Helpt Tantra met Jezelf Als Man Tegen Te Snel Klaarkomen? + 4 Oefeningen

De kunst van Tantra. Voor velen een mysterie, gehuld in de sluiers van sensualiteit en spirituele verbondenheid. Maar wat als ik je zou zeggen dat deze eeuwenoude praktijk jou, als man, kan helpen om je seksuele genot te verbeteren en vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan?

Tantra met jezelf is een ontdekkingstocht naar je eigen seksuele potentieel. Dit kan de sleutel zijn om als man de oplossing te vinden tegen te snel klaarkomen. En om daarmee aan de slag te gaan, heb je niemand anders nodig dan jij! Zie deze blog als een handige introductiegids om meer controle te krijgen over je lichaam en je seksleven te evolueren met 4 tantra oefeningen.

De Geschiedenis van Seksuele Verrijking met Tantra

Tantra is bij verre van een hedendaags concept; het is een traditie uit het oude India, met haar eerste sporen in om en rond 5000 v.Chr. Het woord “Tantra” vindt zijn oorsprong in het Sanskriet en kun je vertalen naar “weven” of “uitbreiden”. Tantra draait om de essentie van verbinding: het verbinden van individuen, het spirituele en het fysieke, en het bewuste en het onbewuste.

“Tantra streeft naar de vereniging van het individuele met het universele, het aardse met het goddelijke. Spirituele groei wordt bereikt door het omarmen, in plaats van het afwijzen, van wereldse verlangens en (seksuele) ervaringen.”

Tantra is dus veel meer dan alleen seksualiteit. Het staat gelijk aan een manier van leven en een pad naar spirituele groei en zelfontdekking. Het gaat om het vormen van diepe, zinvolle verbindingen en het vinden van innerlijke vrede, terwijl het ook fysieke genoegens verrijkt, zoals seksualiteit.

Tantra tegen Voortijdige Ejaculatie

Het idee van het gebruik van Tantra met jezelf als man om te snel klaarkomen tegen te gaan, mag dan misschien verrassend klinken, maar het is eigenlijk heel logisch. De technieken van Tantra leren ons om volledig aanwezig en bewust te zijn in het moment, en om onze energie beter te kanaliseren.

Zo is er een bekend principe in de tantra, genaamd Maithuna, vrij vertaalt naar ‘goddelijke vereniging’. Dit is het bewust samenkomen van mannelijke en vrouwelijke energieën, met seks als een heilig en verheffend pad naar spirituele groei.

De verzameling van tantra technieken en oefeningen, kunnen mannen helpen hun seksuele energie beter te beheersen en te kanaliseren. Ze staan aan de basis om het orgasme uit te stellen en de controle over het lichaam te verbeteren, het emotionele bewustzijn te ontwikkelen, de stressbestendigheid te verbeteren en een algehele diepere verbinding met het eigen lichaam te creëren.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

4 Oefeningen voor Tantra met Jezelf als Man

In de volgende sectie onthullen we een schatkist vol tantrische oefeningen voor mannen, specifiek ontworpen voor mannen die verlangen naar meer beheersing, diepgang en bevrediging in hun seksuele ervaring. Dus, laten we samen de sluier oplichten en beginnen aan dit fascinerende avontuur!

Oefening 1: Bewust Ademhalen

Een van de krachtigste gereedschappen in tantra met jezelf, en een die vaak over het hoofd wordt gezien, is simpelweg de adem. Bewust ademhalen is een fundamentele vaardigheid in tantra die je kan helpen om de controle over je ejaculatie te herwinnen, want het speelt een cruciale rol in hoe we ervaringen in ons lichaam verwerken.

Wat heb je nodig?

Alleen jezelf en een comfortabele, rustige ruimte waar je niet gestoord wordt.

Hoe doe je het?

 1. Ga comfortabel zitten of liggen in een ontspannen houding. Sluit je ogen en richt je aandacht op je ademhaling.
 2. Begin met het inademen door je neus, vul eerst je buik, dan je middenrif en tenslotte je borst. Stel je voor dat je adem een golf is die van beneden naar boven door je lichaam stroomt.
 3. Houd je adem een paar tellen vast en adem dan uit door je mond, laat de lucht van je borst, via je middenrif naar je buik stromen. Stel je voor dat de golf nu van boven naar beneden beweegt, waardoor alle spanning in je lichaam wordt weggespoeld.
 4. Herhaal dit patroon van diep en bewust ademhalen. Probeer je adem niet te forceren; het moet natuurlijk aanvoelen.
 5. Je kunt beginnen met het beoefenen van deze ademhalingstechniek gedurende een paar minuten per dag en dit vervolgens uitbreiden. Belangrijk is ook om het tijdens seksuele activiteit te gebruiken. Neem de tijd om te pauzeren, te ademen en de sensaties in je lichaam te voelen.

Waarom werkt het?

Het bewust richten van de adem naar verschillende delen van het lichaam kan helpen om de seksuele energie in het lichaam te verspreiden. Het helpt de overmatige intensiteit op de penis tijdens seks te verminderen, wat op zijn beurt voortijdige ejaculatie kan uitbannen.  Deze vorm van mindfulness kan bovendien angst en prestatiedruk in de kiem smoren – allebei veelvoorkomende oorzaken van te snel klaarkomen.

Oefening 2: Mindful Masturbatie

Mindful Masturbatie kun je zien als ‘bewuste zelfbevrediging’, en transformeert de vaak overhaaste en functiegerichte masturbatie tot een daad van zelfliefde en zelfontdekking. Door je aandacht volledig toe te spitsen op het moment en je te concentreren op elke sensatie, kan je de relatie met je lichaam en seksualiteit op een dieper niveau verkennen.

Hoe doe je het?

 1. Begin door een rustige, ongestoorde en comfortabele plek te vinden. Wees zo kalm als mogelijk; steek een kaarsje aan, zet wat ontspannende muziek op of wat je maar wilt om een ontspannende sfeer te creëren.
 2. Begin jezelf te strelen zonder de focus de leggen op ejaculatie. Ontdek je lichaam en geef aandacht aan elk deel, niet alleen de erogene zones.
 3. Als je je aandacht naar je geslachtsdeel verplaatst, let dan op de gevoelens en sensaties die zich daar voordoen. Vergeet je ademhaling niet! Adem langzaam en diep.
 4. Krijg je het gevoel dat je dicht bij de ejaculatie komt, stop dan even. Hoe? Verschuif je aandacht verschuiven naar andere delen van je lichaam of vertraag je ademhaling vertragen om de seksuele energie te controleren.
 5. Herhaal dit proces een paar keer. Je kunt het orgasme meerdere keren uitstellen om je uiteindelijke climax intenser te maken.

Waarom werkt het?

Door als man bewust te masturberen helpt je om je bewust te worden van je eigen lichaam en seksuele reacties. Door de gewoonte te doorbreken van het streven naar een snel orgasme, kun je leren je opwinding beter te beheersen en te verlengen, en voortijdige ejaculatie gedag zeggen.

“In de tantra staat deze oefening bekend als het herdefiniëren van masturbatie, weg van een focus op ‘ontlading’ naar een meer mindful, bewust en liefdevol zelfonderzoek.”

Oefening 3: Balanceren van de Chakra’s

Volgens tantrische principes bevat het menselijk lichaam meerdere energiecentra, ook wel bekend als de chakra’s. Ze worden beschouwd als de kern van onze levenskracht of ‘Prana‘. Het openen en in evenwicht brengen van deze energiecentra kan bijdragen aan een beter welzijn op zowel fysiek als emotioneel en spiritueel niveau.

In de yogische en tantrische tradities worden er zeven hoofdchakra’s beschreven die zich langs de wervelkolom bevinden. Ze staan bekend om hun eigen unieke eigenschappen en functies, en door je te concentreren op deze chakra’s, kun je de energiestromen in je lichaam verbeteren en je seksuele beleving verrijken. Voor de handigheid heb ik de 7 hoofdchakra’s hieronder op een rijtje gezet:

Chakra Locatie Betekenis Gloed
Wortelchakra Basis van de ruggengraat Overleving en stabiliteit Rode Gloed
Heiligbeenchakra Onderbuik, net onder de navel Seksualiteit en creativiteit Oranje Gloed
Zonnevlechtchakra Boven de navel Persoonlijke kracht en zelfvertrouwen Gele Gloed
Hartchakra Midden van de borst Liefde en compassie Groene Gloed
Keelchakra In de keel Communicatie en zelfexpressie Blauwe Gloed
Derde oogchakra Midden van het voorhoofd Intuïtie en wijsheid Indigo Gloed
Kroonchakra Bovenop het hoofd Spirituele verbinding en verlichting Violette Gloed

 

Hoe doe je het?

 1. Begin in een comfortabele positie: Je kunt zitten of liggen, zolang je maar comfortabel en ontspannen bent.
 2. Richt je aandacht op je ademhaling: Sluit je ogen en adem diep in en uit. Stel je voor dat je bij elke inademing positieve energie inademt en bij elke uitademing negatieve energie uitademt.
 3. Breng je aandacht naar je onderste chakra: De wortelchakra ligt aan de basis van je ruggengraat en staat voor gevoelens van veiligheid en basisbehoeften. Visualiseer een rode gloed in dit gebied en adem in en uit, en stel je voor dat deze gloed helderder wordt met elke nieuwe ademhaling.
 4. Herhaal dit proces met elke chakra: Ga langs je ruggengraat, van je heiligbeenchakra naar je zonnevlechtchakra, je hartchakra, van de keelchakra naar je derde oogchakra en uiteindelijk naar je kruinchakra (een violette gloed, aan de top van je hoofd).
 5. Neem de tijd: Besteed aan elke chakra zoveel tijd als nodig voelt, maar probeer minstens een paar minuten per chakra te nemen.

Waarom werkt het?

Het balanceren van je chakra’s is een geavanceerde manier om meer in contact te komen met je lichaam en de energieën die erin stromen. Zo kun je meer bewust worden van je seksuele energie en hoe je deze kunt sturen en controleren. Dit kan een diep ontspannende ervaring zijn, en helpt je om meer open te staan voor seksuele ervaringen.

Oefening 4: Zelfacceptatie en Zelfliefde

Zelfacceptatie en zelfliefde zijn onlosmakelijk verbonden met het tantra-pad, waarbij je jezelf als man volledig omarmt en accepteert zoals je bent. Dit omvat het dagelijks beoefenen van zelfliefde door middel van positieve affirmaties en het loslaten van negatieve zelfoordelen.

 1. Bewuste positieve affirmaties: Neem elke dag even de tijd om bewust positieve affirmaties aan jezelf te geven. Ga voor de spiegel staan, kijk recht in je eigen ogen en spreek liefdevolle woorden tegen jezelf. Herinner jezelf eraan dat je waardevol, liefdevol en uniek bent. Zeg bijvoorbeeld: “Ik accepteer mezelf zoals ik ben” of “Ik ben vol liefde en kracht.” Voel de woorden resoneren in je hart en laat ze je herinneren aan je eigen schoonheid en potentieel.
 2. Laat negatieve zelfoordelen los: Wees ervan bewust wanneer je negatieve gedachten hebt over jezelf en je seksualiteit. Deze negatieve gedachten kunnen je zelfvertrouwen en plezier in de weg staan. Erken dat deze gedachten er zijn, maar laat ze dan ook weer los. Besef dat dit niet de waarheid is en vervang ze door positieve en ondersteunende gedachten. Zorg dat je geduldig en compassievol bent met jezelf tijdens dit proces van loslaten.
 3. Omarm je unieke schoonheid en kracht: Leer je unieke schoonheid en kracht kennen als individu. Zie in dat iedereen zijn eigen unieke seksualiteit heeft en dat er geen “juiste” manier is om te zijn. Waardeer je eigen lichaam, verlangens en grenzen, en sta open voor de diverse aspecten van jezelf, precies zoals het moet zijn!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *