SRRI Klaarkom Remmers: Een Effectieve Oplossing of Niet?

Het doet de mens goed om de seksuele gezondheid in goede conditie te houden. Maar hoe houd je je erectie op dreef in bed als je voortijdige ejaculatieproblemen ervaart? In dit licht werpen we een blik op klaarkom remmers, een product dat zowel nieuwsgierigheid als controverse oproept.

Deze middelen kunnen gemaakt zijn van medische en natuurlijke ingrediënten, en ze beloven een oplossing voor de seksuele uitdagingen die velen ervaren. Maar ze roepen ook vragen op over hun effectiviteit en veiligheid. Is dit écht de oplossing voor een leven vol seksueel genot, of zijn ze slechts een tijdelijke oplossing voor complexere, meer diepliggende problemen? Hier hebben we een eerlijk overzicht gemaakt van de plus- en minpunten van klaarkom remmers, zodat je beter kunt bepalen of ze iets zijn voor jou.

Voortijdige ejaculatie

Je seksuele gezondheid is een integraal onderdeel van je levensvitaliteit; hetgeen dat je tot een vollediger, gelukkiger en gezonder individu maakt, in staat om zowel fysiek als emotioneel op je best te zijn.

Heb je echter te maken met voortijdige ejaculatie, dan kan je seksuele gezondheid in de knel komen en leiden tot een reeks van emotionele en relationele problemen. Hierdoor ervaren mannen kwesties zoals een verminderd zelfvertrouwen, stress, angst voor seksuele intimiteit, en spanningen in de relatie.

Hier zijn enkele feiten op een rijtje:

 • Wereldwijde prevalentie: Voortijdige ejaculatie is de meest voorkomende seksuele stoornis bij mannen, waarbij sommige studies aangeven dat tot wel 30% van de mannen wereldwijd er op enig moment in hun leven mee te maken krijgt.
 • Impact op relaties: Voortijdige ejaculatie heeft niet alleen invloed op de man zelf, maar kan ook significante relationele stress veroorzaken.
 • Psychologische vs. Biologische oorzaken: Terwijl vroeger psychologische factoren als hoofdoorzaak werden gezien, tonen recente studies aan dat biologische factoren zoals genetische predisposities en hormonale onevenwichtigheden ook een significante rol kunnen spelen.
 • Verband met erectiestoornissen: Studies tonen aan dat er vaak een overlap is tussen voortijdige ejaculatie en erectiestoornissen, wat suggereert dat deze aandoeningen gemeenschappelijke factoren kunnen delen.
 • Levenslange vs. Verworven: Er wordt onderscheid gemaakt tussen levenslange voortijdige ejaculatie (vanaf de eerste seksuele ervaringen) en verworven (ontstaat later in het leven), elk met verschillende onderliggende oorzaken.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Wat zijn klaarkom remmers?

Klaarkom remmers, zoals Dapoxetine, een kortwerkende SSRI, zijn specifiek ontwikkeld voor de behandeling van voortijdige ejaculatie. Andere veelgebruikte SSRI’s zijn Paroxetine, Sertraline en Fluoxetine, hoewel deze oorspronkelijk bedoeld zijn voor depressiebehandeling en off-label worden gebruikt voor ejaculatievertraging.
Deze medicijnen worden meestal oraal ingenomen, vaak enkele uren voor de seksuele activiteit, hoewel sommige dagelijks moeten worden ingenomen, vanwege hun langduriger werkingsmechanisme.

Kunnen klaarkom remmers uitkomst bieden, om het hoofd boven water te houden en consistente resultaten in bed te behalen? Het meest simpele antwoord is: het hangt af van de individuele situatie. Om dit beter te begrijpen, laten we eerst kijken naar de geschiedenis, werking, voordelen en potentiële nadelen van deze middelen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Geschiedenis en oorsprong

Klaarkom remmers, in de wetenschap beter bekend als ejaculatie vertragende middelen, vinden hun oorsprong in de jaren ’90, toen onderzoekers toevallig ontdekten dat bepaalde antidepressiva, met name SSRI’s (selectieve serotonineheropnameremmers), een vertragend effect hadden op de ejaculatie. Dit leidde tot het idee om deze middelen specifiek voor dit doel te gebruiken.

Voordelen van klaarkom remmers

De voornaamste actieve bestanddelen in farmaceutische klaarkom remmers zijn SSRI’s. Deze verhogen de serotonineniveaus in de hersenen, met vertragende effecten op de ejaculatie als resultaat.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat SSRI’s effectief kunnen zijn in het verlengen van de tijd tot ejaculatie. Het effect wordt voornamelijk toegeschreven aan de invloed van SSRI’s op de serotonerge paden in het centrale zenuwstelsel, die belangrijk zijn voor de ejaculatiereflex.

 • Verbeterde controle: Ze bieden mannen meer controle over hun ejaculatie, voor een verhoogd zelfvertrouwen en een betere seksuele ervaring voor beide partners.
 • Verlenging van de seks: Door het vertragen van de ejaculatie kan de seksuele daad langer duren, wat de tevredenheid voor beide partners verhoogt.
 • Vermindering van stress en angst: Mannen die last hebben van vroegtijdige ejaculatie ervaren vaak stress en angst rondom seks, wat door deze middelen kan verminderen vanwege de werkende effecten.

Potentiële nadelen van farmaceutische SSRI’s

Ja, klaarkom remmers kunnen voordelen bieden, maar er zijn ook aanzienlijke nadelen die je serieus moet overwegen.

Er is veel onderzoek gedaan naar farmaceutische SSRI’s. Wat bleek is dat ze veel bijwerkingen kunnen hebben. Moeilijkheden zoals misselijkheid, vermoeidheid, en emotionele afvlakking worden vaak gerapporteerd door gebruikers. Dit zijn onderzoeksresultaten van klinische studies en patiëntervaringen, die de impact van SSRI’s op zowel het centrale zenuwstelsel als op algemeen welzijn hebben gedocumenteerd.

Zo is er een risico op seksuele bijwerkingen, waaronder een verminderd libido en ironisch genoeg problemen met het krijgen van een orgasme. Dit komt door de invloed van SSRI’s op de neurotransmitters in de hersenen; niet alleen beïnvloedt het de ejaculatie, maar ook andere aspecten van de seksuele respons kunnen onderdrukt worden.

Lange-termijn gebruik kan afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen veroorzaken, waardoor het stoppen met deze medicatie complex maakt. Het komt voor dat mannen zonder deze medicijnen niet meer adequaat kunnen functioneren, zowel seksueel als emotioneel.

Elke oplossing heeft zijn prijs; bij klaarkom remmers weegt de balans van voordeel tegen risico zwaar.

Werkzame ingrediënten en eigenschappen van natuurlijke middelen

Natuurlijke klaarkom remmers bevatten vaak kruiden en natuurlijke stoffen die beweren een soortgelijk effect te hebben, hoewel het bewijs hier minder sterk voor is. 3 Populaire voorbeelden van dergelijke kruiden zijn:

 1. Tribulus Terrestris: Een kruid dat in sommige studies is geassocieerd met hogere testosteronniveaus en een betere seksuele functie.
 2. Ginkgo Biloba: Een kruid dat bekend staat om zijn potentieel voor een betere bloedcirculatie; het zorgt ervoor dat bloed effectiever door het lichaam stroomt, inclusief naar de geslachtsorganen. Bovendien stelt onderzoek dat het ook kan helpen voor mannen die problemen hebben met seksuele dysfunctie als gevolg van antidepressiva.
 3. Ashwagandha: Een adaptogeen kruid, traditioneel gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Bekend om zijn helende werking op stress en angst, waarbij het de algehele lichaams- en geestbalans poogt te herstellen. Ook verhoogt het je algehele vitaliteit en het energieniveau,

Het is echter belangrijk om op te merken dat hoewel deze natuurlijke middelen potentieel nuttig kunnen zijn, het wetenschappelijk bewijs over het algemeen minder robuust is in vergelijking met farmaceutische SSRI’s.

Disclaimer: Wellicht heeft dit meer te maken met de financiering van de wetenschap dan met de daadwerkelijke effectiviteit van de middelen. Farmaceutische producten ontvangen vaak aanzienlijke financiële steun voor onderzoek en ontwikkeling, terwijl natuurlijke supplementen minder vaak het onderwerp zijn van grootschalige, goed gefinancierde studies. Bovendien kunnen natuurlijke supplementen variëren in kwaliteit en zuiverheid, waardoor hun effectiviteit en veiligheid kan verschillen.

Wat weten we over de nadelen van natuurlijke klaarkom remmers?

Er zijn ook enkele punten om rekening mee te houden als het aankomt op het gebruik van natuurlijke klaarkom remmers, zoals de eerder besproken kruiden en supplementen.

 • Kwaliteit en zuiverheid: Variabele kwaliteit en onzekerheid over samenstelling bij natuurlijke supplementen.
 • Interacties met medicijnen: Mogelijk risico op interacties en bijwerkingen, vooral bij combinatiegebruik.
 • Bijwerkingen: Natuurlijke supplementen kunnen ook bijwerkingen hebben.
 • Valse beloftes: Overdreven claims; met tot teleurstelling als resultaat bij het uitblijven van verwachte resultaten.
 • Allergische reacties: Risico op allergieën, vooral bij personen met bestaande gevoeligheden.
 • Onderliggende gezondheidsproblemen: Richt zich vaak alleen op symptomen, niet op de oorzaak.

Alternatieve oplossingen voor voortijdige ejaculatie – 8 Tips

Het seksleven is geen one-size-fits-all verhaal! Het behoeft een holistische aanpak, een methode waarbij lichaam, geest en ziel in balans zijn. Dit is hoe je dit kunt doen:

1. Lifestyle veranderingen

Soms zijn de meest effectieve oplossingen de meest voor de hand liggende. Een gezonde levensstijl. Denk aan regelmatige lichaamsbeweging, een gebalanceerd dieet (meer greens en hoogwaardige eiwitten, en minder processed stuff), en natuurlijk niet te onderschatten: genoeg slaap.

2. Mindfulness en meditatie

Geestelijke gezondheid speelt een grote rol in seksuele prestaties. Stress en angst kunnen een echte spelbreker zijn. Mindfulness en meditatie helpen de geest te kalmeren en je meer in het moment te laten zijn. En als extra bonus: het werkt ook buiten de slaapkamer!

3. Communicatie met je partner

Seks is een duo-activiteit, dus praten over wat je voelt speelt beslist een aanzienlijke rol. Soms kan het simpelweg uiten van zorgen al een deel van de druk wegnemen.

4. Seksuele therapie

Zijn er dieperliggende problemen, misschien is seksuele therapie dan een oplossing. Een goede therapeut kan hulp bieden bij het identificeren en aanpakken van onderliggende oorzaken van seksuele problemen.

5. Kegeloefeningen

Mannen kunnen heel veel baat hebben bij het doen van Kegels, die de bekkenbodemspieren versterken en meer controle kunnen geven.

6. Uitproberen van verschillende seksuele technieken

Soms is variatie het sleutelwoord. Het uitproberen van nieuwe seksuele posities of technieken kan een waardevolle manier zijn om de ejaculatie uit te stellen en het plezier te verhogen.

7. Tijdelijke onderbrekingen

De ‘start-stop’ techniek (edging) of het gebruik van de ‘squeeze’ methode tijdens seks kan ook helpen bij het verlengen van de duur. Bovendien kun je hiermee zelf trainen tijdens het masturberen.

8. Experimenteer met voorspel

Verleng het voorspel. Het is niet alleen leuk, maar is ook een uitstekende manier om de seksuele ervaring naar een hoger niveau te tillen ende druk te verminderen.

Tot slot, het pad naar seksueel welzijn is een reis, geen sprint! Wees geduldig en sta open te staan voor verschillende benaderingen.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *