Wat Moet je Wel/Niet Zeggen na Vroegtijdig Klaarkomen? 8 Tips voor Hem/Haar

Vroegtijdig klaarkomen is natuurlijk al heel vervelend, enkel en alleen door het effect wat het heeft op je seksleven. Daarnaast kan het voor flink ongemakkelijke situaties zorgen. Als je allebei geil bent, en je hebt ingesteld op een wilde vrijpartij, is het ongemakkelijk als één van jullie ineens klaarkomt.

Ik snap heel goed als je niet weet wat je moet zeggen in zo’n situatie. Zowel voor de man in kwestie als voor zijn partner zijn er een hoop dingen die je zou kunnen zeggen die de situatie alleen maar ongemakkelijker maken. Zwijgen is echter ook geen optie, want dan blijf je achter met een ongemakkelijke stilte. Dit is waar ik je in dit artikel mee zal helpen, aan de hand van de volgende punten:

 • Wat moet ik zeggen als ik te vroeg klaarkom? 4 tips
 • Wat zeg ik als mijn partner vroegtijdig klaarkomt? 4 tips voor partners

Wat moet ik zeggen als ik te vroeg klaarkom? 4 tips

Als jij na een paar minuten ineens al klaarkomt, dan snap ik dat je niet zo goed weet wat je moet zeggen. Waarschijnlijk schaam je je, voel je je ongemakkelijk en een beetje schuldig. Wat kun je op zo’n moment beter niet zeggen, en wat juist wel? Ik geef je enkele voorbeelden via de volgende tips:

 • Zeg niet meteen sorry
 • Bied aan om het af te maken
 • Lach het een beetje weg
 • Zeg in ieder geval íets

Tip 1: Zeg niet meteen sorry

Of een verontschuldiging op zijn plaats is bij vroegtijdig klaarkomen, daar verschillen mensen over van mening. Aan de ene kant kun je er natuurlijk niets aan doen, en als je nergens schuld aan hebt, dan is het misschien ook raar dat je je daarvoor verontschuldigt.

“Door sorry te zeggen suggereer je een beetje dat jij er iets aan had kunnen doen, en dat is meestal niet zo.”

Aan de andere kant had je partner natuurlijk wel zin in seks met jou, en doordat jij nu te vroeg klaarkomt, kan dat niet meer doorgaan. Je partner zal dus best teleurgesteld zijn. Hoewel het niet iets is waar jij invloed op hebt, is het wel iets wat jij hebt veroorzaakt. Door sorry te zeggen kun je je partner laten merken dat jij het ook niet leuk vindt.

Wat ik je in ieder geval wil meegeven, is dat je niet meteen sorry moet zeggen. Iemand die met een zacht kreuntje klaarkomt, zijn partner in de ogen kijkt, en meteen sorry zegt, is natuurlijk een vrij hilarische vertoning. Dit maakt de situatie alleen maar ongemakkelijker, want je wil natuurlijk ook niet dat je partner jou gaat uitlachen, of dat je partner zich zichtbaar moet inhouden om dat niet te doen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Tip 2: Bied aan om het af te maken

Zoals ik net al zei, zal je partner best een beetje teleurgesteld zijn als jij ineens heel snel klaarkomt. De seks wordt op een te vroeg moment afgekapt, en dat kan frustrerend zijn. Tot op zekere hoogte is dat onvermijdelijk, en zoals ik eerder al zei is het ook niet jouw schuld. Als jij in staat was geweest om je orgasme tegen te houden, dan had je dat heus wel gedaan.

Wat echter wel jouw schuld zou zijn, is als je jezelf vervolgens seksueel egoïstisch opstelt. Penetratie zit er niet meer in, maar seks is natuurlijk meer dan alleen penetratie. Waarschijnlijk heb je twee handen en een mond die prima werken, en zijn er dus genoeg andere manieren om je partner te bevredigen.

“Seks hoeft niet te eindigen met jouw orgasme.”

Na vroegtijdig klaarkomen moet je daarom altijd aanbieden om het af te maken. Misschien vindt je partner dit niet nodig, omdat hij of zij ook al tijdens het voorspel is klaargekomen, maar ook in dat geval zal je partner het in ieder geval op prijs stellen dat je het vraagt. Seks is er niet alleen om jou je lekker te laten voelen, je partner wil ook wat!

Tip 3: Lach het een beetje weg

Als het aankomt op de reactie van je partner, dan zal het heel erg uitmaken hoe jij reageert als je te snel klaarkomt. Wanneer je heel ongemakkelijk doet, en er een big deal van maakt, dan zal je partner ook ongemakkelijk worden. Wat je beter kan doen, is dat ongemak een beetje proberen weg te nemen.

Dit kan je het best doen door er een beetje lacherig over te doen. Als jij het niet al te serieus neemt, dan is dat een signaal naar je partner dat jij er niet zo zwaar aan tilt. Hij of zij voelt zich dan minder opgelaten. Het is natuurlijk ook best een grappige situatie, en op deze manier geef je aan je partner aan dat ook hij of zij daar best even om mag lachen.

“Lachen is dé manier om ongemakkelijke situaties te doorbreken.”

Ik bedoel natuurlijk ook weer niet dat je meteen maar heel gedwongen moet schaterlachen, want dat is op zichzelf natuurlijk al ontzettend ongemakkelijk. Het moet niet theatraal worden. Probeer de humor van de situatie in te zien, dan moet je er waarschijnlijk vanzelf om lachen. Een glimlach of een grinnikje kan ook al helpen om de situatie te ontzenuwen.

Tip 4: Zeg in ieder geval íets

Sommige mannen hebben de neiging om te doen alsof er niks is gebeurd als ze te snel zijn klaargekomen. Ze willen de aandacht hier niet op vestigen, en daarom zeggen ze maar gewoon niks. Vaak gaan ze dan ook zonder iets te zeggen door met het bevredigen van hun partner. Soms zal dit werken, maar in de meeste gevallen is zwijgen geen goed idee.

“Ongemak ontstaat wanneer dingen niet worden uitgesproken.”

Jij en je partner weten allebei dat je net bent klaargekomen in een zeer korte tijd, en dat dat niet de bedoeling was. Het heeft dan ook geen zin om dat te ontkennen. Als jij doet alsof er niks aan de hand is, zul je alleen maar je partner ongemakkelijk maken. Je partner weet niet wat hij of zij met de situatie aan moet, en of hij of zij er iets over kan zeggen. Dit maakt de sfeer alleen maar meer gespannen.

Daarom zou ik je aanraden om in ieder geval iets te zeggen. Door te erkennen dat dit gebeurd is, zal het ongemak kunnen wegzakken, en kun je vervolgens weer door met waar je mee bezig was. Er is nog nooit een ongemakkelijke situatie opgelost door deze te negeren, en hoe langer je wacht met het erkennen van de situatie, hoe ongemakkelijker deze zal worden.

Wat zeg ik als mijn partner vroegtijdig klaarkomt? 4 tips voor partners

In de eerste plaat sis vroegtijdig klaarkomen natuurlijk vooral ongemakkelijk voor de persoon die te snel klaarkomt, maar ook de partner van die persoon kan zich hier behoorlijk opgelaten door voelen. Je ziet dat je partner zich hier slecht over voelt, en je wil iets zeggen wat het beter zal maken. Hoe doe je dit, en wat moet je juist niet zeggen? Dat zal ik nu gaan bespreken, via de volgende tips:

 • Maak hem niet belachelijk
 • Reageer niet al te teleurgesteld
 • Vraag hem om het af te maken
 • Zeg hem dat het niet uitmaakt

Tip 1: Maak hem niet belachelijk

Deze tip ligt misschien een beetje voor de hand, maar het zal je verbazen hoeveel mensen hun partner een beetje belachelijk maken als hij te vroeg klaarkomt. Dit is een soort natuurlijke reactie op ongemak, een soort gek zelfverdedigingsmechanisme. Omdat je het ongemak niet wil voelen, schuif je het op iemand anders af.

Dat is natuurlijk niet erg aardig. Als je te snel klaarkomt, dan is die situatie al vervelend genoeg voor je. Wanneer je hem dan ook nog eens belachelijk maakt, dan zal dit een enorme klap zijn voor zijn eigenwaarde. Het kan dan zelfs zo zijn dat hij in het algemeen moeilijker tegen je praat, omdat hij bang is dat je hem weer belachelijk zal maken als hij iets verkeerd doet.

“Als iemand zich al schaamt, dan hoef jij hem niet nog eens een trap na te geven!”

Het is dus belangrijk om je partner in zijn waarde te laten. Dat wil niet zeggen dat je niet een beetje humor mag toepassen om de situatie te verlichten, maar het moet in ieder geval niet te ten koste van hem zijn.

Tip 2: Reageer niet al te teleurgesteld

Als jij je had voorbereid op een wilde vrijpartij, en dat vervolgens voor je neus wordt weggekaapt doordat je partner te vroeg klaarkomt, dan snap ik best dat je teleurgesteld bent. Het is heel normaal om dat te voelen, en ook zeker niet egoïstisch. Dit zal je partner sowieso wel aan je kunnen zien, dus het heeft geen zin om het volledig te verbergen.

Ik wil je echter vragen om je in te houden, en niet té teleurgesteld te reageren. Een “aw” zal al snel ontsnappen van je lippen, maar woorden als “jammer” of “hè kut” zijn naar mijn idee al te sterk. Je partner heeft echt wel door dat hij je heeft teleurgesteld, en hij zal zich waarschijnlijk al schuldig zat voelen.

“Als man is het een heel naar gevoel als je je partner niet kan bevredigen.”

Tip 3: Vraag hem om het af te maken

Zoals ik eerder al zei, hoeft seks niet te eindigen als één van de twee partners is klaargekomen. Ook als je zelf al bent klaargekomen, zijn er als man genoeg manieren om alsnog je partner te bevredigen. Je hoopt natuurlijk dat je partner zelf aanbiedt om het af te maken. Als dit echter niet het geval is, dan kun je hier best zelf om vragen.

“Niemand vindt het leuk om zich nutteloos te voelen.”

Allereerst doe je dit natuurlijk voor jezelf, omdat jij uiteindelijk ook wil klaarkomen. Hiermee kun je echter ook je partner helpen. Door aan hem te vragen het af te maken, benadruk je dat hij nog steeds nuttig is voor jou. Je geeft aan dat je nog steeds behoefte aan hem hebt.

Dit is natuurlijk erg goed voor zijn gevoel van eigenwaarde, en dat kan nu wel een boost gebruiken. Voor veel mannen hangt hun zelfvertrouwen sterk samen met hun seksuele prestaties, en door hem te laten zien dat hij op een bepaalde manier nog steeds seksueel kan presteren, zal hij zich beter voelen.

Tip 4: Zeg hem dat het niet uitmaakt

Waarschijnlijk heb je vroeger altijd van je moeder geleerd dat je niet mag liegen, en in het licht daarvan lijkt dit misschien een rare tip. Je kan wel zeggen dat het niet uitmaakt als je partner te snel klaarkomt, maar ergens maakt het je natuurlijk wél uit. Ook voor jou is het een teleurstelling als je partner te snel ejaculeert, en dat zal je partner ook best merken.

“Als je partner al weet dat je een beetje liegt, en jij weet dat hij dat weet, is het dan nog liegen?”

Toch kan deze mededeling een hele hoop goeds doen, omdat je partner ook wel begrijpt wat je ermee bedoelt. Hij weet dat je een klein beetje liegt, maar hij weet ook dat je hem in ieder geval niets kwalijk neemt. Door hem te laten zien dat je ook zijn mindere kanten accepteert, zal hij zich véél minder in zijn hard geraakt voelen.

Als hij reageert dat hij je niet gelooft, dan mag je natuurlijk wel iets eerlijker zijn. Als je namelijk glashard gaat liegen, dan heeft hij dat waarschijnlijk meteen door. Zeg dan dat je het natuurlijk jammer vindt, maar dat hij er niets aan kan doen en dat je van hem houdt. Dat was toch al de boodschap die je wilde overbrengen.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *