Waarom Te Snel Klaarkomen Soms tot Vreemdgaan Leidt

Een romantisch diner voor twee in jullie eigen woonkamer is de perfecte afsluiting van een zware week werken. Na de eerste gang kijken jullie elkaar al eens diep in de ogen en voelen jullie beiden de seksuele spanning door de woonkamer trekken. Direct nadat het toetje is genuttigd, kun jij je niet meer inhouden.

Je rent om de tafel heen, neemt haar in je armen en samen banen jullie je al zoenend een weg naar de slaapkamer. Eenmaal daar vliegen de kleren uit en storten jullie je in het bed. Van voorspel is weinig sprake en je gaat direct over tot de daad. Zij is er helemaal klaar voor en jij ook… en dan is het al afgelopen. Enigszins teleurgesteld kijkt ze je aan en vraagt ze wat er is. “Het is vast iets eenmaligs”, antwoord jij.

Te snel klaarkomen: hoe en wat?

De situatie die wordt geschetst in de inleiding is een typisch voorbeeld van een gevalletje “te vroeg klaarkomen”. Deze kwaal komt in verhouding bij vrij veel mannen voor. Volgens verschillende onderzoeken schommelt het totale aantal mannen dat leidt aan te vroeg klaarkomen tussen de 10 en 20 procent. Het probleem wordt echter vaak onderschat, omdat er niet veel over gepraat wordt. Het is niet direct een taboe, maar zeg nu zelf, om nou in de kroeg aan een paar vrienden te gaan vertellen dat je kwakje gemiddeld een paar minuten eerder komt, is nu ook niet direct een dagelijkse bezigheid.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Veel genoemde oorzaken

Het lastige van de kwaal is dat het scala aan oorzaken wel groot is, maar lastig te bestrijden. Om dit beter te kunnen uitleggen volgt hier eerst een lijstje met de meest genoemde en gehoorde oorzaken van de problemen omtrent te vroeg klaarkomen:

 • Stress: vaak wordt dit fenomeen gezien als buzz-killer, maar stress kan er juist ook voor zorgen dat je zo gevoelig bent dat het zaakje veel sneller in gang wordt gezet.
 • Prestatiedrang: een voorbeeld hiervan vind je in de inleiding. Gewoon zo graag willen dat je het heel praktisch gezien minder lang kunt uithouden.
 • Seksuele onervarenheid: alles is nieuw voor je en je bent zo blij dat je eindelijk mag, dat je lichaam dit gevoel zonder moeite overneemt.
 • Leeftijd gerelateerde klachten
 • Ziektes en medicatie

Wat je direct ziet, is dat veel van deze klachten niet direct medisch van aard zijn en daarmee ook lastig zijn te behandelen. Zelfs de oorzaak “ziektes en medicaties” is vaak moeilijk te verhelpen, omdat dit een ziekte betreft die bijvoorbeeld het leven lang aanwezig blijft of medicatie die gedurende lange tijd geslikt moet worden.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Gevolgen voor het dagelijks leven

Stress werd al genoemd als oorzaak voor te snel klaarkomen. In het dagelijks leven kan het echter ook een gevolg zijn van het probleem. Op het moment dat je weet dat jij niet kunt klaarkomen, kan dit je voorafgaand aan een vrijpartij al enorm zenuwachtig maken. Andere gevolgen voor het dagelijks leven zijn:

 • Angst: dit hangt deels samen met stress, maar wordt veelal gezien als de verergerde variant hiervan.
 • Schaamte: veelal tegenover bekenden en naasten, maar ook tegenover bijvoorbeeld een vaste bedpartner.
 • Een minder sociaal leven: wetend dat je dit probleem hebt, kun je de momenten waar het probleem eventueel aan het licht kan komen, vermijden waardoor je sociale leven een deuk oploopt.
 • Depressie: dit alles kan uiteindelijk, in extreme gevallen, uitmonden in een depressie.

Hoe krijg ik nu een relatie?

De gevolgen voor het dagelijks leven zijn natuurlijk al ronduit kak, maar deze kunnen nog verder strekken. Op het moment dat bijvoorbeeld je sociale leven een stap terug doet of je depressief thuis zit, kan het heel lastig worden een relatie met iemand op te bouwen of überhaupt met iemand in contact te komen. Heb je jezelf dan toch bij elkaar geraapt, dan zullen de factoren angst en stress het er niet direct makkelijker op maken. Dit klinkt allemaal heel erg depressief, maar de oplossing kan vrij simpel zijn. Dat ben je natuurlijk gewoon zelf. Maak gewoon die stap en probeer het!

Relatie, check, maar dan?

Ook als je een relatie hebt, kan het probleem van te snel klaarkomen natuurlijk nog steeds heel erg vervelend zijn. Minimale gevolgen zijn bijvoorbeeld een eenmalig slechtere sekspartij waardoor de romantiek even minimaal wordt. Als het probleem echter structureel wordt en jullie hier beiden van op de hoogte zijn, kan er een rits aan gebeurtenissen in gang worden gezet die eindigt met twee mensen die uit elkaar gaan. Wat er kan gebeuren is zichtbaar in de volgende tabelNaamloos

Niet alleen voor het krijgen van een relatie, maar ook voor het behouden ervan is het hebben van problemen omtrent het te vroeg klaar komen dus redelijk funest. Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat elke vrouw de cyclus die in tabel 1 is aangegeven doorloopt en jou eenzaam en alleen achterlaat, maar houdt er wel rekening mee dat ook dames hun behoeftes hebben.

What to do?!

Zoals eerder al werd gesteld bij het opbouwen van een sociaal leven terwijl je problemen hebt omtrent te vroeg klaarkomen, geldt hier ook: je hebt je lot in eigen hand. De oplossingen voor het probleem zijn misschien wat diffuus en enigszins vaag, omdat ze niet direct medisch van aard zijn. Ze zijn er echter wel:onderbreking

 • Pillen: een pil lijkt voor elk probleem de oplossing te zijn. Het woord “lijkt” is hier echter meer dan op zijn plek. Een pil zorgt er misschien wel voor dat je het langer volhoudt, het feit is echter wel dat je afhankelijk wordt van de pil en deze daarnaast ook nog vaak vervelende bijwerkingen heeft.
 • Onderbreken: het klinkt zo simpel, maar vaak werkt het wel. Onderbreek de daad en zorg ervoor dat je in de onderbreking je partner op een andere manier kan laten genieten. Zo houd jij het langer vol en levert zij niets in aan genot.
 • Trucjes: dichtknijpen en ballen trekken. Het klinkt misschien wat pijnlijk, maar het is wel effectief. Op het moment dat je klaarkomt, hoef je enkel deze trucjes toe te passen en het moment wordt direct uitgesteld. Je kan voor de spanning tussen de lakens natuurlijk ook vragen of je vriendin dit kan doen.

Denk aan iets anders: misschien lastig, maar zeker ook zeer effectief. We noemen geen voorbeelden, maar waarschijnlijk kun je zelf genoeg dingen bedenken die jouw ontlading enige momenten kan uitstellen.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *