Hij Komt Te Snel Klaar! 10 Tips om Je Vriend / Man te Helpen

Je bent smoorverliefd op je vriend en jullie hebben een spannende relatie. Alleen tussen de lakens gaat het keer op keer fout. Jullie vrijpartij is nog maar nauwelijks begonnen of je vriend geeft al aan dat hij zijn orgasme nauwelijks nog kan uitstellen. Een moment later is het gebeurd en is de vrijpartij alweer afgelopen voordat deze goed en wel begonnen was.

Te snel klaarkomen is een probleem waarmee veel mannen te maken hebben. Dit is niet alleen onprettig voor de man, maar ook voor de partner. Deze kan immers niet genieten van het seksleven en komt vaak nauwelijks zelf aan haar trekken. In dit artikel geef ik 10 tips om je vriend of man te helpen om een vroegtijdige ejaculatie te voorkomen.

Hoe vaak komt vroegtijdige ejaculatie voor?

Er gaan nogal wat indianenverhalen in de rondte over de hoeveelheid mannen die last zou hebben van vroegtijdige ejaculatie. Hoewel sommige producenten van medicijnen graag zeggen dat tot wel 30% van de mannen last heeft van een vroegtijdige ejaculatie, is uit onafhankelijk onderzoek gebleken dat het om ongeveer 10% van de mannen gaat.

De producenten van medicijnen, de farmaceutische industrie, heeft er belang bij dat mensen denken dat het een veelvoorkomend probleem is. In dit geval zullen mensen eerder aan zichzelf gaan twijfelen en wellicht ook naar medicijnen grijpen, waar de farmaceutische industrie dan geld voor vangt.

Daarnaast is ook niet iedere zaadlozing die plaatsvindt voordat de vrouw klaarkomt, een vroegtijdige ejaculatie. Iemand die last heeft van vroegtijdige ejaculatie, houdt het simpelweg niet zolang vol in bed. Hij zal na een beperkt aantal keer stoten de ejaculatie niet meer kunnen tegenhouden.

Uit een onderzoek wat in 2006 gepubliceerd is, blijkt dat iemand die last heeft van vroegtijdige ejaculatie, gemiddeld na 1,8 minuten klaarkomt. Dit is een groot verschil met iemand die geen last van vroegtijdige ejaculatie.

Zo’n man houdt het gemiddeld namelijk 7,3 minuten lang vol.

Om als partner van de man ook optimaal te kunnen genieten is het belangrijk om het orgasme zo lang mogelijk uit te stellen. Pas na 15 minuten is er namelijk sprake van ‘optimaal genot’ bij de vrouw volgens dit artikel. De grote vraag is en blijft natuurlijk: hoe gaan we je vriend of man helpen die 15 minuten te halen? Daarom in dit artikel: 11 tips om je vriend of man te helpen zijn orgasme uit te stellen!

Tip #1 om je vriend/man te helpen in bed: Pc-spier trainen

Rond de bekkenbodemspieren van de man bevindt zich ook de pc-spier. Deze spier wordt gebruikt door het lichaam van de man bij het ophouden van urine. Er zijn een aantal oefeningen om deze spieren te trainen. Als deze spieren eenmaal goed getraind zijn dan kan de man de ejaculatie ook langer tegenhouden, hetgeen ervoor zorgt dat hij het langer volhoudt in bed.

Hoewel er verschillende trainingen zijn om de pc-spier te trainen, komen alle trainingen van de spier op hetzelfde neer. Bij het trainen van de pc-spier moet hij de spieren gedurende korte tijd aanspannen en daarna weer ontspannen. Dit moet hij regelmatig een aantal keren achter elkaar herhalen.

Een goed ritme is het aanspannen en ontspannen gedurende 5 seconden.

Het strekt dus tot aanbeveling om je man of vriend aan te moedigen om zijn pc-spier te trainen. Je kunt er natuurlijk ook een spelletje van maken. Bij elk setje repetities van de oefeningen mag je man of vriend jou ontdoen van een kledingstuk. Dit maakt de training een stuk spannender en leuker voor jullie beiden. Een trainingsschema voor het trainen van de pc-spier vind je hier!

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Tip #2 om je vriend/man te helpen in bed: Samen leren edgen

Een andere goede techniek om de zaadlozing uit te stellen is het zogenaamde edgen. Edgen is een techniek waarbij de man, in eerste instantie door zelfbevrediging door middel van masturbatie, steeds het punt opzoekt waar hij bijna klaarkomt. Door op dat moment te stoppen met masturbatie kan het moment van ejaculatie steeds verder beheerst worden.

Het voordeel van deze techniek is dat je man of vriend zijn eigen lichaam een stuk beter leert kennen. Deze methode heeft al veel stellen een beter seksleven bezorgd. De methode gaat uit van 6 stappen die de man moet doorlopen om uiteindelijk weer de baas te worden over de eigen erectie en ejaculatie. Als partner kun je, nadat je man of vriend al flink zelfstandig geoefend hebt, meedoen.

Tip #3 om je vriend/man te helpen in bed: Blijf goed met elkaar communiceren

Goede communicatie is cruciaal als je met elkaar de lakens deelt. Door met elkaar te blijven communiceren kun je aangeven als je partner te hard van stapel loopt. Als je man of vriend vaak snel klaarkomt, kan dit ook aan de intensiteit van de seks liggen. Wees open richting je partner en geef aan dat je graag feedback ontvangt, zodat jullie samen langer kunnen genieten van de seks.

Tip #4 om je vriend/man te helpen in bed: Kies het juiste standje

Er zijn honderden verschillende standjes. Hoewel het sowieso leuk is voor je seksleven om verschillende standjes te gebruiken, zul je ook gemerkt hebben dat het gevoel en de seksuele prikkels per standje nogal kunnen verschillen. Moedig je vriend of man aan om samen met jou een aantal verschillende standjes uit te proberen.

Mannen komen vooral snel klaar bij standjes waarbij de penis intensief heen-en-weer beweegt. Als je dus voor een standje kiest waarbij de vrouw om de penis heen beweegt, zal de man het langer volhouden. Er zijn een aantal verschillende standjes die erg aan te raden zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de standjes waarbij de vrouw boven op de man gaat zitten: de ‘cowgirl’ is een echte aanrader!

Er zijn echter nog wel meer standjes die je kunnen helpen bij het verlengen van je vrijpartij. Ook het hebben van orale seks (het pijpen van je partner, of gebeft worden door je partner) kan de vrijpartij verlengen.

Bij pijpen zijn er namelijk wat minder prikkels en bij het beffen word jij door je partner verwend, terwijl de penis niet gestimuleerd wordt.

Ook het bekende standje ‘69’ is hierbij een aanrader. In dit artikel staan 7 standjes beschreven die je helpen het orgasme uit te stellen. Daag je partner uit en ga aan de slag met experimenteren!

Tip #5 om je vriend/man te helpen in bed: Gebruik een condoom

Een veelgehoorde klacht van mannen is dat ze niet graag een condoom gebruiken omdat het ‘raar’ zou aanvoelen. Het is waar dat seks met een condoom anders voelt dan seks zonder condoom. En juist daarom is het misschien wel een aanrader, als je het orgasme van de man wilt uitstellen, om eens seks te hebben met een condoom.

Als je namelijk een condoom gebruikt, zijn de seksuele prikkels iets minder heftig. Dit komt zeer goed van pas op het moment dat je tegen het probleem aan loopt dat je partner te snel klaarkomt. Er zijn zelfs speciale soorten condooms die wat dikker zijn, waardoor de man wat minder voelt. Zo kun je het genot over een iets langere periode uitstellen en er als vrouw ook meer van genieten.

Tip #6 om je vriend/man te helpen in bed: Bouw de vrijpartij rustig op

Mannen hebben vaak het gevoel dat ze zich enorm moeten bewijzen in bed. Maar een vrouw geniet juist vaak van een vrijpartij die wat rustiger opgebouwd wordt. Als je de penis en de vagina even aan elkaar laat wennen, zullen beide partners meer kunnen genieten van de vrijpartij.

Probeer dus eerst heel rustig de penis in je vagina in te brengen en laat je partner nog niet stoten.

Als de penis eenmaal een beetje gewend is aan de vagina en de vrouw lekker nat is, kun je je partner vragen om heel rustig te beginnen met zachte stootjes. Daarna kun je langzamerhand het stoottempo wat verhogen. Als je dit goed aanpakt ben je zeker al 10 minuten bezig en is er helemaal geen sprake meer van een voortijdige of te snelle ejaculatie.

Tip #7 om je vriend/man te helpen in bed: Probeer je partner op zijn gemak te stellen

Als een man opgewonden is krijgt hij het warm en zal zijn ademhaling versnellen. Helaas heeft dit ook een negatief effect op de duur van jullie vrijpartij. Probeer daarom de man op zijn gemak te stellen en doe samen af en toe een ademhalingsoefening. Hierdoor krijgen jullie je lichamen beter onder controle en zal de man minder snel klaarkomen.

Tip #8 om je vriend/man te helpen in bed: Drink allebei een glaasje alcohol

Velen van ons zijn wel eens ladderzat thuisgekomen en hebben toen moeten ontdekken dat er seksueel weinig tot niets meer mogelijk is. Als je teveel alcohol op hebt, zit er nou eenmaal geen goede vrijpartij meer in. Een beetje alcohol kan echter wel helpen bij het uitstellen van het orgasme.

Als er namelijk alcohol in je bloed zit, gaat alles net iets trager.

Met wat alcohol op ben je daarnaast wat minder geremd, iets wat een lekkere vrijpartij ook nog wel eens in de weg kan staan.  Het is echter wel belangrijk om je alcoholgebruik te beperken en niet elke keer dat je tussen de lakens duikt met elkaar een flinke slok te nemen. Maar voor de afwisseling kan het best een aanrader zijn!

Tip #9 om je vriend/man te helpen in bed: Ga samen sporten

Hoe beter de conditie van de man is, hoe langer hij het zal volhouden in bed. Meer bewegen stimuleert de bloedsomloop en verhoogt je longcapaciteit. Daarnaast maken je hersenen ook nog een stofje genaamd serotonine aan. Een tekort aan dit stofje kan leiden tot een vroegtijdige ejaculatie. In dit artikel staat nog meer informatie over de voordelen van bewegen.

Nu is natuurlijk de grote vraag hoe jij je partner kunt stimuleren om meer te gaan sporten. Ten eerste kunnen jullie natuurlijk samen gaan sporten en er gewoon een leuke tijd van maken. Je kunt je partner natuurlijk ook een beloning in het vooruitzicht stellen als hij zich bijvoorbeeld twee keer in de week voor je in het zweet werkt.

Tip #10 om je vriend/man te helpen in bed: Praat eventuele onderlinge ruzies uit

Een van de grootste misverstanden rondom vroegtijdige ejaculatie is dat het puur een fysiek probleem is. Problemen op het mentale vlak kunnen ook een belangrijke oorzaak voor problemen in de slaapkamer zijn. Als er bijvoorbeeld sprake is van spanning in jullie relatie dan doen jullie er goed aan om dit eerst uit te spreken voordat jullie weer aan een ruige vrijpartij beginnen.

Iemand die minder stress in zijn lichaam heeft kan het namelijk langer volhouden in bed. Ook is de kans kleiner dat je partner afgeleid is in bed als jullie je problemen van tevoren tegenover elkaar uitgesproken hebben.

Tip #11 om je vriend/man te helpen in bed: Geef je partner bepaalde voedingsmiddelen

De laatste tip klinkt misschien heel gek, maar er zijn bepaalde voedingsmiddelen die een positief effect op het uithoudingsvermogen in bed hebben. Het kan dus een goed idee zijn om je partner te verwennen met lekkernijen die gemaakt zijn van deze producten. Een aantal producten die goed werken als je het orgasme van je partner wilt verlengen zijn:

  • Noten en zaden
  • Donkere chocola
  • Avocado’s
  • Bananen

Voedsel dat heel erg vet is of veel suikers bevat heeft het tegenovergestelde effect: het heeft een negatieve invloed op het uithoudingsvermogen. Lees in dit artikel meer over welk voedsel goed van pas kan komen bij het uitstellen van een orgasme.

Het is belangrijk om je te realiseren dat deze tips niet van de één op de andere dag een ontembare seksgod van je partner maken. Maar als je deze tips combineert zullen jij en je partner er spoedig de vruchten van plukken.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

  • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
  • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
  • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *