Werken Kegeloefeningen Tegen Snel Klaarkomen?

Als je last hebt van vroegtijdig klaarkomen en je dit graag zou willen verhelpen, dan kunnen Kegeloefeningen je helpen om dit probleem op te lossen.

Voortijdig klaarkomen of voortijdige ejaculatie vindt plaats wanneer een persoon met een penis een hoogtepunt en dus het orgasme bereikt voordat hijzelf of zijn partner dat zou hebben gewild tijdens het hebben van seks. Mensen die voortijdig ejaculeren hebben vaak een orgasme binnen 1 minuut nadat zij seksueel worden gestimuleerd en zijn vaak niet in staat om zelf de ejaculatie uit te stellen.

Voortijdige ejaculatie kan leiden tot veel frustratie en soms zelf voor angst en depressieve gevoelens zorgen. Ook komt het veel voor dat mannen die hier last van hebben hierdoor seks gaan vermijden. Maar wees niet getreurd, want Kegeloefeningen zouden jou hierbij kunnen helpen.

Het blijkt namelijk dat het versterken van de bekkenbodemspieren, die zich rond de blaas en penis bevinden, door het doen van Kegeloefeningen, de seksuele prestaties van mannen kunnen verbeteren.

Wat is voortijdige ejaculatie?

Ejaculatie is het verlaten van het lichaam door sper,a. Voortijdige ejaculatie komt voor wanneer een man tijdens de seks eerder klaarkomt dan hijzelf of zijn partner zou willen. Het is een seksueel probleem dat veel voorkomt bij mannen; 1 op de 3 mannen heeft een keer last gehad van te snel klaarkomen.

Het kan een grote impact hebben op je seksleven. Het kan namelijk frustrerend zijn als het hebben van seks minder plezierig is en het kan ook je relatie beïnvloeden.

Het kan zijn dat je soms last hebt van voortijdig klaarkomen, maar niet al te vaak. Maak je dan niet te veel zorgen; het is namelijk normaal als dit een paar keer gebeurd. Als je merkt dat je over een langere periode last hebt van voortijdig klaarkomen, dan is het verstandig om naar een oplossing te gaan zoeken.

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van voortijdige ejaculatie?

Vaak wordt er gedacht dat voortijdige ejaculatie veroorzaakt wordt door psychologische problemen, maar het kan ook veroorzaakt worden door een biologisch probleem.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Tekort aan serotonine

Er wordt vaak gesteld dat serotonine een rol kan spelen bij voortijdige ejaculatie. Serotonine is een stof die in het lichaam wordt gemaakt door de zenuwen. Een hoge hoeveelheid van serotonine in de hersenen kan de tijd tot de ejaculatie verlengen, terwijl lage hoeveelheden serotonine in de hersenen de ejaculatie kunnen verkorten en dus voortijdige ejaculatie kunnen veroorzaken.

Oorzaken van een tekort aan serotonine in de hersenen zijn psychologische of mentale gezondheidsproblemen.

Psychologische/mentale gezondheidsproblemen

 • Depressie
 • Stress
 • Een schuldgevoel, omdat je te snel klaarkomt
 • Stress en angst veroorzaakt door onrealistische verwachtingen over seksuele prestaties
 • Gebrek aan zelfvertrouwen tijdens de seks
 • Relatieproblemen
 • Emotionele problemen

De bekkenbodemspieren

De bekkenbodemspieren zijn de spieren die het mogelijk maken op te plassen, poepen en gas door te laten en om het poepen, plassen en gas doorlaten uit te stellen totdat jij het los wil laten en het je goed uitkomt, dus wanneer je naar het toilet gaat.

“Je hebt misschien nog nooit van bekkenbodemspieren gehoord, maar tenzij jij dagelijks in je broek poept, weet ik zeker dat je ze hebt!”

Wanneer je deze bekkenbodemspieren samentrekt, tillen deze spieren je inwendige organen van het bekken op en wordt de opening van de anus en urethra aangespannen. De urethra is de buis waardoor urine het lichaam kan verlaten. Bij mannen is dit een lange buis die door de penis loopt. Als je deze bekkenbodemspier weer ontspant, kunnen urine en ontlasting doorstromen. Je gebruikt deze spier dus dagelijks.

Je voelt deze spieren als je je plas ophoudt. Je voelt dan een spier bij de perineum, een gebied tussen de anus en het scrotum. Bij mannen lopen de bekkenbodemspieren vanaf het schaambeen tot het stuitje en omringen deze spieren het rectum (deze zit aan het einde van de dikke darm), de urineblaasopening en de prostaat. Bovendien is deze spier erg belangrijk voor het ondersteunen van de organen die zich in de buik bevinden.

Ook voor het goed functioneren van de bloedsomloop zijn de bekkenbodemspieren van belang. Als je voortijdig klaarkomen wil verhelpen, is een goed functionerende bloedsomploop in de penis van belang. Door het trainen van de bekkenbodemspieren zorg je voor een goede bloedsomloop van de penis en kan je meer invloed krijgen op het klaarkomen.

Ook hebben deze spieren een seksuele functie. Ze zijn bij mannen vooral belangrijk voor de erectiele functie en voor de ejaculatie. Wanneer deze bekkenbodemspieren zwak zijn, kan het je vermogen om de ejaculatie uit te stellen, verminderen en soms zal je dit vermogen hierdoor helemaal niet meer hebben. Bekkenbodemspier- of Kegeloefeningen kunnen helpen bij het versterken van deze spieren.

Hoe vind je de bekkenbodemspieren?

Voordat je begint met de Kegeloefeningen moet je vinden waar je bekkenbodemspieren liggen, zodat je weet welke spieren je moet trainen en op welke spieren je moet focussen. Om dit te doen, moet je eerst een oefening te doen die de plek van de bekkenbodemspieren lokaliseert en ervoor zorgt je vertrouwd wordt met deze spieren. De manieren om deze spieren te identificeren zijn als volgt:

 • Stop tijdens het plassen of halverwege het plassen de urinestroom, als je naar het toilet gaat om je blaas te legen. Lukt dit zonder problemen, dan span je de juiste spieren aan. Het is belangrijk dat je dit meerdere keren herhaalt, zodat je goed vertrouwd wordt met de spieren.
 • Je kan ook een visualisatie-oefening Ga zonder kleding, of met alleen je onderbroek aan, voor de spiegel aan. Probeer daarna de spieren onder in je buik aan te spannen. Als je de juiste spieren aanspant, kan je dat zien als de basis van de penis tijdens het aanspannen van de spieren naar binnen getrokken wordt. Herhaal dit over een aantal dagen meerdere keer, zodat je vertrouwd raakt met de spieren.
 • Als je het gevoel hebt dat je gas hebt en dus een wind moet laten, knijp dan de spierring die zich rond de anus bevindt aan en probeer de wind tegen te houden. Deze oefening kan je ook uitvoeren als je geen wind tegen moet houden, doe dan precies hetzelfde. Blijf deze spierring een paar keer aanspannen en loslaten. Het is bij deze oefening belangrijk dat je je billen zo min mogelijk samenknijpt en de bilspieren niet aanspant. Herhaal de oefening een paar keer, zodat je vertrouwd raakt met deze spieren.

Het wordt sterk aangeraden om een of meerdere van boevengenoemde technieken een paar keer te oefenen en te herhalen voordat je begint met het doen van de Kegeloefeningen. Als je deze oefeningen doet, moet je een gevoel krijgen waarbij je de bekkenbodemspieren optilt en aanknijpt rond het bekken.

Bij het uitvoeren van deze oefeningen kan het zijn dat de buik wat platter wordt. Dat is normaal. Het is daardoor van belang dat je spieren die zich boven de navel bevinden, ontspannen blijven en dat je niet op een abnormale manier gaat ademen. Blijf zo rustig en normaal mogelijk ademen tijdens deze oefeningen.

Kegeloefeningen

Als je last hebt van voortijdig klaarkomen en je eerst wil proberen om dit zelf op te lossen, dan kunnen Kegeloefeningen je hier misschien bij helpen. Je krijgt dan meer controle over de bekkenbodemspieren, omdat je ze sterker maakt.

De naam van deze oefeningen komt van de gynaecoloog waarnaar deze oefeningen zijn vernoemd, Arnold Kegel.

Deze oefeningen trainen dus de bekkenbodemspieren, en dan specifiek de spieren die de ejaculatie veroorzaken. Bovendien train je die spieren die er nu voor zorgen dat je last hebt van voortijdige ejaculatie.

Tijdens het uitvoeren van de Kegeloefeningen moet je vooral letten op de volgende dingen:

 • Let er goed op dat je je adem niet inhoudt.
 • Duw vooral je bekken niet naar beneden tijdens het doen van de oefeningen. Het is van belang dat je niet je bekken naar beneden duwt, maar echt je bekkenbodemspieren zo strak mogelijk aanspant. Dit kan je het beste doen door met je spieren te doen alsof je iets optilt, dus alsof je naar boven gaat met je bekkenbodemspieren.
 • Ontspan de buikspieren boven je navel zo goed als je kan. In het begin zal dit erg lastig zijn, omdat je nog moet oefenen met het uitvoeren van de oefeningen. Als je jezelf blijft corrigeren, dan zal het uiteindelijk goed komen.
 • Het ontspannen van de bekkenbodemspieren tussen de aanspanning tijdens de oefeningen is van belang om de spieren goed te trainen.

Kegeloefening nr. 1

 1. Ga zo zitten dat je comfortabel zit.
 2. Span nu je bakkenbodemspieren aan en houd ze aangespannen voor vijf seconden.
 3. Ontspan na deze vijf seconden je bodembekkenspieren weer voor vijf seconden.

Dit is één Kegeloefening. Herhaal dit nog tien tot twintig keer. Als je een beginner bent, is het belangrijk dat je de oefening maar voor tien keer herhaalt, zodat je de spier niet te veel belast.

Kegeloefening nr. 2

 1. Pak er een stoel bij en ga op deze stoel zitten. Zorg ervoor dat je comfortabel op de stoel zit.
 2. Span vervolgens de spieren rond de penis aan. Dit zijn dezelfde spieren die je aanspant als je plast en je de urinestroom wilt stoppen. Houd deze spieren aangespannen voor vijf seconden.
 3. Ontspan na deze vijf seconden je bodembekkenspieren weer voor vijf seconden.

Dit is één Kegeloefening. Herhaal deze stappen nog een tien nog twintig keer. Herhaal deze oefening regelmatig, dus of dagelijks of om de dag.

Kegeloefening nr. 3

 1. Zorg ervoor dat je comfortabel op de grond ligt op zit; dit kan op bed, op een yogamat of op de grond met een kussen zijn.
 2. Span vervolgens de bekkenbodemspieren zo strak mogelijk aan en houd je spieren zo vast voor vijf seconden. Knijp de spieren tijdens deze vijf seconden steeds aan. Je moet bij deze oefening goed op je ademhaling letten, want door het aanknijpen van de bekkenbodemspieren kan het zijn dat je je adem in gaat houden. Probeer dus zo rustig en normaal als je kan te ademen tijdens deze oefening.
  • Als je je spieren aan het aanknijpen bent, is het belangrijk dat je je spieren steeds een beetje strakker aanknijpt. Let hierbij wel op dat je geen pijn of ongemak ervaart. Zo wel, dan moet je stoppen met het aanknijpen van de spieren.
 3. Ontspan na deze vijf seconden de bodembekkenspieren weer voor vijf seconden.

Het is van belang dat je deze oefening tien keer uitvoert, dus tien keer aanknijpen en ontspannen. Het herhalen en het uitvoeren van deze oefening zal niet meer dan vier minuten duren. Zorg ervoor dat je de oefening elke dag of om de dag herhaalt voor maximaal resultaat.

Kegeloefening nr. 4

 1. Zorg ervoor dat je comfortabel op de grond ligt; dit kan op bed, op een yogamat of op de grond met een kussen.
 2. Buig je knieën en zet je voeten plat op de ondergrond.
 3. Adem uit door je mond, trek vervolgens je navel naar je ruggengraat of de grond en span je bekkenbodemspier hierna aan. Doe dit zo snel als je kan en laat daarna zo snel als je kan de spieren ook weer los. Je trekt de spieren dus voor één seconde aan en laat ze daarna weer los.
  • Het is van belang dat je zo normaal mogelijk als je kan blijft ademen tijdens deze oefening. In het begin zal het moeilijk zijn om normaal te ademen, maar naarmate je de oefening herhaalt, zal dit makkelijker worden.

Herhaal het snelle aanspannen van je spieren tien keer. Het herhalen en doen van deze oefeningen zal niet meer dan 2 minuten duren en is daarom erg makkelijk om even snel te doen. Als je deze oefening vaker oefent, dan zal je de oefening ook staand of zittend uit kunnen voeren.

Hoe vaak moet je Kegeloefeningen doen?

Als je net begint met het trainen van je bekkenbodemspieren door Kegeloefeningen, is het niet verstandig om de oefeningen vaak achter elkaar te herhalen. Het is beter voor de gezondheid van je spieren om rustig aan te beginnen en de frequentie van de oefeningen op te bouwen. Ook is het veel beter om minder Kegeloefeningen te doen waarvan je zeker weet dat deze je bekkenbodemspier sterker zal maken, dan om zo veel mogelijk oefeningen te doen.

Naarmate je beter wordt in het trainen van je bekkenbodemspier en het vaker doet, kan je langzamerhand de oefening meerdere keren herhalen. Je moet jezelf trainen en de oefeningen opbouwen zodat je uiteindelijk 3 tot 4 keer een Kegeloefening kan doen met 20 herhalingen per oefening.

Onthoudt dat het zes weken en soms zelfs langer kan duren voordat je bodembekkenspieren versterkt zijn. Het is daarom niet van belang dat je het zo veel mogelijk doet, het is van belang dat je het zo goed mogelijk doet. Dus liever minder oefeningen dan superveel; zo verspil je geen tijd.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *