Het Klaarkomen Uitstellen? 4 Oorzaken + 3 Krachtige Tips

Het klaarkomen uitstellen is voor veel mannen een wens, maar ze weten niet wat ze moeten doen om het ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Nederlandse mannen komen gemiddeld genomen klaar binnen 6,5 minuten. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht. Zit jij onder het gemiddelde? Dan is een logische conclusie dat jij onder de maat presteert.

De Universiteit heeft ook mannen uit 4 andere landen onderzocht. De Turkse man komt gemiddeld binnen 4,4 minuten klaar. De uitschieters naar boven toe zijn de Amerikanen met 8 minuten en de Britten met maar liefst 10 minuten.

Dit kun jij ook! Wij gaan jou kort uitleggen wat mogelijk de oorzaak van jouw probleem is en jij kunt de Britten met gemak verslaan met onze tips. Klaarkomen uitstellen kan zelfs met meerdere minuten binnen een paar weken.

 Voldoe jij aan het gemiddelde van 6,5 minuten?

Gemiddeld houdt de Nederlandse man het 6,5 minuten vol zonder klaar te komen. Eigenlijk is dit zinloze informatie waar je niets mee kunt. Toch zegt het wel iets om te achterhalen of er bij jou sprake is van vroegtijdig klaarkomen. Als jij het gemiddelde naar beneden trekt, kun je concluderen dat je iets moet ondernemen om het klaarkomen langer uit te kunnen stellen. Je moet het probleem eerst op waarde inschatten voordat je er iets tegen kunt doen. Besef je wel dat je geen genoegen hoeft te nemen met 6,5 minuten. Het klaarkomen uitstellen zal je seksleven verbeteren.

Het gaat er niet alleen om dat jij tevreden bent

In seks kan geen man het zich veroorloven om egoïstisch te zijn. Je moet je partner goede seks kunnen bieden om zelf ook goede seks te kunnen hebben. Seks moet voor beide prettig zijn. Als dat niet het geval is, kun je erop wachten dat de bom gaat barsten. Een dergelijke relatie heeft namelijk geen toekomst. Uiteindelijk zal er een breuk ontstaan. Waarschijnlijk wordt de breuk niet toegeschreven aan de slechte seks, maar in veel gevallen zal dat toch de hoofdreden of een belangrijke reden zijn. Mannen die binnen een paar minuten al klaarkomen, kunnen er eigenlijk wel vanuit gaan dat de sekspartner daar moeite mee heeft.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Waardoor kom jij te snel klaar? Wat zijn de oorzaken?

Voordat je na gaat denken over hoe jij een orgasme uit kunt stellen, moet je eerst proberen te achterhalen wat het probleem is. Helaas zal het de meeste mannen niet lukken om met 100% zekerheid een oorzaak aan te wijzen. Toch is het goed om te weten in welke hoek je het moet zoeken. Wij helpen jou door een aantal oorzaken te benoemen en te bespreken.

Oorzaak #1: Grote opwinding door onervarenheid of nieuwe partner

Je kent het misschien wel. Je zit in een prille relatie en jullie hebben nog geen seks gehad. Het hangt wel al duidelijk in de lucht. Op een avond weet je dat het gaat gebeuren en jullie zijn elkaar al aan het teasen. Jullie zoenen en betasten elkaar en uiteindelijk ga je penetreren. Bij het omdoen van het condoom kom je al bijna klaar door de opwinding en de spanning. Binnen een paar stoten kun je al klaarkomen. Dit is geen mooie binnenkomer bij je nieuwe partner.

Ook door onervarenheid kan er een zekere spanning in het lichaam zitten. Deze spanning kan een zeer snelle ejaculatie oproepen. Ook bij meer ervaren mannen kan deze spanning in het lichaam iedere keer weer ontstaan bij het hebben van seks. Het kan ook ontstaan door onzekerheid.

Oorzaak #2: Meestal heeft vroegtijdig klaarkomen geestelijke oorzaken

Te snel klaarkomen kan lichamelijke en geestelijke oorzaken hebben. In de meeste gevallen kan de oorzaak worden gevonden in het geestelijk gestel. Verschillende geestelijke oorzaken kunnen hierin genoemd worden, zoals bijvoorbeeld:

 • Depressie
 • Burn-out
 • Relatieproblemen
 • Stress
 • Psychische klachten

In dit soort gevallen is het vroegtijdig klaarkomen dus een onderdeel van een groter probleem. Er zijn manieren om alleen het te snel klaarkomen op te lossen, maar eigenlijk moeten de geestelijke klachten verholpen worden. Maar helaas ligt dat vaak niet zo eenvoudig. Later in dit artikel behandelen wij een aantal tips die je toch kunt gebruiken om het klaarkomen uit te stellen.

Oorzaak #3: Medische oorzaken

Mensen met bepaalde aandoeningen of ziektes kunnen ook door medicijnengebruik last krijgen van een vroegtijdige zaadlozing. Je hebt medische redenen die wel heel erg voor de hand liggen, zoals prostaataandoeningen. Het is aan de huisarts om te bepalen wat er in dat geval moet gebeuren. Andere ziektes en aandoeningen die kunnen zorgen voor premature ejaculatie zijn onder andere:

 • Multiple sclerose
 • Suikerziekte
 • Te hoge bloeddruk

Ook bepaalde medicijnen kunnen als bijwerking hebben dat er erectiestoornissen kunnen ontstaan of dat een orgasme eerder kan ontstaan. Het kan ook andersom. Antidepressiva zou vroegtijdig klaarkomen juist tegen gaan. Toch is het zeker geen aanrader omdat de bijwerkingen zeer nadelig voor je zijn.

Oorzaak #4: Gebruik van drugs en drank

Overmatig drankgebruik en drugs hebben ook een negatieve invloed op de duur van het vrijen. Mannen die veel alcohol drinken en drugs gebruiken, zullen het minder lang vol kunnen houden in bed. Door blowen wordt je vrijer van geest, wat goed kan zijn voor de seksuele beleving, maar het lichaam wordt ook gevoeliger voor aanrakingen. Je ontvangt dus meer seksuele prikkels waardoor je eerder klaar gaat komen. Door alcohol wordt je uithoudingsvermogen minder. Daarnaast ben je draaierig en kan het misselijkheid veroorzaken. Overmatig drankgebruik kan het uithoudingsvermogen blijvend aantasten.

sex en drugs - liefdescollege 4

Hoe kun je aan deze oorzaken werken?

Het is vaak lastig om het klaarkomen bij de oorzaak aan te pakken. Medische oorzaken kun je vaak niets tegen doen en ook de geestelijke oorzaken is geen eenvoudige oplossing voor. Onervarenheid wordt uiteindelijk vanzelf verholpen, maar een te heftige opwinding is vaak weer niet te verhelpen. Alcohol en drugsgebruik kun je iets tegen doen, maar je moet wel bereid zijn om dat te doen. Ongeacht de oorzaken kun je bepaalde methodes en technieken hanteren waardoor je het klaarkomen kunt uitstellen. Hiervoor is het niet noodzakelijk om de oorzaak weg te nemen.

3 tips waarmee het klaarkomen uitstellen haalbaar is

Wij geven jou 3 krachtige tips waarmee je het probleem in ieder geval kunt verkleinen. De tips zullen het probleem niet volledig wegnemen, maar je zult er zeker baat bij hebben en je kunt ze gelijk toepassen. De juiste manier van ademen kan er wel voor zorgen dat je het klaarkomen minutenlang kunt uitstellen,  maar het vergt wel een goede training om het volledig onder de knie te krijgen. Tot slot zullen wij in dit artikel nog bespreken hoe je wel kunt zorgen voor een permanente oplossing.

Tip #1: Leer op de juiste manier ademen

Je moet zorgen dat het lichaam tot rust komt om een betere controle te krijgen over het klaarkomen. Alleen al door het toepassen van de juiste ademtechniek, kun je het klaarkomen met meerdere minuten uitstellen. Je moet om de 3 tot 5 seconden diep inademen via je buik en weer uitademen via de mond. Een hijgende manier van ademen roept een orgasme op. De techniek is te complex om in een artikel te bespreken. Hierop komen wij verderop in het artikel nog terug.

Tip #2: Probeer de tantra technieken

Bij de tantra technieken ligt de nadruk op ontspannende seks met veel aandacht en liefde voor elkaar. Haast is er niet en jullie zijn volledig gericht op intimiteit en zeker niet prestatiegericht. Je gaat samen op een ontspannen manier experimenteren met het lichaam van je partner. Je gaat weer helemaal terug naar de basis en gebruikt meditatie om tot rust te komen. In deze sfeer is het penetreren maar een klein onderdeel van het volledige programma. Zeker een keer het proberen waard.

Tip #3: De ballen omlaag trekken

Deze tip is van een geheel andere orde in vergelijking met de vorige tip, maar zeker wel effectief. Bij het klaarkomen trekt het lichaam de ballen omhoog . Door deze weer naar beneden te trekken voorkom je dat je klaar gaat komen. Je kunt het beter bij het vrijen betrekken door de vrouw deze handeling te laten doen. Als jij of zij dit een paar keer doet, kan het klaarkomen met meerdere minuten uitgesteld worden.

ballen omlaag - liefdescollege 4

Ejaculatie expert onthult grootste geheimen

Chris Coster heeft meerdere technieken ontwikkeld hoe iedere man het klaarkomen kan uitstellen. Het gaat hierbij niet om eenmalige, maar om permanente oplossingen. Leer hoe je het klaarkomen eenvoudig 20 tot zelfs 30 minuten uit kunt stellen. Het volgende gaat jou geleerd worden:

 • Een wetenschappelijke methode voor het uitstellen van het klaarkomen.
 • De allergrootste fouten die mannen maken met het controleren van hun ejaculatie.
 • Hoe je een sterkere en grotere erectie krijgt.
 • Een techniek om vrouwen meer genot te geven en het zelf langer vol te houden.
 • Hoe jij je ejaculatie reflexen kunt herprogrammeren
 • En veel en veel meer…

Ontdek nu het ebook en ontvang tevens GRATIS bonusboeken erbij.

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Succes met het klaarkomen uitstellen!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

1 reactie op "Het Klaarkomen Uitstellen? 4 Oorzaken + 3 Krachtige Tips"

 1. Anja

  says:

  Hallo ik vraag mij zf hoe het komt dat ik als vrouw zo snel klaarkom achter elkaar ik ben lesbisch ?

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *