvloeden, zul je merken dat je het ineens een stuk langer volhoudt in bed. Denk er om te beginnen maar eens over na waarom je ademhaalt. Dit doe je om zuurstof binnen te krijgen, die je nodig hebt voor diverse processen in je lichaam.

Deze zuurstof wordt vervoerd door je lichaam via je bloed. En wat is nou een orgaan dat heel veel bloed nodig heeft tijdens de seks? Precies, je penis, en een aantal andere organen die je gebruikt tijdens de seks. Als je sneller ademhaalt, zal er ook sneller bloed door je lichaam gepompt worden.

Dit zorgt ervoor dat bloed erg snel door je penis heen stroomt.

Een gevolg hiervan is dat je penis gevoeliger wordt. Je zal aanrakingen als heftiger ervaren dan normaal. Elke stoot die je maakt zal hierdoor extremere seksuele prikkels naar je brein sturen.

Waarom te veel prikkels niet goed zijn

Zo’n gevoelige penis zal voor een hoop seksueel genot zorgen, maar als je je klaarkomen wil uitstellen, dan is te veel seksueel gevoel niet goed. Hoe meer je jezelf seksueel prikkelt, hoe sneller je immers een orgasme zal krijgen. Het zal dus even heel lekker voelen, maar de prijs daarvan is dat dit ook maar heel even zal duren.

Als je dit wilt voorkomen, zal je dus goed op je ademhaling moeten letten, en vooral moeten zorgen dat je niet te snel ademhaalt. Uit onderzoek blijkt dat dit er daadwerkelijk voor zorgt dat je minder snel klaarkomt (bron). Er zal minder bloed naar je penis stromen, en hierdoor zal je penis net wat minder gevoelig worden. Dit kan al wonderen doen voor hoe lang jij het tussen de lakens uithoudt.

Er is dus een duidelijke fysieke reden waarom letten op je ademhaling je zal helpen om het langer uit te houden tussen de lakens. Dat alleen zou al genoeg reden moeten zijn om het een keer uit te proberen. We zijn er daarmee echter nog niet: er zijn nog meer manieren waarop de juiste ademhaling ervoor kan zorgen dat je het langer volhoudt in bed!

Ademhaling en orgasme: het psychologische effect

Zoals ik je net heb uitgelegd, zijn er duidelijke biologische redenen waarom minder snel ademen je helpt met het uitstellen van je orgasme. Ik heb echter ook al even laten vallen dat er nog meer redenen zijn dat de juiste ademhaling goed kan zijn voor je seksleven. Een daarvan is het psychologische effect dat langzaam of snel ademen op je kan hebben tijdens de seks.

Als je je lichamelijk erg inspant, dan ga je hier sneller van ademen. Dit merk je in de sportschool of tijdens het hardlopen, maar ook in bed. Hoe dichter bij je orgasme je begint te raken, hoe sneller je ademhaling zal worden. Tot aan het moment dat je klaarkomt en het allemaal uit is met de pret.

We beginnen er echter steeds meer achter te komen dat dit proces beide kanten op werkt. Als je je erg inspant, dan zul je sneller gaan ademen. Maar als je sneller gaat ademen, dan heeft dit ook een zeker psychologisch effect. Je kan dit het best omschrijven als een soort zelfversterkend effect: wanneer je sneller en zwaarder gaat ademen, dan zal je brein ook sneller geloven dat je moe bent.

Voor de slimste soort op aarde zijn onze hersenen vrij makkelijk voor de gek te houden.

Je hersenen in jouw voordeel voor de gek houden

Dit effect zie je ook tijdens de seks. Ga je door je toenemende seksuele genot sneller ademen, denken je hersenen ook dat je dichter bij je orgasme raakt, waardoor dit proces wordt versneld. Dit zorgt er dus voor dat het allemaal nóg sneller zal gaan dan het al ging, en je dus nóg eerder zal klaarkomen.

De reden is dus anders dan de fysieke reden die ik eerder aangaf, maar het effect is hetzelfde.

Niet heel verrassend is het daarom misschien dat de oplossing ook hetzelfde is. Je moet gewoon wat meer op je ademhaling gaan letten, en vooral niet te snel ademhalen. Door langzamer adem te halen, zit je jezelf een stuk minder op te fokken. Hierdoor zullen je hersenen niet het idee krijgen dat je maar zo snel mogelijk moet klaarkomen.

Dit zal voor zowel jou als je bedpartners een flink voordeel zijn!

Ademhaling en orgasme: het placebo-effect

Ik heb je net twee reden uitgelegd waarom langzamer ademhalen kan bijdragen tot het uitstellen van je orgasme. Deze twee redenen zijn naar mijn idee goed uitgelegd en onderbouwd. Ik hoop daarom ook dat ik je heb kunnen overtuigen van deze twee redenen. Als dat het geval is, dan heb ik namelijk goed nieuws voor je

Het feit dat jij hierin gelooft, vergroot de kans dat de oplossingen ook echt werken.

Dit komt door het zogeheten placebo-effect. Misschien ken je deze term wel uit de medische wetenschap. Hierin geeft men patiënten soms een volledig nutteloos pilletje, zonder enig werkzaam ingrediënt. Toch kunnen patiënten zich beter gaan voelen, en ook daadwerkelijk minder last krijgen van klachten.

Het placebo-effect is kort gezegd dus het vermogen om je hersenen door suggestie voor de gek te houden.

Uiteraard kun je niet daadwerkelijk ernstige ziektes oplossen door een placebo, maar dat is ook niet wat er in dit geval aan de hand is. De twee manieren waarop ademhaling ervoor kan zorgen dat je minder snel klaarkomt, werken ook daadwerkelijk goed. Maar puur omdat jij erin gelooft dat ze werken, zullen de effecten nog sterker zijn.

Misschien denk je nu wel: ja, maar nu ik me bewust ben van het placebo-effect, zal ik mijn hersenen toch niet meer voor de gek kunnen houden? Dat is geen gekke gedachte, maar maak je hierover geen zorgen: dit kan wel. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het placebo-effect ook werkt als je je van dit effect bewust bent (bron).

Het maakt voor het effect dus helemaal niet uit dat ik je net heb uitgelegd hoe dit werkt.

Samengevat: hoe stel ik mijn orgasme uit met mijn ademhaling?

Als je dit artikel hebt gelezen, dan weet je nu niet alleen hoe je je orgasme uitstelt met je ademhaling. Je weet ook dat daar biologische en psychologische redenen achter zitten. Voor als je echter nog even een duidelijke conclusie wilt, zal ik het hier nog even voor je samenvatten.

Het komt er in de kern op neer dat je tijdens de seks meer op je ademhaling moet letten, en dan vooral moet opletten dat je niet te snel ademhaalt. Door langzaam en diep te ademen zorg je ervoor dat er niet te veel bloed door je penis stroomt, waardoor deze minder gevoelig wordt. Hierdoor zal je minder snel klaarkomen.

Niet alleen dat, maar je houdt hiermee ook nog eens je hersenen voor de gek. Dit psychologisch effect zorgt dat het allemaal nog net wat effectiever is. En alsof dat nog niet genoeg was, doet het zogeheten placebo-effect hier ook nog eens een schepje bovenop. Reden genoeg dus om eens wat meer aandacht te besteden aan je ademhaling tussen de lakens!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *