8 Redenen om Geen Verdovende Emla Crème / Zalf te Kopen

Emla creme tube

Er wordt gezegd dat je snel klaarkomen kunt voorkomen met Emla crème. In dit artikel ga ik deze illusie met de grond gelijk maken.

Ik zal 8 heftige nadelen van de zalf met je delen, maar daar ben jij natuurlijk nog niet mee geholpen.

Dit is alleen maar om je te laten zien dat het gebruik van deze chemische troep alleen maar méér problemen zal geven, en dus niet de oplossing van het eigenlijke probleem is.

Ik ga jou ook vertellen waar jij de oplossing wel gaat vinden. De oplossing ben je namelijk zelf. Met de juiste technieken en methodes overweeg jij nooit weer om Emla crème te gebruiken.

Vroegtijdige ejaculaties kunnen binnen een relatie een groot probleem vormen. Je moet er dus zeker iets tegen doen, maar wees wel kieskeurig.

Je kunt hulpmiddelen gebruiken en medicatie smeren of slikken, maar ze nemen het probleem niet weg. Alleen door het voor altijd op te lossen ben jij verlost van het probleem. Ik leg jou uit wat je te doen staat.

Wat is Emla Crème?

Emla crème is nu voor het grote publiek bekend als een crème / zalf om het klaarkomen uit te stellen, maar oorspronkelijk is het daarvoor niet ontwikkeld. De crème wordt gebruikt om de huid en het onderliggende weefsel plaatselijk te verdoven.

Het kan bijvoorbeeld gebruik worden om bij het tatoeëren op gevoelige plekken de huid te verdoven. Ook wordt het gebruikt bij een ingreep aan de huid. De huid waar het middel op gesmeerd is, zal verdoofd worden om pijn te bestrijden.

De zalf heeft nu een meer commerciële bestemming gevonden, namelijk het verdoven van de eikel. De eikel zit vol met zenuwen waarmee de seksuele prikkels worden opgevangen.

Dit maakt de eikel het meest gevoelige gedeelte van de penis. Door een ruime tijd vóór het vrijen de zalf op te brengen zal de eikel tijdens het vrijen minder seksueel gestimuleerd worden. Als er genoeg op de eikel gesmeerd is, gaat het inderdaad werken.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

8 nadelen van Emla Crème

Helaas zitten er ook veel nadelen aan Emla zalf. De medische wereld gaat steeds verder met innoveren om de medische zorg  te verbeteren.

Toch moet je voorzichtig zijn met het gebruiken van deze chemische producten. Indien het niet anders kan gebruik ik uiteraard ook medicijnen, maar het gebruiken van Emla crème voor de seksuele toepassing is een verspilling van energie en geld. Het medicijn heeft namelijk meer nadelen dan voordelen.

Wij hebben 5 nadelen voor jou verzameld. Het hadden er veel meer kunnen zijn, maar na het lezen van deze nadelen zul jij genoeg weten. Als je al op het punt stond om het online of bij een drogist te kopen, dan moet je je eerst even goed bedenken!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Nadeel #1: Spontane seks is uitgesloten

De crème moet je een half uur tot een paar uren vóór het vrijen op de eikel smeren. Het moet langzaam inwerken om het gewenste verdovende effect te krijgen.

Spontane seks zit er dus niet meer in. Het moet ruim van tevoren gepland worden. Het probleem is dat behoefte aan seks zich in eens kan voordoen. Je kunt seks niet plannen, maar als de Emla crème erop gesmeerd is, moet je eigenlijk het bed wel induiken.

Nadeel #2: De seksuele ervaring wordt minder prettig! Juist ook voor de vrouw

Door de Emla crème kom je minder snel klaar doordat de seks minder prettig aanvoelt. Door een lagere kwaliteit aan seks krijg je er extra minuten van penetratie bij.

Het verdovende effect kan ook te goed werken. Als je eikel helemaal geen seksuele prikkels meer ontvangt kan het orgasme ook wel wegblijven. Je kunt beter te vroeg klaarkomen dan helemaal niet.

Ook voor de vrouw kan het de kwaliteit aantasten. Bij het vrijen zonder condoom kun je de Emla crème ook aan haar doorgeven. Door het penetreren kan de vagina ongevoeliger worden. Dat is juist niet de bedoeling.

Orale seks kun je ook wel vergeten. Het is voor haar ook niet gezond om Emla crème in de mond te krijgen.

Nadeel #3: Zeer duur medicijn met een minimale werking

Stel, de crème werkt voor jou goed. Je kunt langer vrijen zonder klaar te komen. Vanaf dat moment ben je in bed afhankelijk geworden van het medicijn. Je wilt je partner immers niet meer teleurstellen door de zalf niet meer te gebruiken.

Dit zal een dure aangelegenheid worden. Voor een tube van 50 mg kunnen de kosten wel oplopen tot €60 of zelfs €70. Afhankelijk van het aantal keren seks in de week, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Je hoeft maar een druppel op de eikel te smeren, maar 50 mg zul je geen weken mee kunnen doen, uitgaande van een paar keer seks per week.

Nadeel #4: Gebruik niet teveel Emla crème

Je moet voorzichtig zijn met de dosering van de zalf. Te weinig zal weinig of geen effect hebben. Teveel op de eikel smeren kan ook tot gevolg hebben dat de eikel volledig ongevoelig gaat worden. Een te hoge dosering zal een vreemd effect hebben op de penis en op de vrijpartij. Wat teveel of te weinig is moet je ervaren. Dit kan namelijk per man verschillen.

Dit brengt mij weer terug op het vorige nadeel. Emla crème is veel te duur om dit soort experimenten te moeten doen. Bij twijfel kun je beter te weinig gebruiken dan teveel. Probeer eerst een druppel met de maximale grote van een doperwt en smeer het vervolgens goed uit.

Nadeel #5: Emla crème heeft bijwerkingen

Voor het geval je toch nog enthousiast bent vertel ik jou nu het grootste nadeel. Emla crème kan namelijk wat akelige bijwerkingen hebben. Hierbij kun je denken aan zwellingen, de eikel kan bleek worden of juist roder worden. Daarnaast kan het jeuk veroorzaken en een branderig gevoel geven.

In uiterste gevallen kan het zelfs hartritmestoornissen opleveren. Pas ook op met de combinatie met andere medicijnen. Wil je Emla crème toch graag gebruiken? Raadpleeg je huisarts in hoeverre het te combineren is met jouw medicijnen.

Nadeel #6: Je huid raakt geïrriteerd

De Emla zalf kan een branderig gevoel geven wanneer je de zalf opsmeert. Het is niet prettig om bij en op de eikel een branderig gevoel te voelen. De meeste mannen vinden het dan ook niet prettig om Emla zalf te gaan gebruiken. Ze kiezen liever voor een andere oplossing.

Nadeel #7: Je raakt afhankelijk van de Emla Crème

Gebruik je de Emla zalf een tijdje? Dan kun je er nog moeilijk vanaf komen. Je went er namelijk aan dat je de eikel meer moet stimuleren om nog klaar te komen. Je bent dit waarschijnlijk niet helemaal gewend en het zal dan ook moeilijk zijn om de zalf ineens niet meer te gebruiken.

Nadeel #8: Je pakt het wérkelijke probleem niet aan

Het gebruik van Emla Crème is een noodoplossing, en beslist géén definitieve oplossing. Niet alleen omdat dit chemische product slecht is voor je lijf, samen met alle andere nadelen, maar vooral omdat het gebruik van de zalf je originele probleem niet aanpakt. Het is symptoombestrijding! Je zou de Emla Zalf tijdelijk kunnen gebruiken, maar alléén als je tegelijkertijd werkt aan een definitieve oplossing: het onderkennen van het achterliggende probleem en hieraan werken om beetje bij beetje steeds beter in bed te worden.

Emla Crème is dus niet de oplossing voor het probleem. Iedere keer als je het middeltje gebruikt, zal het (eventueel) werken. Stop je met smeren dan ben je weer terug bij af. Je moet het eigenlijk zien als een lapmiddel.

Je wordt eigenlijk volledig afhankelijk van de dure  crème. Je kunt er niet mee stoppen want in één keer terug naar een veel kortere duur van penetratie zal voor jezelf, en je partner, moeilijk te verkroppen zijn.

nadelen-tabletten-priligy

Duidelijk! Maar wat werkt dan wél?

Er zijn verschillende manieren om tot een blijvende oplossing te komen. Het zijn er zoveel dat ik alle technieken, trainingen en tips in één ebook verzameld heb. Het boek heet Complete Ejaculatie Controle.

In het boek worden alle natuurlijke oplossingen besproken om een vroegtijdige ejaculatie te voorkomen. In grote lijnen zal ik uitleggen wat er onder de technieken, trainingen en trucs wordt verstaan.

Blijvende oplossing # 1: Technieken om een orgasme uit te stellen

Eén van de besproken technieken is het onderuit trekken van de ballen vlak voordat je klaar gaat komen. Om een ejaculatie te kunnen krijgen, trekken de ballen iets omhoog. Indien je ze weer naar beneden trekt voorkom je een orgasme. Dit wordt in mijn boek onder een techniek verstaan.

Het lijkt een pijnlijke actie, maar als je het op de juiste manier doet,  geeft het alleen maar een onprettig gevoel. Bij het vaker herhalen van deze techniek zal de irritatie bij deze actie volledig verdwijnen.

Blijvende oplossing # 2: Het lichaam trainen om betere prestaties te krijgen

De ademhaling bepaalt gedeeltelijk het moment dat je een orgasme gaat krijgen. Door te trainen op de juiste ademhaling kun je een orgasme  meerdere minuten uitstellen. Dit vergt wel de nodige oefeningen.

Je kunt namelijk niet in één keer je ademhaling omgooien op een moment dat jouw aandacht uitgaat naar de seksuele handelingen. Door het vaker te trainen slijt het langzaam in jouw systeem. De juiste ademhaling trainen kan ook tijden het masturberen.

Blijvende oplossing # 3: Effectieve tips toepassen

Ook door zeer eenvoudige tips kun je het klaarkomen met meerdere minuten uitstellen. Wist jij dat je met ontspanningsoefeningen al een grote verandering in je seksleven door kunt voeren?

Wij gaan vaak met teveel stress en onrust in het lichaam met seks beginnen. Met de juiste tips kun je eerst volledig tot rust komen voordat je in bed laat zien waartoe je in staat bent.

Wil je nog méér technieken, trainingen en tips? Ontdek de Complete Ejaculatie Controle en leer direct meer.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

13 reacties op "8 Redenen om Geen Verdovende Emla Crème / Zalf te Kopen"

 1. Daan

  says:

  Elma bevat lidocaine 2.5% en prilocaine 2.5%, is dat niet het zelfde spul dat ze op je arm smeren voordat een dokter je bloed gaat prikken?

  • Chris Coster

   says:

   Klopt!

   Lidocaïne wordt gebruikt voor plaatselijke verdoving bij pijn of jeuk. Prilocaïne wordt veel gebruikt in de tandheelkunde als lokale verdoving.

   Zie hier meer info op mijn blog over deze twee stoffen.

 2. Joep

  says:

  Wat is dat duur zeg, 60 euro, op zn minst?
  En dan kost afknijpen gewoon niets! haha
  En je slaat de spijker op zn kop: de creme helpt NIET bij je onderliggende probleem!

 3. Tijn

  says:

  Geen orale seks is wel erg jammer, dus laat maar zitten.
  Thanks voor de review! :)

 4. Giel

  says:

  ^ dat, en dat je vrouwtje het ook minder lekker vind zelfs vaginaal is ook een groot nadeel vind ik

  • Chris Coster

   says:

   Jazeker, zo is de vriendin de dupe van het probleem. Kan nooit de bedoeling zijn als je het mij vraagt.

 5. Renee

  says:

  Dit spul zal jaarlijks in de honderden oplopen denk ik, wat abnormaal duur...
  en dat het niet eens je echte probleem helpt is ook helemaal van de zotte

 6. Julian

  says:

  Even een vraagje over nadeel #7,
  Bedoel je hiermee dat het verslavend is? of is het gewoon gewenning?
  groetjes, Julian

  • Chris Coster

   says:

   Het is inderdaad een soort gewenning, je hebt zo vaak Emla crème gebruikt dat je niet meer weet hoe het is om zonder de crème seks te hebben. Dit maakt het ook zo lastig om ermee te stoppen, omdat je wel weer sneller klaarkomt als je de crème niet opsmeert. Maar je weet nu dus hoeveel nadelen er zitten aan doorgaan met Emla crème!

 7. Robin

  says:

  Mijn ervaring met Emla creme

  ik had deze creme gekocht op aanraden van een website die zij dat je deze creme moest kopen als je te snel klaar komt nou dat heb ik dus. dus ik deze creme gekocht op internet en netjes alle informatie gelezen die er bij zat. doe ik normaal nooit maar ik wilde niet dat er iets mis zou gaan. oke nou ik dus de volgende keer sex hebben met me vriendin en ik smeer dat spul er op tijd op. nou zij die verpakking al dat je zelf moet kijken hoe veel je erop moet smeren omdat dat per man verschilt. lekker handig zij zijn toch dde expert ik weet niet hoe veel ik moet smeren.

  nou goed dus ik dat gedaan. en ik denk dat ik te veel gebruikt had je moet het zekere voor het onzekere nemen. nou ik voelde dus helemaal niets meer tijdens de seks!!! het was alsof ik tegen een muur stond op te rijde en mijn vriendin vond het ook helemaal niet fijn. volges mij was er ook wat creme afgegeven op haar kut want zij zij ook dat ze minder voelde. nou moet het ergste nog komen want de dag erna brande het als een malle op mn pik!! hij was helemaal rood en het deed echt pijn. zonde van het geld maar heb dat spul gelijk weggegooid wat een verschrikkelijk idee was dat. niet doen dus!!

 8. Wouter

  says:

  Hoe zit het met verdovende condooms bijv van durex? Lijkt me dat dat wel prima werkt een condoom moet je toch gebruiken.

 9. Kees

  says:

  Bovenstaande ejaculatie training is alleen geschikt voor de normale klaarkomer. Voor iemand die binnen de minuut al klaarkomt kan verdovende crème wel het ei van Columbus zijn.
  Als alternatief kun je ook aambeienzalf nemen met 3% lidocaine op vaselinebasis.
  Dit is vele malen goedkoper en werkt prima

  • Ted M

   says:

   Bedankt voor de tip, Kees! Gr. Ted

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *