8 Tips voor Langer Volhouden in Bed Tijdens Seks

Er is een grote groep mannen die last heeft van te snel klaarkomen tijdens het voorspel of de penetratie.

Bedenk daarbij dat de meeste vrouwen veel langer de tijd nodig hebben om een orgasme te bereiken, en je begrijpt dat dit ongemakkelijke situaties in bed oplevert.

Vroegtijdige ejaculatie is een veelvoorkomend probleem waar de meeste mannen niet graag over praten. Naar schatting heeft tot 30% van de mannelijke wereldbevolking last van ejaculatieproblemen (1).

Het kan jouw seksleven en die van je partner behoorlijk verpesten.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om meer controle uit te oefenen over je ejaculatie en je orgasme te beheersen. Lees verder en ontdek welke tips je kunt toepassen om het langer vol te houden in bed.

Al een week kijk je uit naar de derde date met een ontzettend leuke vrouw op zaterdagavond. Na drie dates weet je het zeker, vanavond gaat het gebeuren!

Aan het einde van de gezellige avond belanden jullie zoals voorspeld samen in bed. Maar je bent uiteindelijk zo opgewonden dat je het niet lang volhoudt en je komt te snel klaar.

Een enorme teleurstelling voor jou, maar zeker ook voor haar. ‘Geeft niets’ zegt, terwijl ze zich omdraait en in slaap valt. Waarschijnlijk had ze deze romantische vrijpartij veel langer en intiemer voorgesteld.

Klinkt het bovenstaande verhaal herkenbaar?

Dat is niet zo gek, want een hoop mannen hebben problemen met vroegtijdig klaarkomen.

Iedere man droomt ervan om het lekker lang uit te houden in bed. Toch kan dit voor veel mannen lastig zijn. De reden hiervan is het ervaren van een te grote mate van opwinding, maar ook de technieken zijn voor veel mannen onbekend.

Er wordt vaak gedacht dat oudere mannen het veel makkelijker langer volhouden in bed dan jonge mannen. Dit komt door het idee dat jonge mannen nog niet precies weten wat ze moeten doen en ze nog niet de juiste technieken kennen. Dit is echter niet helemaal waar. Oudere mannen hebben vaak minder potentie en worden daardoor vaak minder opgewonden van seks.

8  tips om het langer vol te houden in bed tijdens seks

Ik geef je graag verschillende effectieve tips waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om het klaarkomen langer uit te stellen. Hierdoor kun je langer seks hebben met je partner.

Wanneer je deze tips toepast in jouw seksleven, kun je er zeker van zijn dat je binnen enkele dagen verbetering merkt. Wie weet ben je binnen enkele maanden wel helemaal verlost van jouw probleem.

Behalve dat je partner het fijner vindt dat je samen langer intiem bezig kunt zijn in bed, heeft het voor jou zelf ook meer voordelen. Bij een vroegtijdige zaadlozing is de ejaculatie namelijk meestal verzwakt. Ook het orgastisch beleven is voor jou een stuk minder, dat moet beter kunnen!

Let op: wanneer je direct de beste tips wil ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je hier direct het Complete Ejaculatie Controle e-book.

Man en vrouw in bed

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Tip 1: Tot rust komen

Wanneer je het langer wilt uithouden in bed, is het allereerst belangrijk om flink wat aandacht te besteden aan het tot rust komen van je lichaam.

Zodra je lichaam tot rust is gekomen, wordt het wellicht makkelijker om te ontspannen.

Hierdoor kun je het klaarkomen wat langer uitstellen. Ook zal je van de gehele vrijpartij meer gaan genieten en zal de ejaculatie veel beter aanvoelen.

Het tot rust komen kun je heel letterlijk nemen. Probeer uit wat voor jou het beste werkt. Zo zal voor de één een rondje hardlopen veel rust geven en de ander zal wat meer hebben aan yoga of mindfulness.

Stress is ook een belangrijke factor van onrust in je lichaam. Wanneer je gestrest thuiskomt na een lange dag op je werk, is het belangrijk om eerst goed te ontspannen voordat je samen naar bed gaat.

Misschien werkt het voor jou wel om eerst even met je partner te praten over de gebeurtenissen op je werk of om even een aflevering van je favoriete comedy serie te kijken.

Een paar glazen alcohol kunnen de stress ook wegnemen, maar let op! Op lange termijn kan dit er juist voor zorgen dat je het alleen maar minder lang volhoudt in bed.

Maak hier dus geen gewoonte van. Bedenk wat voor jou het beste werkt en pas dit toe alvorens je weer samen het bed gaat delen.

Een andere vorm van stress die je kunt ervaren is de drang om in bed te presteren. Ook – en vooral – deze stress zorgt ervoor dat je te veel druk legt op hoe lang je moet kunnen doorgaan. Probeer deze gedachte te laten varen. Je moet van seks kunnen genieten!

Massage man

Een massage kan erg ontspannend werken. Zowel voor je hoofd als voor je lichaam. Gespannen spieren zorgen voor een stressvolle houding in je lichaam en als deze spieren ontspannen zijn, zal jouw hele houding ook een stuk meer ontspannen zijn. Daarnaast is het een perfecte manier om voor de seks tot rust te komen.

Je kunt elkaar rustig masseren totdat je merkt dat je allebei ontspannen bent. Zodra je dit merkt, kun je tijdens de massage langzaam naar de penetratie toewerken. Wanneer je gebruikmaakt van deze aanpak, merk je meteen al dat je het veel langer zal volhouden.

Zoek je oefeningen om je ejaculatie te stoppen voordat deze plaatsvindt? Dan vind je in dit artikel verschillende oefeningen om je PC spier te trainen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Tip 2: Op tijd onderbreken

Als je geen dringende afspraken hebt staan, is het nemen van pauzes tijdens het voorspel of vrijen een eenvoudige en effectieve manier om de ejaculatie te vertragen.

Tijdens de seks voel je zelf het beste wanneer jouw orgasme er aan zit te komen. Mocht je dit gevoel krijgen en nog wat langer door willen gaan, probeer dan de gemeenschap even te onderbreken.

Je stopt bijvoorbeeld met de penetratie en gaat over op knuffelen of zet even het verwennen van je partner op nummer één door hem of haar oraal te bevredigen.

Hierdoor kan jouw orgasme wat zakken en kunnen jullie later weer verder.

Wil je eigenlijk niet stoppen, maar toch langer doorgaan? Kies er dan voor om een ander standje uit te proberen. Zo hoef je niet helemaal te stoppen, maar kun je het toch langer volhouden. Doordat je van standje wisselt, moet je lichaam even wennen aan deze nieuwe positie.

Op deze manier kun je jouw orgasme nog enige tijd uitstellen. Het is wel belangrijk dat je met je partner overlegt wat er aan de hand is; zo komt hij of zij niet voor verrassingen te staan als je plotseling stopt met de gemeenschap of een ander standje uitprobeert.

Tip 3: Gebruik een condoom

Mocht je de eerste tips hebben uitgeprobeerd, maar merk je dat dit nog niet helemaal voor je werkt? Probeer dan eens om seks te hebben met een condoom.

Wanneer je gebruikmaakt van een condoom, zal je merken dat de eikel minder snel wordt geprikkeld. Hierdoor wordt het gemakkelijker om nog langer ontspannen te blijven.

Probeer dus eerst tot rust te komen door middel van bijvoorbeeld een massage en werk dan toe naar de penetratie. Zorg ervoor dat je eerst een condoom omdoet.

Het gebruik van een condoom kan een verstandige keuze zijn als je het langer wilt volhouden in bed. Wellicht is je lichaam het niet meer gewend om gebruik te maken van een condoom en daardoor wordt de eikel minder onder druk gezet tijdens de seks. Dit zorgt ervoor dat je het langer kunt volhouden.

Terwijl sommige mannen zeggen dat ze het probleem van te snel klaarkomen kunnen oplossen door een condoom te gebruiken, lijkt dat helaas niet voor iedereen te werken.

Tip 4: Varieer in seksstandjes

Iedereen heeft wel een favoriet seksstandje. Waar de één nooit genoeg krijgt van de basics, zoals de missionaris, heeft een ander meer variatie nodig. De meesten kennen de standaard standjes wel uit hun hoofd. Heb je meer inspiratie nodig, dan heb je tegenwoordig tal van boekjes en tips online om je seksleven een boost te geven.

Het bestaan van zoveel verschillende standjes is wellicht een uitkomst, maar het kan ook zijn dat je door de bomen het bos gewoon niet meer ziet. Welk standje moet je nu doen?

Belangrijk om te weten is dat er veel standjes zijn die je niet gaan helpen wanneer je te snel klaarkomt. Deze standjes zorgen er vaak voor dat je penis flink vastgekneld zit – uiteraard een fijn gevoel – waardoor je dus sneller klaarkomt. Hoe lekkerder het standje voor jou, hoe sneller je doorgaans klaarkomt.

Noodzaak dus om te kijken naar standjes waarbij  je jouw partner wellicht wat minder diep kunt penetreren. Dit betekent niet dat je niks moet voelen, maar het zorgt er wel voor dat je minder snel klaarkomt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Amazone
  • Het lepeltje
  • Missionaris

Wat je vaak ziet is dat het experimenteren met nieuwe seksstandjes mannen kan helpen om het langer in bed vol te houden.

Wanneer je al een tijdje dezelfde sekspartner hebt dan worden de dingen vaak routinematig. Jullie doen de standjes die jullie lekker vinden en bereiken vervolgens een climax.

In het ergste geval komt de man uiteindelijk klaar tijdens zijn favoriete standje en blijft de vrouw gefrustreerd achter in bed. Dit is hoe het seksleven van de meeste Nederlanders eruit ziet.

Dingen in een andere volgorde doen (of nieuwe standjes uitproberen) kan helpen om het uit te stellen. Onbekende of ongemakkelijke dingen proberen helpt vaak om je zaadlozing wat langer uit te stellen. Experimenteer dus volop!

Tip #5: Doe aan uitgebreid voorspel

Bij seks denken we eigenlijk meteen aan geslachtsgemeenschap. Maar het seksuele intimiteit is veel meer dan alleen penetratie.

Denk eens aan kussen, masseren, zelfbevrediging of orale stimulatie! Met name voor vrouwen is voorspel erg belangrijk. Bijna driekwart van de vrouwen krijgt geen orgasme tijdens het vrijen.

Vrouwen hebben seksuele opwinding nodig om uiteindelijk een hoogtepunt te kunnen bereiken. Dit is een win-win situatie voor jullie beide, want door niet meteen te vrijen kun je jouw zaadlozing vertragen.

Met name jonge mannen die seksueel minder ervaren zijn, zullen sneller opgewonden raken en klaarkomen. Door aan voorspel te doen kun je enige tolerantie opbouwen voor seksuele opwinding.

Maar dat is nog niet alles. Door het grootste deel van je tijd te besteden aan voorspel wordt de kans groter dat je partner een orgasme krijgt. En dat is wat jouw partner écht een gelukkige vrouw kan maken!

En mocht je als man toch een hoogtepunt bereiken tijdens het voorspel? Dan is dit helemaal geen probleem. Nu je ontspannen bent kun je juist de tijd nemen om je partner te plezieren.

Lees dit artikel als je op zoekt ben naar oefeningen en tips om je orgasme beter onder controle te houden.

Tip #6: Maak gebruik van de ongevoelige periode

De ‘ongevoelige periode’ van een man is de tijdsduur tussen het moment waarop hij klaarkomt en zijn vermogen om een nieuwe erectie te krijgen en te behouden.

Iedere man kent wel dat gevoel dat zijn seksuele opwinding als sneeuw voor de zon verdwijnt nadat hij is klaargekomen.

Volgens de auteur Bernice Kanner hebben 18-jarige mannen een ongevoelige periode van ongeveer 15 minuten, terwijl die van bejaarde mannen boven de 70 tot wel 20 uur kan duren, met een gemiddelde voor alle mannen van ongeveer 30 minuten (2).

Deze pauze (voordat je penis weer op volle oorlogssterkte is) is een geweldige kans voor een man zijn volledige aandacht te richten op het plezieren van zijn sekspartner.

Zodra de erectie weer terugkomt kunnen jullie doorgaan voor een tweede ronde. Omdat de meeste mannen na de eerste keer klaarkomen minder gevoeligheid ervaren, zal de geslachtsgemeenschap de tweede keer waarschijnlijk langer duren.

Tip #7: Besnijdenis

Dit is een wat onorthodoxe tip maar ik wil hem je niet onthouden. Behalve om hygiënische redenen kan een besnijdenis bij mannen ook gedaan worden om seksuele redenen.

Een Turks onderzoek uit 2004 wilde het seksueel functioneren bij mannen evalueren die alleen om religieuze of cosmetische redenen waren besneden (3).

De onderzoeksgroep bestond uit 42 mannen met een leeftijd van 19 tot 28 jaar. Voor en na de besnijdenis werden hun seksuele prestaties geëvalueerd.

De gemiddelde ejaculatietijd was statistisch significant langer na de besnijdenis. Nu vraag je je misschien af waardoor dit komt….

Waarschijnlijk komt dit omdat na een besnijdenis de gevoeligheid van de penis afneemt. Volgens de onderzoekers kan de vertraagde ejaculatietijd eerder als een voordeel dan als een complicatie worden beschouwd.

Opgemerkt moet worden dat deze studie is uitgevoerd in Turkije, waar besnijdenis bij mannen de normaalste zaak van de wereld is. Het is dus mogelijk dat de Turkse cultuur en verwachtingen van invloed waren op de onderzoeksresultaten in deze studie.

Tip #8: Masturberen vóór de seks

Soms kan het helpen om eerst de hand aan jezelf te slaan voordat je met iemand seks hebt. Door van tevoren even te masturberen haal je de druk van de ketel af.

In de luchtige komedie Something About Mary had dit alleen komische gevolgen voor het hoofdpersonage, maar in werkelijkheid kan het wel degelijk helpen om wat langer door te gaan in bed.

Masturberen voor de seks helpt om je opwinding onder controle te houden, evenals de tijd die het kost om een nieuwe erectie te krijgen.

Luister vooral naar je lichaam. Als je wilt masturberen voor de seks, ga ervoor. Als je dat niet doet, doe het dan niet. Er is geen goede of verkeerde manier om het te doen.

De kracht van naspel

Hoewel je met bovenstaande tips heel eenvoudig je ejaculatie kunt uitstellen om zo van een langere vrijpartij met je partner te genieten, is er ook een manier om je partner toch te verwennen als je te snel klaarkomt.

Wanneer je bovenstaande tips in acht neemt, kan het toch voorkomen dat je nog een keer te snel klaarkomt. Dat is helemaal geen probleem. Om het voor je partner dan toch aangenaam te maken, is het belangrijk om voldoende aandacht aan hem of haar te schenken. Hoe je dat doet? Door middel van naspel.

De meeste stellen maken gebruik van voorspel om elkaar op te winden. Dit kan variëren van een paar minuten tot enkele uren lang. Hoewel voorspel natuurlijk belangrijk is om een spetterende avond te krijgen, moet je ook de kracht van naspel niet onderschatten.

Wanneer jij bent klaargekomen – en je partner wellicht ook – kan het zijn dat je partner en jij graag nog wat aan naspel zouden willen doen. Dat is helemaal niet vreemd. Je kunt dan denken aan even lekker knuffelen, maar ook samen onder de douche stappen en elkaar afzepen is spannend.

Door middel van naspel kun je ervoor zorgen dat jij en je partner dichter naar elkaar toe groeien. Mocht je dan een keer te snel klaargekomen zijn, is dat met naspel helemaal geen probleem. Wees lief voor je partner, vertel je partner waarom je hem/haar zo leuk vindt of schenk een glaasje bubbels in. Gebruik je fantasie en jouw avond wordt mooi afgesloten.

Er zijn nog meer verschillende manieren om de ejaculatie uit te stellen. Wellicht werkt een andere oplossing wel voor jouw probleem. Je kunt het in ieder geval uitproberen. Wat niet werkt is een leermoment voor jezelf. Uiteindelijk vind je vast de manier die voor jou werkt en kun je het steeds langer volhouden in bed.

Referenties

  1. https://www.urologyhealth.org/urologic-conditions/premature-ejaculation
  2. https://www.amazon.com/Are-Normal-About-Love-Relationships/dp/0312311079
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14751371

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *