Hoe Gebruik Je Edging Voor Klaarkomen Uitstellen?

Wist je dat edging, een techniek om het orgasme uit te stellen, al eeuwenoud is? Deze techniek wordt door vele mensen gebruikt om hun seksuele ervaringen te verrijken en het klaarkomen intenser te maken. Het is bovendien een manier om de controle over je seksuele energie te vergroten.

Dus als je op zoek bent naar manieren om je seksleven te verbeteren, is het leren van edging zeker de moeite waard om te proberen! In deze blog gaan we dieper in op wat edging precies is, en hoe je het kunt gebruiken om je orgasme uit te stellen en te verbeteren. We kijken ook naar voordelen en veelvoorkomende fouten waarmee je rekening moet houden.

Wat is Edging?

Edging, ook wel bekend als de start-stop of squeeze techniek, is een seksuele techniek waarbij je het orgasme uitstelt door vlak voor het orgasme te stoppen of te pauzeren. Door deze pauze kan de seksuele energie zich als het ware “ophopen” en kan de intensiteit van het orgasme toenemen wanneer je uiteindelijk tot een climax komt.

Edging kan worden gebruikt door zowel mannen als vrouwen en kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld, de stop-en-start-methode houdt in dat de seksuele stimulatie wordt opgebouwd vlak voor het orgasme, waarna de stimulatie wordt gestopt om de seksuele energie te laten afnemen. Vervolgens wordt de stimulatie hervat, en dit proces wordt herhaald totdat de persoon klaar is om een orgasme te bereiken.

Een andere populaire techniek is de squeeze-methode, waarbij de persoon net onder de eikel knijpt wanneer het orgasme nadert om de ejaculatie uit te stellen. Er zijn ook verschillende ademhalingstechnieken die kunnen worden gebruikt in combinatie met edging, zoals het focussen op de ademhaling om de seksuele energie te reguleren.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Waarom Edgen? – De Voordelen

Edging wordt ook vaak aanbevolen aan mannen die last hebben van vroegtijdige ejaculatie, want het is een uitstekende oefening om meer controle te krijgen over je orgasme en je seksuele energie. Hierdoor kun je het klaarkomen uitstellen en intenser maken.

Bovendien kan deze techniek helpen bij het creëren van meer discipline in je leven. Edging is een oefening in zelfbeheersing en bewuste besluitvorming. Door het beheersen van de seksuele opwinding en het uitstellen van het orgasme, kun je leren om bewuster om te gaan met je eigen verlangens en behoeften.

Dit is vooral behulpzaam voor mensen die een masturbatieverslaving ervaren, omdat ze leren hun seksuele spanning op te bouwen en deze geleidelijk af te vloeien. Dit kan bovendien zorgen voor het verminderen van de schuldgevoelens en schaamte die vaak gepaard gaan met de drang om te ejaculeren.

Edging is dus een goede techniek om seks of masturbatie zonder ejaculatie te ervaren. Dit kan gezond zijn omdat het helpt bij het reguleren en versterken van de seksuele energie, en het vergroten van het seksuele genot. Zo kun je leren om meer zelfverzekerd te zijn in andere aspecten van je leven en meer zelfbewustzijn te ontwikkelen.

“In de traditionele Chinese geneeskunde wordt seksuele energie gezien als een kostbaar goed dat behouden moet blijven. Door niet te ejaculeren tijdens seks of masturbatie, kan een man een hoger niveau van fysieke, emotionele en spirituele energie bereiken.”

Verder versterk je met edging jouw mentale focus en verbeter je je vermogen om langdurig te concentreren op een enkele taak. Dit komt omdat ejaculatiecontrole een hoge mate van mentale controle en focus vereist, wat weer kan helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden in andere aspecten van het leven!

Tenslotte kan edging helpen om de band tussen jou en je partner te versterken. Door te experimenteren met deze techniek, kun je samen nieuwe manieren ontdekken om van elkaar te genieten, de seksuele spanning tussen jullie vergroten en een diepere emotionele band ontwikkelen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Beginnen met Edging

Of je nu wilt masturberen zonder ejaculatie of het klaarkomen uitstellen, als je begint met edging zijn er verschillende oefeningen die je kunt doen om te leren hoe je het orgasme kunt uitstellen en meer controle over je seksuele opwinding krijgt. Hieronder staan enkele tips en technieken om van start te gaan:

 1. Begin met een ontspannen en comfortabele omgeving: Zorg ervoor dat je in een comfortabele en ontspannen omgeving bent voordat je begint met edging. Je kunt bijvoorbeeld een warm bad nemen, wat kaarsen aansteken en ontspannende muziek opzetten om de sfeer te creëren!
 2. Gebruik de stop-en-start-methode: Dit is een van de meest voorkomende edging-technieken. Begin met het opbouwen van seksuele opwinding door te masturberen of seks te hebben met je partner. Wanneer je merkt dat je bijna een orgasme bereikt, stop dan met de stimulatie totdat je weer in staat bent om je seksuele energie te reguleren. Herhaal dit proces meerdere keren.
 3. Gebruik de squeeze-methode: Begin met het opbouwen van seksuele opwinding en wanneer je bijna een orgasme bereikt, knijp dan in het gebied direct onder de eikel om de ejaculatie uit te stellen.
 4. Gebruik ademhalingstechnieken: Ademhalingstechnieken kunnen helpen bij het reguleren van de seksuele energie en het uitstellen van het orgasme. Probeer bijvoorbeeld diep te ademen en je te concentreren op je ademhaling terwijl je seksuele opwinding opbouwt en loslaat.
 5. Verminder de stimulatie: Begin met het verminderen van de stimulatie door bijvoorbeeld zachter te wrijven of minder snel te bewegen. Dit kan helpen om de seksuele opwinding te reguleren en te voorkomen dat je een orgasme bereikt.
 6. Focus op andere delen van het lichaam: In plaats van je te concentreren op de genitaliën, kun je andere delen van het lichaam stimuleren. Probeer bijvoorbeeld te focussen op de tepels, het scrotum of de perineum om de seksuele opwinding op te bouwen.
 7. Experimenteer met verschillende posities: Door te experimenteren met verschillende posities, kun je de seksuele ervaring veranderen en de opwinding reguleren. Probeer bijvoorbeeld te masturberen terwijl je op je rug ligt of zittend in een stoel.

Hoe Edging te Gebruiken in Partnerseks

Edging kan niet alleen worden toegepast in solo-seks, maar ook in partnerseks. Het is een geweldige manier om de seksuele spanning te vergroten en de ervaring voor beide partners te verbeteren. Hier zijn enkele manieren om edging in je seksleven te integreren:

 • Praat met je partner: Communicatie is belangrijk bij het uitproberen van nieuwe seksuele technieken. Praat met je partner over edging en hoe je het wilt proberen. Bespreek welke technieken je wilt gebruiken en wat je grenzen zijn.
 • Bouw de stimulatie op: Begin langzaam en bouw de seksuele stimulatie langzaam op. Zorg ervoor dat je de techniek goed begrijpt voordat je begint. Bouw de stimulatie geleidelijk op en pas de edging-techniek toe om het orgasme uit te stellen.
 • Wissel af: Wissel af tussen het stimuleren van jezelf of je partner en gebruik verschillende edging-technieken om te ontdekken wat het beste werkt. Neem de tijd om te experimenteren en te ontdekken wat jullie beiden leuk vinden.
 • Gebruik speeltjes: Het gebruik van seksuele speeltjes kan edging nog leuker maken. Vibrators, dildo’s en andere speeltjes kunnen de sensaties versterken en je helpen om je orgasme uit te stellen.

Veelvoorkomende Fouten bij Edging

Hoewel edging een geweldige techniek is om je orgasme uit te stellen en je seksuele ervaring te verbeteren, zijn er ook veelvoorkomende fouten die mensen maken. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten bij edging en hoe je ze kunt vermijden:

 • Te snel gaan: Het is belangrijk om de stimulatie geleidelijk op te bouwen en de techniek goed te begrijpen voordat je begint. Begin langzaam en bouw het tempo geleidelijk op om te voorkomen dat je te snel gaat en het orgasme niet kunt uitstellen.
 • Niet ontspannen: Het is belangrijk om ontspannen te zijn tijdens het edgen. Focus op je ademhaling en de sensaties in je lichaam en probeer je geest leeg te maken van afleidende gedachten.
 • Te veel druk: Te veel druk op de genitaliën kan pijnlijk zijn en kan het plezier verminderen. Zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent tijdens het stimuleren.

Hét Probleem van Edging + Oplossingen

Misschien wel de grootste uitdaging van edging is dat het voor sommige mannen moeilijk kan zijn om te stoppen met de seksuele stimulatie zonder een orgasme te bereiken. Mannen zonder ejaculatiecontrole kunnen hierdoor te lang doorgaan en een masturbatieverslaving juist in de hand werken.

Als je merkt dat je moeite hebt om te stoppen met edgen of dat het een negatieve invloed heeft op je leven, zijn er verschillende tips die je kunt gebruiken om te helpen bij het verminderen van de seksuele opwinding en het voorkomen van een orgasme:

 • Stop met de stimulatie: De meest effectieve manier om te stoppen met edgen zonder ejaculatie is om te stoppen met de seksuele stimulatie. Haal je handen af van je genitaliën afhaalt en verleg de concentratie naar andere activiteiten.
 • Focus op iets anders: Door je te concentreren op iets anders dan de seksuele opwinding, kun je de aandacht afleiden en de seksuele opwinding verminderen. Probeer bijvoorbeeld te focussen op je ademhaling, of doe een ontspanningsoefening.
 • Verander van positie: Door van positie te veranderen, kun je de seksuele opwinding verminderen. Probeer bijvoorbeeld op te staan en een korte wandeling te maken, of verplaats jezelf naar een andere kamer.
 • Afkoelen: Door af te koelen, kun je de seksuele opwinding verminderen en de behoefte om te edgen verminderen. Neem bijvoorbeeld een koude douche, of leg een koud washandje op je genitaliën.
 • Stel jezelf een grens: Stel jezelf een grens aan de tijd die je besteedt aan het edgen zonder ejaculatie. Door een timer te gebruiken, kun je voorkomen dat je te lang doorgaat en de seksuele opwinding te hoog oploopt.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *