Waarom Je Geen Dapoxetine/Priligy Moet Slikken Bij Vroegtijdig Klaarkomen

Het is de nachtmerrie van iedere man. Op het moment dat je eindelijk je droomvrouw gevonden hebt en ze met je naar bed gaat, werkt je penis niet mee. Jullie hebben wel seks, maar die is van dusdanig korte duur dat je het eigenlijk niet eens seks zou mogen noemen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om dit probleem te verhelpen.

In dit artikel neem ik het middel Dapoxetine onder de loep. Dapoxetine wordt verkocht onder de naam Priligy en zou vroegtijdige zaadlozing (premature ejaculatie) tegengaan. De grote vraag is: werkt Dapoxetine echt bij het voorkomen van een vroegtijdige zaadlozing. In dit artikel zal ik je informeren over de werkzame stoffen in Dapoxetine, de bijwerkingen en de eventuele alternatieven.

Wanneer spreekt men van te snel klaarkomen?

Er zijn waarschijnlijk heel veel mannen die diep van binnen vinden dat ze (veel) te snel klaarkomen. Natuurlijk zouden ze dat nooit toegeven, maar het is wel een probleem dat je ego kan aantasten. Maar de vraag is, wanneer spreekt men nu eigenlijk officieel van te snel klaarkomen? Die vraag is helemaal niet zo makkelijk te beantwoorden. ‘Vroeg’ is namelijk geen absoluut begrip.

Waar de ene man na 5 minuten al heel tevreden is met zichzelf, zijn erectie en zijn ejaculatie, vindt de andere man het verschrikkelijk als het neuken na 10 minuten al voorbij is. Gelukkig zijn de oplossingen voor een vroegtijdige ejaculatie niet tijdsgebonden. Ze kunnen voor iedereen iets betekenen, of je nu na 5 of naar 35 minuten klaarkomt.

Wel is er een groep die onomstotelijk als ‘snel’ kan worden bestempeld. Als je het als man minder dan 2 minuten volhoudt, dan kan er gesproken worden over een premature ejaculatie.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Wat is Dapoxetine (Priligy)?

Het is eigenlijk niet correct om over Dapoxetine te spreken. Hoewel Dapoxetine de werkzame stof in het medicijn is, zullen de meeste mannen het middel kennen onder de naam Priligy.

Priligy is dus een tablet waar Dapoxetine in zit.

De werking van Dapoxetine is dat de zenuwcellen in het menselijk lichaam weer beter met elkaar communiceren.

Door die betere communicatie wordt het weer mogelijk voor mannen om de controle over hun eigen ejaculatie weer terug te winnen. Het is wel belangrijk je te realiseren dat het pilletje niet meteen effect heeft. Probeer het medicijn minimaal een uur voor het neuken in te nemen. Ook is het belangrijk je te realiseren dat het om een medicijn gaat, gebruik het maximaal 3 keer per week.

Uit wetenschappelijke onderzoek (bron) is gebleken dat Dapoxetine een effectief middel is om premature ejaculatie tegen te gaan.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Waar kan ik Dapoxetine/Priligy kopen?

In tegenstelling tot heel veel andere middelen die pretenderen een oplossing te bieden voor vroegtijdig klaarkomen, is Dapoxetine niet op de vrije markt te verkrijgen. Dit betekent dat je er dus daadwerkelijk een recept van de dokter voor moet hebben. Met een dergelijk recept kan je het dan bij de apotheek afhalen.

De problemen met het gebruik van Dapoxetine: 6 bijwerkingen

Dat Priligy te krijgen is via recept betekent twee zaken: het is een gecontroleerd medicijn, maar het is ook een medicijn wat men te risicovol vindt voor de vrije verkoop. Dat is niet heel verrassend als je kijkt naar de (lange) lijst met mogelijke bijwerkingen. Dit zijn problemen die optreden na het gebruik van Dapoxetine die in de bijsluiter op een rij gezet zijn. Ik noem er hieronder zes.

Bijwerking #1: Het is tijdelijke oplossing voor een permanent probleem

Het gebruik van Dapoxetine verhelpt misschien wel de consequenties van je probleem, maar het pakt de wortel van het probleem niet aan. Oftewel: hoe vaak je het medicijn ook slikt, het probleem zal blijven bestaan. Daarom is het maar de vraag of je het middel zou moeten gebruiken, of dat je niet beter kunt kijken naar een permanente oplossing.

Bijwerking #2: Je moet je seks altijd plannen

Eerder in dit artikel heb ik al aangegeven dat je het middel minimaal een uur voor aanvang moet slikken als je er voordeel van wilt hebben bij de seks. Dat klinkt in eerste instantie niet als een grote belemmering, maar dat is het wel. Echte spontane seks zit er simpelweg niet meer in.

Bijwerking #3: Het is een relatief duur medicijn

Een gezonde seksuele relatie met je partner betekent dat je het liefst meerdere keren per week het bed in duikt. Ik ga er voor het gemak even vanuit dat dit betekent dat je minimaal drie keer per week seks hebt met je partner. Hoewel één pil niet zo duur is, kan het gebruik van Dapoxetine / Priligy flink wat geld kosten als je meerdere pillen per week moet slikken!

Bijwerking #4: Het werkt verslavend

Er zijn natuurlijk gegronde redenen dat het medicijn alleen op recept verkrijgbaar is. Een van de redenen daarvoor is dat het medicijn enorm verslavend kan werken. Dit zal vooral aan het licht komen op het moment dat je (tijdelijk) stopt met het gebruik ervan. Er zijn namelijk verschillende verschijnselen die kunnen optreden bij de stop van het gebruik ervan. Bijvoorbeeld:

 • Extreme angsten
 • Slapeloosheid
 • Hallucinaties

Bijwerking #5: Je libido kan erdoor verminderd worden

Een van de vervelendste bijwerkingen van het middel is dat het ook werkt als een antidepressivum. Maar als je weet dat één van de gevolgen van het slikken van antidepressivum een verminderd libido is, dan zal het duivelse dilemma al snel duidelijk worden. Want hoewel je je orgasme dus uit weet te stellen, heb je opeens te maken met een ander probleem. Je krijgt hem niet meer omhoog!

Bijwerking #6: Je moet ervoor naar de dokter

Hoewel dit geen echte bijwerking is, is het wel iets waar je rekening mee moet houden. Het medicijn is namelijk alleen maar verkrijgbaar op recept van de dokter. Dat betekent dus dat je met de billen bloot moet bij de dokter en open en eerlijk moet zijn over je probleem. Hoewel dit medisch gezien zeer verstandig is, vormt het voor veel mannen een drempel.

Ervaringen van gebruikers

Alle bovenstaande bijwerkingen zijn natuurlijk een papieren waarheid. Daarom heb ik twee ervaringen van (oud-)gebruikers van Dapoxetine gevraagd opgenomen in dit artikel.

Johan (54): “Ik loop nu al ruim drie decennia met het probleem dat ik het in bed minder lang volhoudt dan ik graag zou willen. Het is niet zo dat het plezier na 2 minuten al voorbij is, maar als ik zou moeten schatten denk ik dat ik nooit de tien minuten haal. Voor mijn ex-vrouw was dit nooit een obstakel, maar nu ik een nieuwere en jongere vriendin heb, wil ik geen oude man lijken.

In mijn zoektocht naar een oplossing stuitte ik op Dapoxetine (Priligy). Ik ben naar de dokter gegaan en kreeg het middel na een goed gesprek voorgeschreven. Het middel werkte ook vrijwel meteen. Ik hield het meteen een stuk langer vol in bed, iets waar mijn vriendin ook erg blij meer was. Onlangs ben ik echter gestopt met het gebruik ervan, iets wat me zwaarder viel dan ik had verwacht.

Toen ik namelijk stopte met het gebruik van Dapoxetine sliep ik vrijwel meteen veel slechter. Ik had last van slapeloosheid. Toen ik vier dagen op een rij slecht had geslapen, opperde mijn vriendin om mij kort af te trekken, zodat ik, zoals na een orgasme gebruikelijk is, makkelijker in slaap zou vallen. Dit werkte enigszins, maar het grote probleem nu is dat mijn libido een stuk lager is.

Hoewel ik in eerste instantie dus erg tevreden was over het middel, voel ik me nu een stuk slechter bij het gebruik en merk ik dat ik niet zonder en niet met het middel kan. Persoonlijk zou ik het gebruik ervan dan ook niet aanraden.

De mening van Arjen

Arjen (32): “Ik ben erg te spreken over de Dapoxetine. Mijn seksleven heeft een enorme vlucht genomen. Het enige waar ik tegenaan loop is dat ik het middel vrijwel dagelijks gebruik. Dit kost me heel veel geld, zeker omdat ik tijdelijk zonder werk zit. Gelukkig heb ik nauwelijks last van bijwerkingen.

Er is eigenlijk maar één bijwerking waar ik last van heb: ik heb regelmatig hoofdpijn en wordt sneller duizelig. In het verleden heb ik hier al eerder mee te maken gehad dus ik dacht dat het te maken had met het feit dat mijn ogen wederom slechter waren geworden. Een test bij de opticien wees echter niet op een verslechtering van de ogen. Mijn huisarts gaf aan dat het door het medicijn kon komen.”

Andere manieren om een snelle ejaculatie tegen te gaan

Het gebruik van medicijnen spreekt niet iedereen aan en sommige mensen hebben te maken met erg vervelende bijwerkingen. Daarom heb ik een aantal andere manieren op een rijtje gezet die ook voor een uitgestelde ejaculatie kunnen zorgen. Bij geen van de opties komen medicijnen in het spel voor. Dat maakt het goedkoper, toegankelijker en medisch minder risicovol.

Alternatief #1: Probeer eens andere standjes

Het variëren in standjes is niet alleen spannend. Hoewel het goed is om af en toe van standje te wisselen om zodoende een sleur te voorkomen, heeft het ook nog een ander effect. Bij ieder standje is de hoek van penetratie en de manier van stimulatie van de penis verschillend. Zo zijn er standjes waarbij de stimulatie erg hevig is, maar er zijn ook standjes waarbij deze stimulatie veel minder is.

Als je aan de slag wilt met het uitstellen van je ejaculatie, dan doe je er goed aan om eens samen met je partner wat andere standjes te proberen. Deze standjes zijn aan te raden als je een langere vrijpartij wilt.!

Alternatief #2: Let op je ademhaling

Hoewel je het in eerste instantie misschien niet zou vermoeden, speelt de ademhaling een belangrijke rol bij de seks. Als je als man opgewonden bent, gaat je lichaam automatisch de ademhaling daarop aanpassen. Als je aan het stoten bent en daardoor gaat hijgen, geef je je lichaam een sein om wat opgejaagder te worden. Dit leidt tot een snellere ejaculatie.

Met dit in je achterhoofd kun je ervoor kiezen om het bewust wat rustiger aan te gaan doen. Dit hoeft niet eens alleen voor aanvang te beginnen. Ook tijdens de seks kun je even rustig op adem komen of tot tien tellen, om daarna weer door te gaan en de zaadlozing verder uit te stellen.

Letten op je ademhaling en innerlijke rust kun je ook zonder je partner oefenen. Zo kun je deze techniek ook al tijdens het masturberen toepassen.

Alternatief #3: Neuk eens met een condoom

Veel mannen vinden het neuken met een condoom niet lekker. Ze vinden het minder geil en daarnaast weten ze van hun partner dat die geen soa heeft. Maar een condoom zorgt niet alleen voor veilige seks. Omdat er geen sprake is van direct contact tussen de eikel en de vagina en de schaamlippen, is er ook sprake van minder stimulans.

Omdat je als man minder prikkelingen binnenkrijgt, zul je ook minder snel klaarkomen. Als je aan de slag wilt gaan met het gebruiken van condooms om je zaadlozing uit te stellen, dan zijn er twee zaken waar je rekening mee moet houden.

 • Communiceer je overwegingen duidelijk naar je partner: Zoals je je wellicht kunt voorstellen, reageren niet alle partners meteen enthousiast als je na een periode van seks zonder condoom, opeens alleen nog maar met condooms wilt neuken. Als je echter duidelijk communiceert met je partner en je partner laat inzien dat dit voor jullie beiden het beste is, zullen jullie weldra van langere vrijpartijen kunnen genieten.
 • Kies de juiste condooms: Het ene condoom is echt het andere niet. Als je in de drogisterij staat zul je zien dat de keuze werkelijk reuze is. Sommige condooms zijn veel geschikter dan andere om de ejaculatie uit te stellen. De vuistregel hiervoor is dat dunne condooms veel meer gevoel doorlaten dan wat dikkere condooms. Wil je dus je orgasme uitstellen, kies dan voor een condoom dat wat dikker is en dat bijvoorbeeld geen sensatieribbeltjes heeft.

Mocht je nog op zoek zijn naar een aantal aanvullende tips, dan kan ik je dit artikel van harte aanraden.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

1 reactie op "Waarom Je Geen Dapoxetine/Priligy Moet Slikken Bij Vroegtijdig Klaarkomen"

 1. yebiyo

  says:

  Ik heb 10 Jaar problem op seks daarom ook vragen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *