Waarom en Hoe Kan ik Mijn Ejaculatie Vertragen

Het is een welbekend fenomeen onder heel veel mannen; te snel klaarkomen. Snel klaarkomen is relatief. Er is geen bepaalde tijd aan verbonden hoe lang de daad minimaal moet duren.

Veel mannen zijn snel onzeker over hoe lang ze het volhouden. Wanneer je er nooit langer over doet dan twee minuten, spreken we van vroegtijdige ejaculatie. Soms vindt de zaadlozing al klaar voordat er penetratie plaatsgevonden heeft. Hoewel veel mannen hier last van hebben, blijft het toch vaak een taboe.

Het tast je zelfvertrouwen aan en je durft er niet meer naar de dokter, laat staan dat je er met je partner over wil praten. Toch zal het in je relatie kenbaar worden wanneer je seks met elkaar hebt.

Het is niet alleen voor jou erg vervelend, maar ook voor je partner is het niet echt prettig. Vaak is het simpel op te lossen wanneer je de oorzaak weet, al is de oorzaak vaak even zoeken. Begin daarom bij de meest voor de hand liggende oorzaken en oplossingen.

Aangeleerd gedrag

Oorzaken van vroegtijdige ejaculatie kunnen zowel psychisch als fysiologisch zijn. Vaak is het aangeleerd gedrag wat in de jeugd is ontstaan tijdens zelfbevrediging. De drang om zo snel mogelijk klaar te komen is een gewoonte geworden, wat ook tijdens seks resulteert in een vroeg hoogtepunt.

Deze oorzaak is gelukkig goed te verhelpen, simpelweg door veel te oefenen en het gedrag af te leren. Dit klinkt echter makkelijker dan het is, want het vergt veel geduld en waarschijnlijk ook tegenslagen, maar het is wel een oplossing waar je volledig zelf aan kunt werken, enkel door oefeningen te doen, zonder gebruik te hoeven maken van medicatie of verdovende middelen.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Psychische oorzaak

Wanneer de vroegtijdige zaadlozing voortkomt uit onzekerheid en prestatiedrang, is de oplossing psychisch wellicht een wat grotere stap. Dit betekent namelijk dat je moet beginnen met het bespreekbaar maken van je probleem tegenover je partner. Wanneer jullie nog geen seks hebben gehad, is dit waarschijnlijk nog moeilijker om te doen.

De kans is groot dat je de daad al een tijdje aan het uitstellen bent, omdat je bang bent dat je partner merkt dat het niet lang zal gaan duren. Je kunt ervoor kiezen om het alvorens aan te kaarten. Zo sta je er allebei erg open in en is het mogelijk om samen het probleem op te lossen.

Dit resulteert in intieme en liefdevolle seks, omdat er al een basis van vertrouwen opgebouwd is, puur en alleen door te communiceren en je kwetsbaar op te stellen. Je partner zal jou er niet op aankijken wanneer het niet in een keer lukt. Blijf er aan werken en jullie zullen vooruitgang boeken. Ben er wel van bewust dat dit niet in een paar weken verholpen is; vertrouwen krijgen in elkaar kost tijd en dat is het meer dan waard.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Onduidelijke oorzaak

Het kan ook zo zijn dat de oorzaak van een vroegtijdige zaadlozing iets is waar je zelf weinig tot geen controle over hebt. Hier kun je pas vanuit gaan, wanneer je alle andere mogelijke oorzaken weg hebt kunnen strepen. Het kan komen door lichamelijke aandoeningen, zoals bijvoorbeeld prostaat problemen, maar dit is zelden tot nooit het geval. Wanneer andere opties tot verbetering tot teleurstellingen hebben geleid, is het verstandig om een bezoek te brengen aan je huisarts.

Je kunt gebruik maken van verdovende zalf, die het geslachtsdeel minder gevoelig maakt en je dus minder prikkels ervaart. Dit zou een orgasme uit kunnen stellen. Toch werkt dit niet altijd en dan kun je besluiten om eens te kijken welke medicatie er beschikbaar is die jou kan helpen om je ejaculatie uit te stellen.

Medicatie wordt vaak gezien als allerlaatste ‘redmiddel’, en terecht. Het is namelijk best een flinke stap om medicijnen te nemen om van de vroegtijdige ejaculatie af te komen, terwijl deze medicijnen ook weer andere problemen en bijwerkingen met zich mee kunnen brengen. Als het gaat om vroegtijdige zaadlozing, worden antidepressiva vaak als oplossing genoemd en dat kunnen ze ook zeker zijn.

Ze verbeteren namelijk de overdracht van serotonine tussen twee zenuwen, zodat je meer controle krijgt over je orgasme. Adrenaline, bijvoorbeeld tijdens opwinding, zorgt er namelijk voor dat serotonine afbreekt, de stof die je hersenen aanmaken wanneer je je goed voelt. Als je te weinig serotonine hebt, kan dit resulteren in een gevoelig geslachtsdeel, waardoor je minder nodig hebt om klaar te komen.

Het nadeel van antidepressiva is dat het vervelende bijwerkingen kan hebben, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid en gewichtstoename. Daarnaast moeten ze dagelijks ingenomen worden en niet alleen voor de daad. Wanneer je besluit te stoppen met de medicijnen, stopt ook de oplossing tegelijk. Het probleem zal snel weer terugkomen. Dit maakt het geen échte oplossing van het probleem; het neemt slechts de symptomen weg.

Tegenwoordig bestaat er ook een medicijn, Priligy, met een soortgelijk effect als antidepressiva, maar deze hoeft niet dagelijks ingenomen te worden. Het heeft namelijk een tijdelijk effect van een paar uur, dus het is makkelijk in te nemen voor het moment dat je verwacht seks te gaan hebben. Het nadeel is wel dat hierdoor het spontane er redelijk vanaf gaat, maar je hoeft niet iedere dag gebruik te maken van de medicatie. Dat betekent dat je minder bijwerkingen zal ervaren.

Praat over het probleem voor meer intimiteit en zelfverzekerdheid

Zoals je ziet zijn er een hoop manieren van ejaculatie vertragen. Het belangrijkste is dat je over je probleem durft te praten en dat jij en je partner elkaar kunnen vertrouwen. Dit zorgt voor meer intimiteit en zelfverzekerdheid en daarmee zal de kwaliteit van jullie seksleven zeker omhoog gaan. Je hoeft dit niet alleen te doen.

Er zijn genoeg veilige manieren om er vanaf te komen en onthoud dat je medicatie als laatste optie moet zien. Wees niet bang om bij de huisarts te informeren over de mogelijkheden; je bent niet de eerste die met dit probleem rondloopt.

Leg tenslotte voor jezelf de lat niet te hoog; dit veroorzaakt namelijk meer stress en dat draagt niet bepaald bij aan het vertragen van je zaadlozing. Waarschijnlijk vraag jij veel meer van jezelf dan je partner.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *