shopify visitor statistics

Vroegtijdig Klaarkomen / Zaadlozing: 3 Meest Voorkomende Oorzaken

Na een hele avond vol oogcontact, geflirt en een kusje links en rechts is het jou gelukt om het mooiste meisje van het feest aan de haak te slaan. Trots op je verovering en gelukkig van de gedachtes die in je hoofd opkomen over de wilde avond die te wachten staat, lopen jullie naar jouw appartement.

Eenmaal daar wordt de droom een nachtmerrie. Het voorspel was geweldig, haar lichaam was goddelijk en al jouw technieken wierpen hun vruchten af. Alles was perfect.. behalve het slotstuk. Dat was in een paar tellen over. Teleurstelling overheerst, terwijl de mooie dame de deur van jouw appartement achter zich dichttrekt..

Je bent niet de enige

Te snel klaarkomen, ook wel een vroegtijdige ejaculatie genoemd, is een probleem dat vaak voorkomt. Als je de straat op zou gaan om te vragen welke mannen met deze problemen kampen, zou je waarschijnlijk nul op het rekest krijgen. Het probleem is echter wel degelijk in groten getale aanwezig. Verschillende onderzoeken spreken van zo’n 10 tot 25 procent van de mannen die kampen met een probleem omtrent vroegtijdig klaarkomen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Wat is vroegtijdig klaarkomen eigenlijk?stopwatch

Het probleem van een “te snelle” zaadlozing is eigenlijk heel simpel te beschrijven. Op het moment dat jij seks hebt en er bijvoorbeeld een seksuele handeling, een seksuele prikkeling of seksuele stimulering plaatsvindt, word jij dusdanig opgewonden dat je eerder dan gewild een orgasme krijgt. Een vroegtijdige zaadlozing is dan ook een proces dat buiten jouw eigen controle om plaatsvindt en dat moeilijk te stoppen is door jou als je eenmaal door hebt dat het in gang is gezet.

Over de termen “vroegtijdig” en “te snel” bestaat medisch gezien veel discussie. Het meest gangbare antwoord op de vraag wanneer je last hebt van een vroegtijdige zaadlozing is op het moment dat deze korter duurt dan twee minuten. In veel gevallen kan het zelfs ook al zo zijn dat je in minder dan één minuut tot je hoogtepunt bent gekomen. Ter vergelijking: een man die binnen een “normale” tijdspanne klaarkomt, doet hier ongeveer zes tot acht minuten over.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Oorzaken complex, behandeling lastig

Genoeg gesproken over de schaamtevolle situaties waarin een vroegtijdige zaadlozing jou kan brengen of wat het nu eigenlijk precies inhoudt. Het is natuurlijk veel belangrijker om te weten wat de oorzaken zijn van dit probleem en wat je er eventueel aan zou kunnen doen.

Als je de literatuur en het internet er op gaat naslaan, kun je een heel scala aan oorzaken voor vroegtijdig klaarkomen vinden. Dit is een greep uit het assortiment van boosdoeners die vaak worden genoemd als oorzaken en ervoor zorgen dat jouw kwakje te vroeg op de lakens neerkomt:

 • Psychische oorzaken
 • Seksuele onervarenheid
 • Leeftijd gerelateerde klachten
 • Ziektes of medicatie

Een van de dingen die vaak als oorzaak geldt voor lichamelijke problemen, maar die op te snel klaarkomen niet van toepassing is, zijn klachten van medische aard. In de voorgaande opsomming staat wel degelijk het puntje “ziektes of medicatie”, maar dit verwijst eerder naar bepaalde bijwerkingen van medicatie of lichamelijke processen die door een ziekte in gang worden gezet. Er is echter geen symptoom of “foutje” in je lichaam aan te wijzen dat leidt tot een vroegtijdige ejaculatie en dat met een medische ingreep verholpen kan worden.

Daarnaast zijn oorzaken die psychologisch van aard zijn, ook niet direct met een ingreep of pilletje op te lossen. Deze problemen kennen een lange termijn traject waarin jij als “patiënt” kleine stapjes zal moeten zetten, waarin je over je problemen zal moeten praten en waarin je op die manier kan komen tot verlenging van je seksuele prestaties.

Meest voorkomende oorzaken, “behandeling” wel mogelijk

Uit deze hele waslijst aan oorzaken die je op het internet veelvuldig zult tegenkomen, zijn echter drie oorzaken te destilleren die ook in onderzoeken en medisch rapporten vaak terugkomen:

 1. Gevoeligheid
 2. Het ontbreken van beheersing
 3. Masturbatie

We zullen deze oorzaken die een meer gegronde wetenschappelijke achtergrond kennen en ook door huisartsen en doktoren vaker als oorzaak worden gegeven, uitgebreid met jullie behandelen.

Gevoeligheid: een overdaad aan prikkels

Seks, zegt men, is de ultieme vorm om je liefde voor een ander persoon te kunnen uiten. Het is een thema waar in films, boeken en op televisie veelvuldig over wordt gesproken en wat daar vaak in beeld wordt gebracht. Voor jou als man is het heel erg belangrijk dat je de vrouw een fijn en voldaan gevoel kan geven door middel van een goede vrijpartij. Prikkeling, opwinding en gevoeligheid zijn een aantal thema’s die bij seks dan ook centraal staan. Deze kunnen allen gestimuleerd worden door het strelen van elkaars lichaam, het kussen op gevoelige plekken en het likken van zones die een opgewonden gevoel kunnen oproepen.

Hier kan voor jou een groot struikelblok liggen. Op het moment dat gevoeligheid en aanraking een rol gaan spelen tijdens de seks en jij weet dat je problemen hebt op het gebied van vroegtijdig klaarkomen, kan het snel gedaan zijn. Hoe komt dit?

 1. Dit vindt zijn oorzaak in een extra gevoelig zenuwsysteem. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de eindes van jouw zenuwen minder goed bestand zijn tegen een prikkeling, omdat ze dichter onder huid liggen.
 2. Hierdoor ben je extra gevoelig voor aanraking van een ander persoon. Bijvoorbeeld het aanraken van jouw huid of penis kan ervoor zorgen dat jij in een dusdanig verre staat van klaarkomen terecht komt, dat het proces onomkeerbaar wordt.
 3. Het onoverkomelijke gevolg hiervan is dat jij nog voor penetratie of zelfs nog voor het uittrekken van alle kledingstukken al klaar bent met je seksuele “prestatie”.

Dit is natuurlijk een heel erg vervelende zaak op het moment dat het jou treft. Je wilt natuurlijk een vrouw alle hoeken van de kamer kunnen laten zien en ook jezelf helemaal kunnen onderdompelen in een romantische vrijpartij. Gevoeligheid is lastig tegen te gaan, maar niet onoverkomelijk. Het kan verschillende oorzaken hebben die met een beetje geduld te verhelpen zijn:

 • Stress: het klinkt misschien gek, maar stress zorgt ervoor dat je zenuwuiteinden extra gevoelig zijn voor prikkelingen en aanraking.

Oplossing: neem even een break, kijk een goede serie, pak een warme douche en praat vooral met anderen om de stress een plek te kunnen geven.

 • Prestatiedrang: als alfamannetje wil jij je natuurlijk extra graag bewijzen aan je vrouwelijk schoon. Je bent zo opgefokt en hebt er zo veel zin in dat je helemaal onder spanning staat. Eén aanraking en het elastiek knapt al.

Oplossing: stop deze energie bijvoorbeeld in het voorspel en laat haar intens genieten. Dit geeft jou een goed gevoel en je hoeft tijdens de daad zelf niet alles in één keer te bewijzen.

 • Onervarenheid: het is je eerste keer en je staat strak van de spanning. Ben ik goed genoeg? Vindt ze mij naakt ook nog aantrekkelijk? Allemaal vragen die ervoor zorgen dat je binnen luttele seconden klaarkomt.

Oplossing: praat erover en laat haar weten dat dit je eerste keer is. Vaak vinden vrouwen het fijn als je met hen praat over je onzekerheden en het geeft jou rust. Een win-win situatie.

Beheersing: geen meester over je eigen lichaam

Zoals in de inleiding al werd gesteld, staat in de letterlijke definitie van te vroeg klaarkomen dat het gaat om een ongecontroleerd proces dat plaatsvindt in het lichaam van de man. Beheersing, of beter gezegd geen beheersing, speelt hierin een grote rol. Wat vaak gehoord wordt als oorzaak van vroegtijdig klaarkomen, is het overmand raken door erotische prikkelingen of gevoelens. Dit houdt in dat je zo gegrepen wordt door de vrijpartij waar jij je in bevindt dat je eigenlijk niet meer goed weet wat voor of achter is, laat staan dat je door hebt of je klaarkomt of niet.

Jezelf verliezen in de daad is natuurlijk prachtig en heerlijk romantisch, maar op het moment dat het leidt tot problemen tussen de lakens en stress is het minder fijn. Ook deze oorzaak is lastig te behandelen, maar er zijn wel een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat jij de focus vasthoudt en een vrouw vele malen langer kunt laten genieten:

 • Beperk de fysieke activiteit: dit klinkt misschien gek, maar op het moment dat het geen wilde maar een rustige en intieme vrijpartij betreft, ben je veel bewuster van hetgeen er gebeurt. Op die manier kun je beter controleren wat je lichaam voelt en hoe het reageert.
 • Ademhaling controleren: dit klinkt misschien raar en een beetje klinisch, maar het kan zeker helpen. Op het moment dat jouw ademhaling de hoogte inschiet, ben je vaak verloren. Je verliest jezelf namelijk in opwinding en hitsige seks. Zorg er dus voor dat je ademhaling rustig blijft en focus je op waar je mee bezig bent: de seks.
 • Zoek afleiding of neem pauze: een heel simpele tip eigenlijk. Wordt het teveel, kap het dan even af of doe net even iets minder. De slogan “less is more” is hierop letterlijk van toepassing.

Masturberen: niet nagedacht over de toekomst?

De laatste, veel voorkomende oorzaak van vroegtijdig klaarkomen is er één die het minst goed te verhelpen is en waarvan de wortels waarschijnlijk liggen in jouw jeugdjaren. Iedereen kent wel die gesprekken die jij met vrienden had over porno en aftrekken. Jij als tiener vond het heel spannend dit alles uit te proberen en was in feite verslaafd aan het gevoel. Een vriendin op vroege leeftijd heeft sommige mannen misschien van dit probleem af kunnen helpen, maar veel mannen hebben gedurende hun jeugd langdurig en frequent veel aan hun eigen penis getrokken. Dit zorgt er nu voor dat hun lichaam gefocust is op snel klaarkomen en dat is een proces dat lastig om te keren is. Hoe werkt het?

Naamloos 1

Zoals gezegd is dit proces, dat dus leidt tot sneller klaarkomen dan gemiddeld, lastig te bestrijden. Een ding dat je zeker niet moet doen, is stoppen met het masturberen of seks hebben met een ander. De “klachten” kunnen hierdoor juist erger worden, wat bijvoorbeeld kan betekenen dat je na een langdurige “droogte” juist nog sneller klaarkomt dan voorheen. Je kunt met deze problemen het beste naar je huisarts stappen. Hij kan je bijvoorbeeld tips geven hoe je bepaalde spieren kunt trainen die ervoor zorgen dat je jouw sperma langer binnen kunt houden. Tot slot is het ook belangrijk je nooit te wenden tot pilletjes en andere chemische hulpmiddelen. Vaak zorgen deze middelen voor een kortstondig effect en hebben ze nare bijwerkingen.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *