Werken Vertragende Middelen bij Vroegtijdige Ejaculatie?

Mannen die kampen met vroegtijdige zaadlozing durven meestal de stap niet te zetten en naar de dokter te gaan. Het is dan ook makkelijker om op het internet te zoeken naar middeltjes die helpen bij het probleem. Bovendien weet je op deze manier dat geen andere ziel afweet van jouw aandoening. Dit komt door het taboe dat op dit onderwerp rust.

De schaamte overvalt je en je voelt je aangetast in je mannelijkheid. Logisch. Toch kan een professional helpen bij de aanpak van het vroegtijdig ejaculeren. Waren er vroeger amper succesvolle behandeling en medicijnen, tegenwoordig zijn er allerlei middeltjes op de markt. Vertragende middelen die een oplossing bieden voor jouw ejaculatieprobleem.

Vertragende middelen, zoals vertragende condooms, gels of sprays, verdoven je penis, waardoor je minder gevoelig bent in je liefdesregio. Het uitstellen van de zaadlozing kan bijvoorbeeld door middel van een SSRI. Deze selectieve serotonine-heropnameremmer is een subklasse van antidepressiva. Het werkingsmechanisme van de SSRI blokkeert de heropname van serotonine en verbetert de overdracht tussen twee zenuwen.

Hierdoor kan de zaadlozing vertraagd worden. Uiteraard gaan medicijnen gepaard met bijwerkingen. De bijwerkingen van een antidepressiva kunnen behoorlijk heftig zijn. Zo kan gewichtstoename, vermoeidheid en gevoelloosheid optreden. Bovendien moet de man in kwestie iedere dag een pil innemen, anders speelt de vroegtijdige ejaculatie weer op.

IELT is belangrijk bij vroegtijdig ejaculeren

Er zijn allerlei middelen te koop die de penis minder gevoelig maken. Hierdoor ervaart de man minder prikkels en duurt het proces van klaarkomen langer. De Intravaginale Ejaculatie Latentie Tijd, ofwel IELT, is belangrijk bij het uitstellen van het klaarkomen. Indien de tijd tussen de penetratie en het ejaculeren onder de minuut ligt, dan is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan de huisarts. Is je huisarts een bekende en schaam je je erg, dan is het misschien goed om naar andere specialisten te kijken.

Een seksuoloog heeft bijvoorbeeld ook verstand van vroegtijdig ejaculeren. De stap zetten om naar de huisarts te gaan, is een grote. Toch is de huisarts wel het een en ander gewend. Hij zal in eerste instantie een indicatie maken van de grootte van het probleem, waar hij naar de IELT zal vragen. Daarom moet je precies weten hoe lang het duurt voordat je klaarkomt.

De duur van penetratie in de vagina tot aan de zaadlozing duurt doorgaans drie tot zes minuten. Uiteraard bestaan veel verschillen tussen personen. Het is wel bewezen dat de IELT afneemt met leeftijd. Zo hebben mannen in de leeftijdscategorie 18 tot 30 jaar een IELT van 6,5 minuut, terwijl mannen boven de 50 jaar het 4,3 minuten volhouden in een vagina. Een IELT van minder dan een minuut wordt beschouwd als vroegtijdige zaadlozing. Hoe weet je eigenlijk of je last hebt van een vroegtijdige ejaculatie als je niet naar de dokter gaat?

Doe de test!

Dit is een test waarbij jij erachter kunt komen of je last hebt van een vroegtijdige zaadlozing. Indien dit het geval is, vergemakkelijkt dit de stap naar de huisarts. De checklist is gemaakt door Plosone en heet CHESS, een afkorting voor Checklist for Early Ejaculation Symptoms. Dit is slechts een indicatie of je de aandoening hebt. Tel de punten bij elkaar op en zie wat jouw resultaat is.

 1. Hoe goed kon je het ejaculatieproces bedwingen afgelopen zes maanden? Zeer slecht (1) Slecht (2) Redelijk (3) Goed (4) Zeer goed (5)
 2. In hoeverre wordt de relatie tussen je partner en jezelf verstoord door het vroegtijdig klaarkomen? Helemaal niet (1)

Een beetje (2) Redelijk (3) Erg (4) Heel erg (5)

 1. Kom je wel eens klaar door minimale stimulatie, denk aan: een massage of ergens tegenaan schuren? Nooit of bijna nooit (1) Minder dan de helft van de tijd (2) Ongeveer de helft van de tijd (3) Meer dan de helft van de tijd (4) Altijd of bijna altijd (5)
 2. Voel je je beschaamd of gefrustreerd wanneer je te vroeg klaarkomt? Helemaal niet (1)

Een beetje (2) Redelijk (3) Erg (4) Heel erg (5)

 1. Wat is jouw IELT, de tijd tussen de penetratie en het klaarkomen? Ik kom meestal niet klaar (1) Meer dan tien minuten (2) Tussen vijf en tien minuten (3) Tussen een en vier minuten (4) Minder dan een minuut (5)

Nu je de punten bij elkaar hebt opgeteld, kun je op basis van je score een aanname maken over premature ejaculatie bij jezelf. Heb je een score tussen de 17 en 20 punten, dan is er een aanwijzing voor de aandoening. Is je score hoger dan 20 punten, dan heb je te maken met een sterke aanwijzing. Hierbij raden wij aan om contact op te nemen met de huisarts of een andere specialist.

person-couple-love-romantic

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Zijn vertragende middelen wel de oplossing?

Het is natuurlijk aan jou om een keuze te maken voor een behandeling. Wil je liever eerst zelf aan de slag om het vroegtijdig klaarkomen aan te pakken, dan kun je kiezen voor vertragende middelen. Ze zijn er in verschillende soorten: gels, sprays en lokale anesthetica.

 • Lokale anesthetica Lidocaïne of prilocaïne zijn veelgebruikte verdovende middelen om vroegtijdig klaarkomen te beperken. De middelen komen in een tube crème, gel of spray. Ze vertragen de zaadlozing doordat de penis minder gevoelig is. Een half uur voordat geslachtsgemeenschap plaatsvindt, dienen de middelen gebruikt te zijn. Kijk uit met een overdosering, dit kan leiden tot gevoelloosheid van de penis. Dit kan zelfs volledige erectiestoornissen veroorzaken. Een ander risico is dat de partner ineens last krijgt van een verdovend gevoel in de schaamstreken.
 • Verdovende gel Een gel heeft een licht verdovende werking en voldoet aan de missie: het klaarkomen uitstellen. Hierdoor kun je langer genieten van de seks. Voortijdige ejaculatie wordt hiermee niet verholpen, het probleem wordt alleen tijdelijk opgelost. De gel verdooft het topje van de penis, deze wordt minder gevoelig en kan het klaarkomen uitstellen.
 • Verdovende spray Een andere manier om ejaculeren te vertragen, is het gebruik van een spray. Het Duitse merk Piur verkoopt de Piur Med Pro Long Spray waardoor een man langer plezier kan beleven van zijn erectie. Een samentrekkend effect wordt bemachtigd door het ingrediënt looizuur, afkomstig uit eikenhorst. De spray geeft zo een verdovend effect aan de penis. Panthenol is een ander bestandsdeel dat een kalmerende werking heeft op het geslachtsdeel. Twee tot vier sprays op een erectie volstaat. Let wel: de sprays kunnen niet gebruikt worden in combinatie met condooms. Hierdoor is het niet aan te raden om seks te hebben met een onenightstand of iemand die je niet goed kent.
 • Verdovende condooms Zoals je al hebt kunnen lezen, hebben condooms een vertragend effect op het vroegtijdig klaarkomen. Er zijn ook speciale condooms die een vertragend effect op de zaadlozing garanderen. Deze rubbertjes zijn voorzien van een laag gel met verdovend effect. Hierdoor duurt het langer voordat je klaarkomt. Zo kun je kiezen voor een Manix Endurence condoom waarbij de speciale pasvorm, met een vernauwing achter de eikel, een lichte druk uitoefent op de rand van de eikel. Dit vertraagt de bloedtoevoer naar de eikel, waardoor langdurende seks mogelijk is.

 Condoms_on_table

Natuurlijke middelen bij vroegtijdige ejaculatie

Naast vertragende sprays, gels en condooms kun je er ook voor kiezen om de aandoening echt aan te pakken. Geen tijdelijke oplossing, maar een solutie voor de lange termijn. De kans om verslaafd te raken aan antidepressiva of vertragende middelen is groot. Waag een sprong in het diepe en ga voor een natuurlijke oplossing waarmee jij in controle bent.

 • Versterk je bekkenbodemspier Door je bekkenbodemspieren te versterken, kun je heel gemakkelijk zorgen voor een langdurende penetratie. Het aanspannen leer je door te doen alsof je je plas inhoudt. Span de spier bewust vijf seconden aan en ontspan deze ook weer gedurende vijf seconden. Herhaal dit 15 keer, twee maal per dag. Lukt dit zonder kramp of vermoeidheid, dan kun je de sets verhogen. Ga zo door totdat je moeiteloos 40 keer haalt. Het is belangrijk om te kunnen ontspannen tijdens de seks, zodat vroegtijdig ejaculeren niet meer voorkomt.
 • Trek aan de bel, uh, bal Een simpele manier om vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan, is het trekken aan de ballen. Of laat je partner het doen, net voor het gevoel opkomt van klaarkomen. Maak een ring met de wijsvinger en duim om de bovenkant van de ballen en trek deze zachtjes naar beneden. Dit is een effectieve manier om vroegtijdig klaarkomen te verminderen.
 • Massage doet wonderen Een massage is bedoeld om sensualiteit de slaapkamer in te brengen. Masseren is opwindend, maar brengt niet snel iemand tot een hoogtepunt. Uiteraard hangt het er vanaf in welke regio gemasseerd wordt. Normaliter zorgt een massage voor een seksuele sfeer en doet dienst als ideaal voorspel.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *