Ejaculatie Uitstellen? Kijk uit met Paroxetine, Dapoxetine & Tryptofaan

De ejaculatie uitstellen is voor veel mannen een ultieme droom. Onophoudelijk kunnen vrijen, zonder een veel te snel orgasme dat de seks abrupt afbreekt en zodoende roet in het eten gooit. Vaak is het echter zo dat de man veel eerder klaarkomt. Zonde voor de partner, die daardoor niet klaarkomt, maar ook zonde voor jezelf. Veel mannen grijpen als oplossing naar medicatie als Paroxetine, Dapoxetine en Tryptofaan, om hun partner langer te plezieren en de vrijpartij te verlengen. In dit artikel leg ik je uit waarom je dit NIET moet doen.

Niet voldaan

Je partner van optimaal genot voorzien door te blijven gaan. Want eerlijk is eerlijk, seks hoort ultiem genot te bieden voor beide partijen. Vroegtijdig klaarkomen doet pijn. Zowel jij als je partner blijven met niet vervulde verwachtingen en teleurstelling achter. Jullie hadden meer verwacht van de vrijpartij, na al dat spannende voorspel en de opbouw, die misschien al de hele dag duurde. Maar helaas.

Seks is prachtig. Het is goed voor je, het is lekker en het is tegelijkertijd de ultieme eenwording met je partner. Een leuk tijdverdrijf waarmee je duidelijk maakt hoeveel je van iemand houdt. Beter wordt het niet.

Seks is bovenal een moment van ultiem genot voor beide partners. Dat is dan ook precies het probleem met vroegtijdig klaarkomen. Je komt wel klaar en dat is fijn, maar tegelijkertijd ervaart je partner de seks heel anders. Je partner is nog lang niet bevredigd en voldaan, maar de vrijpartij is al over. Dat zorgt ook voor minder genot bij jou; misschien zorgt het zelfs wel voor een gevoel van schaamte.

Men en vrouw op bank

Klaarkomen hoort bij seks en is geheel logisch na al die opwinding. Het orgasme vormt het hoogtepunt van de vrijpartij, hetgeen waar je naartoe wilt. Bij mannen leidt het zelfs tot de zaadlozing; puur natuur en nodig voor de voortplanting. Klaarkomen is dan ook goed, maar in sommige gevallen wil je simpelweg dat de vrijpartij nog wat langer kon duren. Zodat niet alleen jij, maar ook je partner zo lang mogelijk kan genieten.

Om dit te bewerkstelligen, grijpen veel mannen echter naar de verkeerde middelen. Normaliter heiligt het doel de middelen, maar als dat doel behaald kan worden met goedkopere, veiligere middelen, is de keuze makkelijk gemaakt. Daarom leg ik je uit waarom je medicijnen als Paroxetine, Dapoxetine en Tryptofaan moet vermijden in de strijd tegen vroegtijdige ejaculatie.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Vermijd Paroxetine, Dapoxetine en Tryptofaan

Op internet zal je veel berichten vinden over medicatie die bedoeld is om vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan. Althans, dat wordt beweerd. Ik moet je teleurstellen, al deze medicijnen zijn letterlijk te mooi om waar te zijn.

Want hoe mooi zou het zijn? Eén pilletje slikken en je bent direct in staat om 10 minuten langer seks te hebben. Eén tabletje en jij en je partner kunnen er een hele avond tegenaan. Sprookjes.

De meeste tabletten, capsules en pillen waarvan beweerd worden dat ze vroegtijdige ejaculatie tegengaan, werken volgens hetzelfde principe. Ze vullen je serotonine direct of indirect aan.

Serotonine, een neurotransmitter die onder andere invloed heeft op je gemoedstoestand en je emoties, beïnvloedt ook je seksuele verlangens. Het aanvullen van deze neurotransmitter geeft een geluksgevoel. Drugs als XTC maken hier gebruik van. Een nadeel is de dip die de volgende dag plaatsvindt, door uitputting van het systeem met serotonine.

Potjes pillen

Voorbeelden van de medicijnen die dit systeem beïnvloeden zijn:

 • Paroxetine
 • Dapoxetine
 • L-tryptofaan

Juist, dit zijn de medicijnen waarvoor ik je in de introductie al waarschuwde. In de bijsluiter van je ‘ejaculatiemedicijn’ zal aangegeven staan dat één van deze stoffen het hoofdbestanddeel is. Ik zal kort uitleggen waarom je deze middelen beter kunt vermijden.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Paroxetine

Het medicijn Paroxetine staat bekend als antidepressivum en niet per se als middel om vroegtijdige ejaculatie te verhelpen. Het wordt wel tegen vroegtijdig klaarkomen gebruikt en het kan hier wel degelijk tegen helpen, maar… Met een hele grote MAAR.

Voor ruim 70% van de gebruikers van Paroxetine leidt het middel namelijk tot klachten als:

 • Verminderd tot geen libido
 • Erectiestoornissen
 • Genitale gevoelloosheid
 • Opwindingsproblemen

In sommige gevallen zal het je wel degelijk helpen met het uitstellen van de ejaculatie, maar hier staan grove kosten tegenover. Het genot is immers ook belangrijk bij seks, en dat wordt door Paroxetine flink tegengewerkt.

Dapoxetine

Een vergelijkbaar verhaal geldt voor Dapoxetine. Dit medicijn was in eerste instantie ontwikkeld als antidepressivum, maar bleek hier niet geschikt voor te zijn. Het is namelijk een selectieve serotonineheropnameremmer, wat betekent dat het de heropname van serotonine tegengaat.

Dapoxetine wordt nog steeds vaak gebruikt als antidepressivum tegen depressies, angststoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Tegenwoordig wordt het echter ook vaak gebruikt als medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie.

Onterecht, want als (slecht) antidepressivum heeft het bijwerkingen die vergelijkbaar zijn met die van Paroxetine. Een verminderd libido, erectiestoornissen, genitale gevoelloosheid en opwindingsproblemen. Bijwerkingen die je dus liever wilt vermijden, ook al denk je een oplossing te hebben gevonden voor te snel klaarkomen.

Tryptofaan

L-tryptofaan is een uitgangsstof van serotonine, die vaak gebruikt wordt om sneller in slaap te vallen. Ook werkt het tegen depressies, omdat het serotonineniveau wordt aangevuld. Als antidepressivum heeft het dezelfde bijwerkingen als Paroxetine en Dapoxetine.

Daar komt nog eens bij dat Tryptofaan in de eerste weken bijwerkingen als wazig zicht, duizeligheid en vermoeidheid kan opwekken. Ook kun je je licht psychisch onwel voelen door het goedje. Is dat een langere vrijpartij waard?

Minder gevoel

Hopelijk is je antwoord op de laatste vraag ‘nee’. Het gebruik van Paroxetine, Dapoxetine en Tryptofaan kan je immers wel helpen bij het verlengen van de penetratie, maar dit gaat ten koste van een groot aantal vervelende bijwerkingen.

Door de antidepressiva worden je gevoelens onderdrukt. Dat klinkt goed als het om het verlengen van je vrijpartij gaat, want met minder gevoelens kom je minder snel klaar. Niets is echter minder waar.

Voor velen hadden bovenstaande goedjes namelijk een verlaging van het libido of erectiestoornissen tot gevolg. Tja, dan kun je zo lang blijven doorgaan als je wilt. Maar of dat echt voor betere en leukere seks zorgt? Eigenlijk vervang je het ene probleem door het andere, waardoor je seksleven uiteindelijk niet verbetert.

Plichtmatige seks

Stel je het volgende scenario voor. Jij en je partner zijn gelukkig samen en hebben gevoelens voor elkaar waarmee geen enkel gevoel te vergelijken is. Echte liefde. Het enige probleem: je komt te snel klaar, waardoor de seks niet lang duurt.

Als oplossing grijpen jullie naar één van de genoemde antidepressiva: Paroxetine, Dapoxetine of Tryptofaan. En jawel hoor, plotseling blijf je vrijen. Als een waar beest houd je het nu veel langer vol, en kom je zelfs later klaar dan je partner. Je doel is bereikt, maar tegen een flinke prijs. Je voelt namelijk niets meer.

Geen vreugde, geen liefde, geen genot. Seks is een plichtmatige bezigheid geworden, in plaats van het leuke tijdverdrijf dat het ooit was. Je partner is bevredigd, maar hoe zit het met jezelf? Uiteindelijk merkt je partner ook dat jij niet bevredigd bent, waardoor je weer in dezelfde vicieuze cirkel komt. Zo begint het hele riedeltje weer van voren af aan.

Medicijn of mythe?

Hoewel antidepressiva dus wel degelijk kunnen werken tegen vroegtijdige ejaculatie, bestaat er absoluut geen specifieke medicatie tegen dit probleem. De drie genoemde medicijnen, Paroxetine, Dapoxetine en Tryptofaan, lijken op het eerste gezicht een werkend medicijn, maar zijn in principe niets meer dan een mythe.

Wellicht geldt voor jou het motto: het doel heiligt de middelen. Als er geen medicatie bestaat tegen vroegtijdig klaarkomen, dan maar medicatie die half werkt en vervelende bijwerkingen heeft. Als je wanhopig bent, snap ik die redenatie heel goed.

Maar wat als ik je vertel dat er een alternatief is? Iets veel goedkopers, iets wat veiliger is én iets zonder vervelende bijwerkingen? Lees snel verder.

Het alternatief

Er is een simpel alternatief dat goedkoper, veiliger en natuurlijk is. Een techniek die je tijdens het vrijen kunt gebruiken om langer door te kunnen gaan. Je hebt geen medicatie nodig voor een langere vrijpartij. Medicatie tegen vroegtijdige ejaculatie is een mythe, maar de pauze-en-knijpentechniek is dat absoluut niet.

Deze techniek is simpel en effectief uit te voeren. Bij een opkomend orgasme knijp je in de schaft van de penis met je duim en middelvinger. Je kunt dit natuurlijk ook door je partner laten uitvoeren. Samen tackelen jullie de boosdoener die vroegtijdig klaarkomen heet.

Knijp ongeveer 20 seconden in de schaft van de penis, totdat de erectie afneemt. Hiermee neemt ook de kans op een zaadlozing af. Vervolgens kun je gewoon doorgaan met penetreren, totdat het volgende orgasme de kop opsteekt. Je kunt de knijpoefening dan gewoon nog eens gebruiken, totdat de vrijpartij wél lang genoeg is voor jullie beiden.

Je hoeft dus geen pilletjes te slikken of medicatie in te nemen om langer te kunnen vrijen. Van deze techniek gaat je libido niet achteruit en geniet je evenveel van de seks als vanouds. Maar wel een stuk langer!

Nog niet overtuigd? In onderstaande infographic zie je nogmaals de nadelen en bijwerkingen van zogenaamde medicatie tegen vroegtijdig klaarkomen. Waarom te veel betalen voor een slecht werkend medicijn met vervelende bijwerkingen, als het ook gratis en natuurlijk kan?

Infographic te snel klaarkomen

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

1 reactie op "Ejaculatie Uitstellen? Kijk uit met Paroxetine, Dapoxetine & Tryptofaan"

 1. hebing Ton

  says:

  Ik kan vaak klaar komen ,altijd te vlug ,we hebben alles geprobeerd ook bij huisarts seksuoloog niks hielp schijnbaar serotonine , paroxetine , Dapoxetine en tryptofaan werd slecht zelf omviel hartslag te laag 38 sec verdoving alleen condoom hielp beetje langer super gevoelig zodra vagina in ging paar keer stoten klaar glij middel hielp iets langer verder niks mijn vrouw mij pijpen of aftrekken hielp helaas niet ook power King active kreeg wel harde kwamtoch vlug klaar jaren mee bezig geweest zij ermee op gehouden Wij weten geen raad masturberen bleef wel veel langer uit 3- 15 minuten zonder moeten zodra vagina met condoom met glijmiddel veel te snel ook na masturberen .!! ? U vraag voor ons misschien hoop M.v.g T.H & M,A

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *