Naar Huisarts Voor Te Snel Klaarkomen? 2 Alternatieven

Heb je al enige tijd last van erectieproblemen en heb je verschillende dingen geprobeerd om ervan af te kunnen komen, maar heeft nog niets echt gewerkt? Dan kan het verstandig zijn om naar de huisarts te gaan en medische hulp te zoeken om je erectieproblemen te verhelpen.

Het hebben van een erectiestoornis is een onderwerp waarvan bekend is dat mannen het moeilijk vinden om erover te praten, en daarom kan het ook moeilijk zijn om hulp te zoeken en naar de huisarts te gaan. Toch is het belangrijk dat als je geen verbetering in je toestand ervaart na een tijdje zelf dingen te hebben geprobeerd, je aan de bel trekt bij de huisarts. Op deze manier kan je erachter komen wat er aan de hand is en misschien wel achter een medische oorzaak komen.

Alle mannen zullen een keer in hun leven last krijgen van erectieproblemen, dus dit is niet iets om je voor te schamen.

Erectieproblemen

Als je last hebt van erectieproblemen, betekent dat dat je geen erectie kunt krijgen en behouden tijdens het hebben van seks. Het is voor mannen normaal om zeker één keer in hun leven last te krijgen van een erectiestoornis. Vaak zal het zich vanzelf oplossen binnen 3 tot 4 maanden. Als je erectiestoornis langer dan 4 maanden aanhoudt en niet vanzelf weggaat, dan is het verstandig om oplossingen uit te proberen. Hoe sneller je begint met het oplossen van de stoornis, hoe waarschijnlijker het is dat je een langdurige erectiestoornis kan vermijden.

Vaak kunnen langdurige erectiestoornissen stress, een laag zelfbeeld en mentale problemen veroorzaken. Daarnaast kan een erectieprobleem ook zorgen voor relatieproblemen, die veroorzaakt worden door de stress die de erectiestoornis veroorzaakt omtrent het hebben van seks. Hier is het ook weer belangrijk dat je zo snel mogelijk begint met het zoeken en uitproberen van oplossingen, zodat je voorkomt dat de mentale problemen verergeren.

Wanneer een man opgewonden raakt tijdens of voor het hebben van seks, werken verschillende soorten spieren, hormonen, zenuwen en bloedvaten allemaal samen om ervoor te zorgen dat je een erectie krijgt. Het krijgen van een erectie gebeurt door signalen van de hersenen die via de zenuwen naar de spieren van de penis worden gestuurd. Door deze signalen kunnen de spieren in de penis ontspannen. Dit is belangrijk, want het ontspannen van de spieren van de penis zorgt er weer voor dat er voldoende bloed naar de penis kan stromen en er een erectie plaats kan vinden.

Als je last hebt van erectieproblemen, dan kan het zijn dat dit proces van het krijgen van een erectie even of langdurig niet goed werkt en de verschillende soorten spieren, zenuwen en bloedvaten niet goed functioneren. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals verslechterde bloedvaten, mentale problemen of zwakke spieren. Er is nog niet bewezen dat er één specifieke oorzaak is voor het krijgen van een erectiestoornis, en er kan vaak door een dokter niet verteld worden wat de oorzaak is van jouw erectiestoornis.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Oorzaken van erectieproblemen

Het krijgen van een erectie is een erg complex proces van het lichaam. Er zijn zo veel verschillende mechanismen in het lichaam die samenwerken om jou een erectie te geven, en in één en misschien zelfs meer van deze mechanismen gaat er iets fout waardoor je geen erectie kan krijgen. Bij dit proces zijn namelijk de hersenen, hormonen, emoties, zenuwen, spieren en bloedvaten betrokken, en het is moeilijk te achterhalen welke van deze niet goed werkt of werken.

Andere veel voorkomende oorzaken van erectiestoornissen zijn stress, depressie en mentale gezondheid. Deze zaken kunnen alleen of samen met niet goed werkende mechanismen in het lichaam een erectiestoornis veroorzaken of verergeren. Het is daarom belangrijk om goed op te letten dat je niet veel stressveroorzakende dingen doet in het leven. Het zou kunnen dat je het misschien wat rustiger aan moet doen. Ook is het belangrijk of je bij jezelf nagaat of je je niet te veel zorgen maakt en je niet te vaak somber voelt.

Ook komt het erg vaak voor dat mannen een erectiestoornis krijgen doordat ze last hebben van faalangst en zichzelf onder druk zetten om te presteren tijdens de seks, waardoor het lichaam juist niet goed kan werken en niet voor een erectie kan zorgen. Ga bij jezelf na of je hier misschien last van hebt en praat hierover met je partner, zodat je erachter kan komen waar dit gevoel vandaan komt en kan uitzoeken hoe je dit het best kan oplossen.

Het kan soms een lange tijd duren voordat je erachter komt wat bij jou erectieproblemen veroorzaakt. Het is soms zelfs zo moeilijk om hierachter te komen, dat je nooit zal komen te weten waarom jij last van erectieproblemen hebt. Het is juist daarom verstandig om in de tussentijd, voordat je hulp bij de huisarts gaat zoeken, zelf naar oplossingen te gaan zoeken die je kunnen helpen, door verschillende oplossingen uit te proberen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al een stevige erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Lichamelijke oorzaken van een erectiestoornis

 • Hartproblemen
 • Verstopte bloedvaten
 • Verouderde of verzwakte bloedvaten
 • Hoge bloeddruk
 • Hoog cholesterol
 • Suikerziekte
 • Overgewicht
 • Laag testosteron
 • Gebruik van alcohol of tabak
 • Slaapproblemen
 • Problemen aan de prostaat

Psychologische, mentale oorzaken van een erectiestoornis

Je hersenen spelen een belangrijke rol bij de seksuele opwinding, en zo ook bij het op gang brengen van alle mechanismen in het lichaam die ervoor zorgen dat je een erectie kan krijgen. Als je last hebt van mentale problemen, kan het zijn dat je hersenen de signalen minder goed naar de zenuwen kunnen sturen, waardoor er geen erectie komt. Er zijn een aantal psychologische oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat dit niet lukt, namelijk:

 • Depressie
 • Angst
 • Psychische aandoeningen
 • Stress
 • Relatieproblemen

Naar de huisarts voor te snel klaarkomen

Naar de huisarts gaan, kan moeilijk zijn. Je moet namelijk erkennen dat er iets met je aan de hand is, en het is bekend dat het voor mannen moeilijk is om toe te geven dat ze last hebben van een erectiestoornis. Toch is het in bepaalde stadia van het hebben van een erectiestoornis belangrijk dat je professionele hulp zoekt.

Als je tijdelijk last hebt van een erectieprobleem, dan hoef je je nog geen zorgen te maken of een afspraak te maken bij de huisarts. De oorzaak van een kortdurende erectiestoornis is vaak vermoeidheid, stress, alcoholgebruik of bijwerkingen van medicijnen. Probeer daar vooral op te letten, maar vaak lost het zich binnen 3 maanden zelf op.

Sommige mannen hebben echter voor langer dan 3 of 4 maanden last van erectieproblemen en het is dan een langdurig probleem, dat je een erectiestoornis noemt. In een groot deel van de gevallen van een erectiestoornis is er een fysieke oorzaak. Dit is vaak niet iets wat je zelf op kan lossen, maar natuurlijk is het wel verstandig om zelf dingen te proberen, want ook al is de kans klein, er is een kans dat de oplossing werkt.

Naar de huisarts

Je hebt veel dingen zelf thuis geprobeerd, niets werkt, en je besluit naar de huisarts te gaan voor je probleem, want je bent ten einde raad en wilt graag een oplossing die werkt. Het is dan belangrijk dat je weet wat je kan verwachten van je afspraak met de huisarts.

Ten eerste is het verstandig om te vragen of je terecht kan bij een mannelijke arts. Dit wordt vaak begrepen, zeker als je vertelt waarom je een afspraak bij de huisarts maakt. Het is belangrijk dat je dit vertelt bij het maken van een afspraak, want dan kan je bij de meest gepaste huisarts terecht.

Als je bij de huisarts bent, zal er een onderzoek gedaan worden. Voor veel mensen is er sprake van een lichamelijk onderzoek en zal je een aantal vragen moeten beantwoorden over bijvoorbeeld je levensstijl en je medische geschiedenis. Het is hierbij belangrijk dat je eerlijk bent, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Ook is het belangrijk om te vertellen wanneer mensen in je familie, zoals je ouders, broers en zussen, bepaalde gezondheidsproblemen hebben. Op grond van deze informatie kan de dokter een diagnose stellen, je een behandeling aanbevelen of je doorsturen naar de uroloog.

Soms kan het zijn dat de dokter merkt dat er meer aan de hand is dan alleen een erectiestoornis, en dan zal je doorverwezen worden naar de uroloog. Deze zal eerst een lichamelijk onderzoek doen, bestaande uit bloedonderzoek, onderzoek aan de urine en soms ook een echo bij de geslachtsdelen. Ook kan je doorverwezen worden naar de psycholoog, indien er vermoedens zijn van een psychologische oorzaak van de erectieproblemen.

Tips

Schrijf de vragen op die je hebt. Een afspraak zal niet veel langer dan 20 minuten duren, dus het is belangrijk om voorbereid met een papiertje met vragen te komen. Op die manier vergroot je de kans dat je ook met antwoorden weggaat bij de huisarts en dat de huisarts je zo ook beter kan helpen. Ook helpt dit als je nerveus bent of het ongemakkelijk vindt bij de huisarts.

Zorg ervoor dat je je symptomen opschrijft en een aantal weken voor je afspraak bijhoudt, zodat je tijdens het gesprek met de huisarts de vragen zo goed mogelijk kan beantwoorden. Op deze manier kan de huisarts een goed beeld krijgen van de problemen waarmee je kampt.

Heb je na een gesprek met de huisarts het gevoel dat je niet verder bent gekomen en eigenlijk amper geholpen bent, dan kan je zelf nog meer actie ondernemen. Vraag dan om een verwijzing naar een uroloog. Dit is een specialist die is opgeleid om aandoeningen die verband houden met de urinewegen en het mannelijk voortplanting.ssysteem, en dus ook problemen zoals erectiestoornissen, te behandelen

“Naar de huisarts gaan voor erectieproblemen kan best spannend zijn, dus zorg ervoor dat je jezelf goed voorbereid voor de afspraak.”

Alternatieven om erectieproblemen te verhelpen

Naar de huisarts gaan voor je erectieproblemen is een goede oplossing, maar als je nog niet zelf hebt geprobeerd om het op te lossen, kan je dat eerst proberen voordat je naar de huisarts gaat. Er zijn veel verschillende manieren waarop je je erectiestoornis zou kunnen verhelpen, maar ga er niet van uit dat het eerste wat je doet meteen helpt. Vaak moet je verschillende dingen uitproberen en soms is het ook nog zo dat je verschillende oplossingen samen moet proberen totdat het voor jou werkt.

Meer bewegen en gezondere levensstijl

Vaak worden erectieprobleem veroorzaakt worden door lichamelijke problemen, zoals bijvoorbeeld ongezonde bloedvaten of een ongezonde levensstijl. Het is voor mannen die last hebben van erectieproblemen belangrijk om te sporten om dit op te kunnen lossen. Als je gezonder gaat leven en ook nog meer en regelmatig gaat bewegen, dan kan dit de bloedvaten weer gezond maken. Verslechterde bloedvaten van de penis zijn namelijk een veel voorkomende oorzaak van erectieproblemen.

Het gezond maken van je bloedvaten door te sporten, is een makkelijke en natuurlijke manier om je erectieproblemen te verhelpen, waarmee je gelijk kan beginnen. Door te hardlopen, fietsen, zwemmen, enzovoort, train je je spieren en zorg je voor een goede bloedstroom door de bloedvaten. Je spieren hebben namelijk meer zuurstof nodig tijdens deze sporten, waardoor het hart harder gaat werken om bloed naar je spieren te pompen. Hierdoor moeten ook je bloedvaten hard werken en blijven ze gezond. Je maakt je bloedvaten door te sporten elastischer en gezonder.

Bekkenbodemoefeningen

Het doen van bekkenbodemoefeningen kan helpen als lichamelijke problemen jouw erectieproblemen veroorzaken. Eén van de lichamelijke problemen die erectieproblemen kunnen veroorzaken, zijn zwakke bekkenbodemspieren en een slechte doorbloeding in deze bekkenbodemspieren. Je kan dit oplossen door je bekkenbodemspieren te trainen, door het doen van bekkenbodemoefeningen.

Je zal vast nog niet gehoord hebben van bekkenbodemspieren. Je gebruikt deze spieren echter elke dag. Het zijn de spieren die je gebruikt en voelt als je de ontlasting, zoals de plas en de poep, ophoudt. Als je je ontlast, voel je een spier bij de plek die het perineum heet. Dit is een gebied dat zich tussen de anus en het scrotum bevindt.

De bekkenbodemspier is vooral van belang voor het functioneren van de bloedsomloop van de geslachtsdelen. Voor een erectie is de bloedsomloop van de penis namelijk van belang. Het trainen van deze spieren zal ervoor zorgen dat er meer en gemakkelijker bloed naar de penis gepompt zal worden, waardoor je erectieproblemen verholpen worden.

Kegeloefeningen zijn online te vinden op Google en worden op YouTube uitgebreid uitgelegd. Er zijn drie basisoefeningen die je makkelijk uit kan voeren op een zachte ondergrond, zoals een yogamat of een bed:

 1. De bekkenbodemspier langdurig aanspannen: span de spier voor een tijd van 2 tot 10 seconden aan en laat de spier vervolgens weer los. Herhaal dit een aantal keer.
 2. Duw de bekkenbodemspier naar beneden. Dit doe je door je bekkenbodem naar beneden te duwen.
 3. De bekkenbodemspier snel aanspannen en ontspannen: span je bekkenbodemspier voor 1 seconde aan en laat hem weer voor een seconde los. Blijf dit een aantal keer herhalen.

Ontdek de meeste effectieve methode om vanavond al je erectieprobleem op te lossen

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met erectiestoornissen en erectieproblemen. Je leert onder andere het volgende:

 • De 10 belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time weer volle en harde erectie te krijgen
 • Hoe je je erectiestoornis voor eens en altijd uit je leven verbant

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om erectieproblemen compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *