Lidocaïnezalf voor Vroegtijdige Ejaculatie: Werkt Het?

Worstel je met te snel klaarkomen? Vroegtijdige ejaculatie komt vaak voor, maar een oplossing ligt misschien wel in een onverwachte hoek. Maak kennis met lidocaïnezalf, meestal in de vorm van een (vaseline)crème die de huid gevoelloos maakt. Met zijn plaatselijke verdovende werking wordt het ingezet bij jeuk, wondjes, insectenbeten en zelfs aambeien.

Maar vertegenwoordigt lidocaïnezalf ook een praktische en effectieve aanpak als je problemen hebt met vroegtijdig klaarkomen? Dat gaan we hier uitzoeken, met een eerlijke en diepgaande analyse van de voordelen, werking en mogelijke bijwerkingen. Zo weet jij of lidocaïnezalf het geheime wapen kan zijn in je strijd tegen te snelle klaarkomproblemen.

De feiten van vroegtijdige zaadlozing

 • Hoge prevalentie: Tussen 30% en 40% van de mannen ervaart op enig moment in hun leven vroegtijdige ejaculatie.
 • Medische definitie: Vroegtijdige ejaculatie wordt gedefinieerd als ejaculatie die eerder dan gewenst optreedt, soms zelfs binnen een minuut na penetratie. Maar voor sommige mannen kan ook tien minuten te kort zijn!
 • Fysieke en psychologische oorzaken: Oorzaken kunnen variëren van hormonale onevenwichtigheden en verhoogde gevoeligheid van de penis tot psychologische factoren zoals prestatieangst en stress.
 • Behandelopties: Behandelingen verschillen. Van gedragstherapie tot medicatie en fysieke technieken om je ejaculatie uit te stellen.
 • Impact op relaties: Vroegtijdige ejaculatie kan spanningen in relaties veroorzaken en de kwaliteit van je seksleven in gevaar brengen.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

De belofte van Lidocaïnezalf – Wat doet het?

Lidocaïnezalf komt oorspronkelijk uit de medische industrie als een lokaal verdovend middel. Het hoofdbestanddeel is lidocaïne, een anesthetisch middel dat voor het eerst werd gesynthetiseerd in de jaren ’40 van de vorige eeuw. Oorspronkelijk ontwikkeld voor pijn- en jeukverlichting bij aandoeningen zoals brandwonden, insectenbeten en aambeien, maar met de tijd heeft deze zalf een interessante transformatie ondergaan.

Het vond zijn weg van een eenvoudig pijnverlichtend middel naar een veelbelovende oplossing voor vroegtijdige ejaculatie. Er werd namelijk ontdekt dat de verdovende eigenschappen van de zalf ook best effectief kunnen zijn bij de vertraging van de ejaculatie.

Wanneer aangebracht op de penis, blokkeert lidocaïnezalf de zenuwsignalen die te vroeg een ejaculatie veroorzaken. Het resultaat: een langere tijd van intieme stimulatie tot ejaculatie, zodat mannen en hun partners meer bevredigende seks kunnen hebben.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al een stevige erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Wetenschappelijke basis van Lidocaïnezalf bij vroegtijdige ejaculatie

De ontdekking van lidocaïnezalf als een mogelijke behandeling voor vroegtijdige ejaculatie heeft een basis van klinisch onderzoek. Een van de belangrijkste studies op dit gebied, uitgevoerd door Berkovitch et al. in 1995, toonde aan dat lidocaïne-prilocaïne crème effectief kan zijn in het tegengaan van vroegtijdige ejaculatie.

In deze studie werd lidocaïne-prilocaïne crème toegepast op gezonde, getrouwde mannen met vroegtijdige ejaculatie zonder enige organische of erectiele problemen. De mannen werd opgelegd om de de crème 30 minuten voor de seks aan te brengen en de penis te bedekken met een condoom. De resultaten? Een significante verbetering in de controle over de ejaculatie!

In een andere studie uitgevoerd door Atikeler et al. werd de optimale gebruiksduur van lidocaïne-prilocaïne crème 5% geëvalueerd bij mannen met vroegtijdige ejaculatie. Hieruit kwam voort dat een toepassingstijd van 20 minuten vóór seksueel contact optimaal was, waarbij de crème effectief bleek te zijn in het verlengen van de tijd tot ejaculatie, zonder nadelige effecten zoals verlies van erectie.

Hoewel oorspronkelijk ontwikkeld voor andere medische doeleinden, lidocaïnezalf blijkt wetenschappelijk effectief te zijn in de verbetering van seksuele prestaties door het tijdelijk verminderen van de gevoeligheid van de penis, goed voor een vertraagde ejaculatie.

Praktische overwegingen van het gebruik van lidocaïnezalf

 • Correcte toepassing: De zalf moet gelijkmatig worden aangebracht op de gevoelige delen van de penis. Gebruik een kleine hoeveelheid zalf, ongeveer ter grootte van een erwt.
 • Aanbrengen: Breng de zalf gelijkmatig aan op de gevoelige delen van de penis, zoals de glans en de voorhuid. Vermijd het aanbrengen op open wonden of geïrriteerde huid. Het remt namelijk de genezing van wondjes.
 • Dosering: Wees voorzichtig met de dosering om overmatige verdoving te vermijden, wat de seksuele ervaring kan hieraan ten koste gaan.
 • Testen op gevoeligheid: Test de zalf eerst op een klein huidgebied om mogelijke allergische reacties te identificeren.
 • Effect op partner: Wees transparant over het gebruik van de zalf met je partner. Dat is wel zo prettig, want de zalf kan ook de gevoeligheid van je partner verminderen wanneer het in contact komt met hun huid. Door open te zijn over gebruik, kunnen jullie samen besluiten hoe je de zalf het beste kunt gebruiken en of het nodig is voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een condoom.

Zijn er bijwerkingen van lidocaïnezalf?

Het gebruik van lidocaïnezalf voor vroegtijdige ejaculatie is een spannend experiment. Maar er zitten wel wat haken en ogen aan.

Ja, deze zalf kan wat magie in de slaapkamer brengen door het moment ‘net op tijd’ uit te stellen, maar het kan ook een beetje een gok zijn.

Denk aan het gevoel van een lichte tinteling, een beetje alsof je voet slaapt, maar dan op een plek waar je het niet echt verwacht. Dit betekent dat, hoewel de ejaculatie wordt vertraagd, het seksuele genot ook kan worden verminderd. Bovendien kunnen gebruikers soms milde huidirritaties ervaren, zoals roodheid of een branderig gevoel op de plaats van waar het wordt aangebracht. En dan is er nog de mogelijkheid dat je partner opeens minder voelt – oeps!

Tenslotte mag er niet vergeten worden dat hulpmiddelen zoals lidocaïnezalf, hoewel nuttig bij het aanpakken van vroegtijdige ejaculatie, een negatieve invloed kunnen hebben op je natuurlijke seksuele respons.

Want, zoals met alle goede dingen, is er een ‘maar’. Het is een beetje zoals op die snooze-knop drukken in de ochtend: geweldig op het moment, maar je wilt er liever niet afhankelijk van worden. Gebruik het slim, gebruik het strategisch, maar vergeet niet dat jouw natuurlijke mojo ook zijn eigen superkrachten heeft! Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen wat de tube je biedt en wat je zelf aan tafel brengt.

Dus, zou je lidocaïnezalf kopen voor ejaculatieproblemen?

Om de vraag te beantwoorden of je lidocaïnezalf zou moeten kopen voor je voortijdige ejaculatieproblemen: het hangt echt af van je individuele situatie. Deze zalf kan een handige oplossing zijn voor die momenten waarop je gewoon wat meer controle wilt. Denk eraan als een hulplijn in je liefdesleven, een manier om de finishlijn net wat verder weg te leggen. Maar onthoud, dit is geen magische pil; het gaat meer om het beheren dan om het genezen van het probleem.

Soms is de oorzaak van vroegtijdige ejaculatie gewoon meer psychologisch dan fysiek. Factoren zoals stress, angst, of relatieproblemen kunnen hierbij een rol spelen. Het aanpakken van onderliggende oorzaken van het probleem biedt grotere kans om op de lange termijn meer duurzame resultaten op te leveren.

Lidocaïnezalf zou dus best de moeite waard kunnen zijn om eens te proberen, maar is zeker niet ideaal om op de lange termijn te gebruiken. Er bestaat een kans tot afhankelijkheid van het product en mogelijk een verminderde natuurlijke seksuele sensatie. Daarnaast zal het waarschijnlijk niet de onderliggende psychologische aspecten van het probleem aanpakken.

6 Andere dingen die je kunt doen om vroegtijdige ejaculatie te voorkomen

Gelukkig heeft mening seksueel probleem, en ook vroegtijdige ejaculatie, een reeks natuurlijke, duurzame oplossingen, zonder nadelen. Hier zijn een 6 alternatieve methoden om vroegtijdige ejaculatie te voorkomen zonder farmaceutische hulpmiddelen:

 1. Gezonde levensstijl: Een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende rust gaan een lange weg voor controle over je lichaam en een betere seksuele gezondheid.
 2. Mindfulness en ontspanning: Stress verlagen door mindfulness en relaxatieoefeningen helpt je meer in het moment te zijn. 5 Minuten van je dag besteden aan meditatie kan voor serieuze stappen zorgen in je kalmteniveau.
 3. Kegeloefeningen: Deze zijn niet alleen voor vrouwen. Versterk je bekkenbodemspieren om meer controle over je ejaculatie te krijgen.
 4. De Start-Stop techniek (Edgen): Leer jezelf kennen! Oefen het stoppen net voor het ‘point of no return’ en start dan weer na een korte pauze. Hier kun je meer leren over edgen.
 5. Focus op voorspel: Soms is het gewoon een kwestie van het spel verlengen. Besteed dus meer tijd aan het voorspel met je partner om comfortabel te worden met de seksuele ervaring zonder meteen gehaast tot de penetratie over te gaan.
 6. Praat met je partner: Over seks moet gesproken worden! Praten met je partner kan helpen om druk te verminderen en een meer ontspannen, genotgerichte benadering van seks voor elkaar te krijgen.

Succes!

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *