Ejaculatie Uitstellen? Begin Nooit aan Benzocaïne Medicijnen

Je partner is weer terug van vakantie. Wekenlang heb je alleen moeten slapen en dat betekent ook dat er van seks niet veel terecht is gekomen. Maar nu ben je niet meer alleen en je hebt een perfecte avond voor jullie tweeën gepland. De kaarsen staan aan, er staat een romantisch muziekje op en de lichten zijn gedimd. Je orgasme komt eerder dan je wilde. Nu je erover nadenkt, komt dit vaker voor en je wilt er iets aan doen. Op internet heb je ergens iets voorbij zien komen over benzocaïne.

Zelf op zoek naar de oplossing

Wanneer je merkt dat je met enige regelmaat te snel klaarkomt, ga je waarschijnlijk op zoek naar middeltjes om ervoor te zorgen dat je ejaculatie uitblijft. Hoewel veel mannen sneller klaarkomen dan ze zouden willen, blijft het vaak toch een taboe om hierover te praten met anderen. Je schaamt je voor dit probleem, aangezien je partner van je verwacht dat je een beest in bed bent.

Seks is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze samenleving. Je hoeft maar een blad open te slaan en naakte mannen en vrouwen komen je tegemoet. Je krijgt langzaamaan het idee dat je minstens elke dag seks moet hebben om mee te kunnen doen met de maatstaven die er voor seks gelden.

Zodra je merkt dat jouw seksleven ondermaats is – mede doordat je te snel klaarkomt – , ben je al snel geneigd je heil ergens anders te zoeken. Je struint het internet af op zoek naar middeltjes om jouw ejaculatie uit te stellen. Al snel stuit je op wat pilletjes die wonderen beloven. Eén van deze pillen is benzocaïne. Wat is het en wat doet het met je lichaam? medicijnen - liefdescollege 7

Wat is benzocaïne?

Laten we bij het begin beginnen. Wat is benzocaïne eigenlijk en waar wordt het voor gebruikt? Benzocaïne is een pijnstiller. De stof wordt gemaakt van water, p-aminobenzoëzuur, ethanol, zwavelzuur en natriumcarbonaat. De stof behoort tot een groep geneesmiddelen die als lokale verdovingsmiddelen worden gebruikt.

Deze middelen hebben als voornaamste doel het verzachten van de zenuwuiteinden in de huid.

Benzocaïne wordt doorgaans geleverd in poedervorm of in de vorm van zalf. Een voorbeeld hiervan zijn condooms met een laagje benzocaïne aan de binnenkant.

Benzocaïne dient altijd droog opgeborgen te worden op een plek die niet te warm of koud is. Ook dient deze stof uit het licht te worden opgeborgen om de effecten ervan te waarborgen..

Zoals vermeld, verzacht benzocaïne de zenuwuiteinden in de huid. Het wordt als normaal product veel gebruikt om pijn en jeuk te verlichten als gevolg van zonnebrand of brandwonden. Het is bedoelt als lokale verdoving en wordt veel gebruikt bij bijvoorbeeld tandpijn of oorpijn. Ook tegen insectenbeten- en steken en krassen helpt dit middel goed.

In Polen wordt deze stof ook gebruikt als ingrediënt van een middel om de pijn bij insectenbeten te verminderen. Verder wordt benzocaïne ook gebruikt in onzuivere cocaïne, zodat het gewicht hoger wordt. Daarnaast wordt deze lokale verdoving eveneens gebruikt als verdoving bij kleine operaties.

Wanneer benzocaïne wordt aangebracht op de huid, werkt het middel meteen. De werking van de stof is ongeveer 15 à 20 minuten.

Waar het bij ons natuurlijk vooral om gaat, is dat er bij sommige condooms benzocaïne wordt gebruikt om het orgasme uit te stellen. Aan de binnenkant van het condoom zit dan een zalf met benzocaïne. Het ziet eruit alsof er glijmiddel aan de bovenkant van een condoom zit.

Condoom

Deze zalf smelt zodra het in contact komt met de huid en daardoor verspreidt het zich over de eikel van de penis. De eikel wordt dus verdoofd en daarom zal de ejaculatie uitgesteld worden.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Is dit de beste oplossing?

Zo’n condoom lijkt in eerste instantie dus bij te dragen aan een beter seksleven. Je komt minder snel klaar, waardoor jouw partner meer geniet van de langere seks. Je eikel wordt verdoofd, waardoor jij minder snel klaarkomt en je partner langer kan genieten van jouw penetratie. Een ideale situatie op het eerste gezicht. Niets is minder waar.

Wanneer we kijken naar de kosten van benzocaïne – met name in condooms – is te zien dat de prijs niet schrikbarend hoog is. Je betaalt voor zo’n 12 stuks ongeveer één euro meer dan voor reguliere condooms. Je betaalt dus eigenlijk weinig extra.

Ook is het een pluspunt dat je partner geen veranderingen ervaart tijdens de penetratie. Waar delay gels en sprays er doorgaans voor zorgen dat ook je partner minder gevoelig wordt, is dat bij benzocaïne niet het geval.

Er zit echter ook een keerzijde aan het gebruik van deze condooms met benzocaïne. Het is namelijk niet echt een permanente oplossing voor jouw probleem. Je penis wordt tijdelijk verdoofd, waardoor deze oplossing enkel helpt als je het condoom draagt. De stof werkt daarnaast maar ongeveer 15 tot 20 minuten, waardoor je snel moet zijn met eventueel voorspel.

Een enorm nadeel van benzocaïne is dat het geen permanente oplossing is. Besluit je deze condooms niet langer te gebruiken, dan zal je merken dat je ejaculatie weer net zo snel gebeurt als voorheen. Je komt wederom te snel klaar. Daarnaast zorgt de verdoving ervoor dat je jouw orgasme anders ervaart.

wanhopige situatie

Gevaarlijke bijwerkingen van benzocaïne

Nu de nadelige effecten van benzocaïne voor jezelf en voor je partner bekend zijn, is het ook belangrijk om in te gaan op eventuele bijwerkingen van deze stof. Hoe gevaarlijk kan het gebruiken van benzocaïne-houdende producten zijn?

Er zijn heftige gevallen van bijwerkingen bekend. Zo geeft benzocaïne een hoog risico op sensibilisatie. Dit betekent dat je allergische reacties kunt krijgen van deze stof en dat deze steeds heftiger kunnen worden.

Zo kan er bijvoorbeeld contactdermatitis voorkomen: een acute ontsteking van de huid. Er wordt vaak jeuk ervaren en er kunnen blaren en zweren ontstaan op elk blootgesteld huidoppervlak.

Een wat zeldzamere reactie op benzocaïne is anafylaxie. Dit is een plots optredende reactie waarbij in korte tijd het lichaam overgevoelig reageert. Hieronder vind je een lijstje met nog meer bijwerkingen die dus per keer heftiger kunnen zijn:

 • Intens brandend gevoel
 • Irritatie van de huid of huiduitslag
 • Misselijkheid
 • Zwellingen
 • Blaarvorming

Als een product een te hoge concentratie van benzocaïne bevat of wanneer er een te grote hoeveelheid wordt aangebracht, kan er methemoglobinemie optreden. Dit is een aandoening van het bloed, waarbij er methemoglobine in het bloed voorkomt in plaats van hemoglobine.

Het vervoer van zuurstof naar de cellen wordt geregeld door hemoglobine en omdat er dus sprake is van methemoglobine, wordt er te weinig zuurstof opgenomen. De kenmerken van methemoglobinemie zijn al vaak binnen enkele minuten waarneembaar.

Andere symptomen die je kunt krijgen bij een overdosis van benzocaïne zijn:

 • Epileptische aanvallen
 • Ademhalingsproblemen
 • Onregelmatige hartslag

Als je extreem veel gebruikt, kun je zelfs in coma raken en overlijden. Als je dus al gebruik wilt maken van benzocaïne, doe dat dan te allen tijden zo beperkt mogelijk.

Overige nadelen van benzocaïne

Mochten bovenstaande bijwerkingen je nog niet genoeg hebben afgeschrikt om benzocaïne te laten staan, dan heb ik hier nog een aantal redenen voor je.

Allereerst wordt het zwaar afgeraden om het te gebruiken wanneer je partner zwanger is of borstvoeding geeft. Het medicijn kan namelijk in de moedermelk terechtkomen. Hierdoor wordt de moedermelk giftig als het wordt doorgeslikt.

Ook is het goed om te bedenken waar benzocaïne in eerste instantie voor bedoeld is. Het is niet ontwikkeld voor het uitstellen van de ejaculatie, dus waarom zou je het er eigenlijk voor gebruiken? Wanneer je het toch gebruikt voor het uitstellen van je ejaculatie, zal je erectie ook sneller uitvagen als de stimulatie wordt onderbroken.

Ook werkt de stof bij iedereen anders. Zo kan het ook zijn dat het bij jou niet werkt en dat er geen verdoving plaatsvindt. Een ander wordt juist teveel verdoofd, waardoor je weinig merkt van het genot tijdens een vrijpartij.

In onderstaande infographic heb ik alle nadelen van crèmes, sprays en medicijnen nog eens helder voor je in beeld gebracht. Zo zie je in één oogopslag waar je mee te maken hebt. Houd goed voor ogen dat deze nadelen niet alleen gelden voor benzocaïne, maar ook voor andere populaire middeltje, zoals Viagra en Kamagra.

Infographic nadelen

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *