Helpen Vertragende Condooms Bij Te Snel Klaarkomen? 4 Alternatieven

Seks is zo fantastisch; je zou soms willen dat het oneindig door kon gaan. Helaas is dat te mooi om waar te zijn, en voor jou misschien wel het complete tegenovergestelde. Je komt namelijk al binnen een paar minuten klaar, of veel sneller dan je zou willen. Je partner zegt wel dat ze het niet erg vindt, maar jij weet wel beter.

Wanneer je op zoek gaat naar manieren om je orgasme uit te stellen, kom je al snel vertragende condooms tegen. Deze zouden gewoon werken als normale condooms, maar je wel in staat stellen om het langer vol te houden in bed. Helpen die vertragende condooms nou echt? Ik vertel het je in dit artikel, en geef 4 alternatieve manieren om je orgasme uit te stellen.

Wat zijn vertragende condooms?

De naam van deze condooms zegt het al: ze proberen je orgasme te vertragen. Oftewel, met deze condooms zou het langer moeten duren dan met normale condooms om klaar te komen. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van elke man die last heeft van vroegtijdige ejaculatie. Maar hoe werken deze condooms eigenlijk?

Vertragende condooms, zoals Durex Performa, bevatten een speciaal stofje aan de binnenkant: benzocaïne. Dit stofje komt op je penis terecht wanneer je het condoom omdoet.

Benzocaïne heeft een verdovende werking, waardoor je minder voelt tijdens de seks.

Normaal gesproken wordt benzocaïne gebruikt als pijnstiller of als heel licht verdovend middel. Oftewel: je voelt minder wanneer je benzocaïne op een plek gebruikt. Met dat idee hebben verschillende fabrikanten benzocaïne aan hun condooms toegevoegd. Zij dachten: als je penis minder gevoelig is, dan kom je vast ook minder snel klaar.

Die redenering bleek inderdaad te kloppen, en sindsdien zijn er verschillende orgasme vertragende condooms op de markt. Ze werken exact hetzelfde als normale condooms, alleen zit er dus een verdovend stofje aan de binnenkant. Net zoals bij normale condooms geldt: draag er nooit twee over elkaar, en gebruik bij elke vrijpartij een nieuw condoom!

Kan jij vanavond al je orgasme uitstellen? Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw vroegtijdige ejaculatie oplost en welke oorzaken er aan ten grondslag ligt.

Hoe goed werken orgasme vertragende condooms? 3 nadelen

In principe kan ik zeggen dat orgasme vertragende condooms goed werken. Ze doen wat ze moeten doen, namelijk jouw penis minder gevoelig maken. Dit zorgt er op zijn beurt inderdaad voor dat je orgasme wordt uitgesteld. Wat dat betreft valt er weinig op te merken aan dit soort condooms: ze doen wat ze beloven te doen.

Dat betekent alleen niet dat het allemaal rozengeur en maneschijn is. Sterker nog, er zitten een aantal belangrijke nadelen aan orgasme vertragende condooms die ik even wil noemen. Het is belangrijk dat je die ook weet, anders kun je geen goede overweging maken tussen deze condooms of andere manieren van je orgasme uitstellen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Nadeel 1: Je kan ook té weinig voelen

Het idee achter de orgasme vertragende condooms is prima: zolang je penis minder gevoelig is, kom je minder snel klaar. Er bestaat alleen ook nog zoiets als te ongevoelig. Met andere woorden: de benzocaïne in de condooms kan jouw penis zo ongevoelig maken, dat je bijna niets meer voelt.

Dat zorgt er niet alleen voor dat de seks minder lekker is, maar het geeft ook een ander probleem. Je penis kan namelijk zo ongevoelig worden, dat het moeilijk wordt om een stijve te houden.

Je zit nu bijna met het omgekeerde probleem: eerst kwam je te snel klaar, nu krijg je hem niet meer omhoog!

Hiermee ben je eigenlijk nog verder van huis: eerst kon je nog wel seks hebben, maar duurde het niet zo lang. Wanneer je geen stijve meer kunt krijgen omdat je penis zo ongevoelig is, komt er helemaal niks meer van seks terecht. Dat schiet natuurlijk niets op; en daar wordt je partner ook niet gelukkiger van.

Daarnaast is het belangrijkste van seks natuurlijk dat jullie er allebei van kunnen genieten. Dat gaat niet als een van de twee zo sterk plaatselijk verdoofd is, dat hij niets meer voelt. Je bent dan maar wat doelloos heen en weer aan het bewegen, zonder dat het lekker is. Dit merkt jouw partner ook direct op, want als je niks voelt, kun je ook geen goede bedpartner zijn.

Nadeel 2: De verdovende stof kan overgedragen worden

Bij gewone condooms ben je misschien al als de dood dat ze scheuren, maar dat moet je bij vertragende condooms al helemaal zijn. Er kan dan namelijk wat van de verdovende stof in de vagina van je partner raken, waardoor ook zij plaatselijk verdoofd wordt. Zo ben jij niet de enige die minder voelt, maar je partner ook!

Uit ervaringen van veel vrouwen blijkt dat het erg onprettig is om daar tijdelijk verdoofd te zijn. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling: de stof hoort alleen op jouw penis terecht te komen, en niet ergens anders. Wanneer dit dus toch gebeurt, kun je de seks maar beter gewoon afblazen. Het is dan voor niemand meer prettig.

Daarnaast kan het ook zijn dat de stof ergens anders terecht komt, bijvoorbeeld in haar mond. Ze hoeft maar jouw penis aan te raken nadat je het condoom hebt afgedaan, en daarna haar mond aan te raken. Dit is ook niet bepaald een fijne ervaring. Je moet dus erg oppassen met de werkzame stof in vertragende condooms om te voorkomen dat het op andere plekken terechtkomt.

Nadeel 3: Ze zijn duurder dan normale condooms

Bij condooms blijft het vervelend dat je ze steeds opnieuw moet kopen. Liever zou je overstappen op een meer langdurig anticonceptiemiddel, zoals het spiraaltje. Dit probleem is bij vertragende condooms nog sterker, omdat ze duurder zijn. Je bent meer geld kwijt voor een pakje Performa condooms dan voor normale condooms.

Nu is dat natuurlijk niet het grootste nadeel. Zeker als je al condooms gebruikt is het verschil in prijs niet ontzettend groot. Maar wat nou als ik je vertelde dat je ook zonder vertragende condooms je orgasme kunt leren uitstellen? Ik zal je nu de X beste alternatieven van vertragende condooms noemen. Zo kun je ze zelf met elkaar vergelijken en kijken welke je het liefst zou gebruiken.

Alternatief 1: De start-stopmethode en de knijpmethode

Deze twee methoden kun je allebei tijdens de seks toepassen om je orgasme als het ware te ‘onderdrukken’. Het zijn hele simpele methoden, die je bijvoorbeeld tijdens het masturberen kunt oefenen. Wanneer je ook je partner erover inlicht, kan zij je helpen met het uitstellen van je orgasme. Zo wordt het ook nog eens leuk om de seks nog langer te maken!

De start-stopmethode is ontzettend eenvoudig: het houdt in dat je simpelweg stopt voor je hoogtepunt. Hiervoor moet je leren herkennen wanneer je bijna klaarkomt, en hoe dat voor jou voelt. Het punt vlak voor het orgasme noemen ze ook wel het point of no return.

Zoals de naam al aangeeft, is dit het punt waarop er geen weg meer terug is: je moet vóór dit punt stoppen. Voel jij het point of no return aankomen? Dan moet je gelijk stoppen met de seks of het masturberen. Geef jezelf ongeveer 30 seconden om af te koelen, en daarna kun je weer doorgaan.

Deze methode kun je zo lang gebruiken als je wilt, totdat je besluit om klaar te komen.

De knijpmethode voegt nog een extra handeling toe aan de start-stopmethode. Je pakt je penis vast met je hand, en gebruikt je duim en wijsvinger om in je eikel te ‘knijpen’. Doe dit met je duim bovenop en je wijsvinger net onder de eikel. Door zachtjes te knijpen, kun je jouw orgasme nog wat verder onderdrukken. Hierna kun je het langer volhouden dan na alleen de start-stopmethode.

Ik raad je aan om deze technieken te oefenen tijdens het masturberen. Je bent dan alleen en kunt zonder druk van seks proberen je point of no return te ontdekken. Betrek later in het proces ook je partner erbij, en leg hem of haar uit wat te doen als dit punt zich aandient. Laat zien wat je doet bij de knijpmethode, dan kan de ander dat ook doen!

Alternatief 2: Je pc-spier trainen

Maar weinig mannen weten van het bestaan van hun pc-spier af. Dit wordt ook wel je bekkenbodemspier genoemd, en hij loopt van je stuitje naar je schaambeen. Ondanks dat je hem misschien niet kent, gebruik je de pc-spier bijna elke dag: bij het ophouden van je plas. Nu je dit leest, weet je vast om welke spier het gaat.

Door het aanspannen van je pc-spier kun je echter ook je orgasme uitstellen. Doe je dit voor je point of no return, dan trekt je orgasme vanzelf weg. Waarschijnlijk heb je in eerste instantie nog niet genoeg controle over je pc-spier om dit voor elkaar te krijgen. Gelukkig kun je daar redelijk eenvoudig iets aan doen.

Je kunt de pc-spier trainen, net als elke spier, om hem sterker te maken en je orgasme uit te stellen. Deze oefening kun je op bijna elk moment doen: achter je bureau, in je auto, ’s ochtends in bed, in de trein, enzovoorts. Pc-spieroefeningen bestaan uit het achter elkaar aanspannen en ontspannen van de spier, met bepaalde tussenpozen.

Door dit elke dag te doen, krijg je langzaamaan steeds meer controle over de pc-spier. Probeer hem nu eens aan te spannen tijdens het masturberen, als je voelt dat je bijna klaarkomt. De rest van de tijd moet je hem ontspannen houden. Als het goed is, merk je nu dat je orgasme begint af te nemen, en je weer verder kunt. Pas dit nu toe tijdens de seks en je bent good to go!

Alternatief 3: Wees meer ontspannen tijdens de seks

Veel mannen ervaren een soort prestatiedruk tijdens de seks. Ze vinden dat ze het uren moeten volhouden, hopen dat hun penis groot genoeg is, en willen graag dat hun partner ook klaarkomt. Al die druk kan nogal wat stress opleveren, wat er alleen maar voor zorgt dat je sneller klaarkomt.

Terwijl dat niet is waar seks om gaat: het draait juist om het genieten. Je hebt wel een punt dat jullie waarschijnlijk meer genieten als de seks langer duurt. Maar het heeft geen zin om je er zorgen om te maken.

Hoe meer zorgen je je maakt, hoe sneller je ook klaarkomt.

Probeer eens op een hele andere manier met de seks te beginnen. Start met elkaar verleiden en met wat voorspel, en laat dat gewoon lekker lang duren. Jullie hebben geen haast en willen het gewoon zo fijn mogelijk hebben met elkaar. Als jullie toe zijn aan penetratie, dan merk je het vanzelf. Ook op dat punt blijf je gewoon rustig aan doen, met veel aandacht voor de ander en wat zij fijn vindt.

Zo verleg je de focus van ‘niet op tijd klaarkomen’ naar ‘fijne seks’. Je zult merken dat je het dan ook vanzelf langer volhoudt. En daarvoor heb je helemaal geen vertragende condooms meer nodig! Een simpele verandering in je mindset is al genoeg om je orgasme uit te stellen.

Alternatief 4: Kies de juiste seksstandjes

Hoe snel je klaarkomt, heeft niet alleen te maken met je mindset, maar ook met de standjes waarin je seks hebt. Er zijn standjes die gevoeliger of juist minder gevoelig zijn voor jou. Door de extra gevoelige standjes te vermijden, kun je je orgasme ook al met een paar minuten uitstellen.

Standjes die waarschijnlijk extra gevoelig voor jou zijn:

 • Doggystyle
 • Missionaris
 • Staande seks
 • Alle standjes waarbij jij het meeste werk moet doen

Standjes waarbij jij juist wat minder in controle bent (en jouw partner dus meer) zijn vaak gunstiger om je orgasme uit te stellen. Ik heb het dan bijvoorbeeld over de volgende standjes:

 • Cowgirl of reverse cowgirl
 • Standje 69
 • Lepeltje-lepeltje
 • Zij aan zij

Wat ook heel belangrijk is, is afwisseling. Wanneer je wisselt tussen twee standjes, heb je altijd even de tijd om op adem te komen. Te lang hetzelfde standje blijven doen is niet alleen saai, maar zorgt er ook voor dat je eerder klaarkomt. Je kunt dit voor zijn door vaak te wisselen van standje. Ontdek nog meer standjes waarin je het langer volhoudt in dit artikel! Hiervoor heb je geen vertragende condooms nodig!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Drs. Chris Coster (seksuoloog)

Drs. Chris Coster is seksuoloog, relatietherapeut, auteur en oprichter van tesnelklaarkomen.nl. In zijn carrière heeft hij vele mannen geholpen met vroegtijdige ejaculatie via zijn praktijk en ebook. Wil jij ook vroegtijdige ejaculatie aanpakken? Bekijk dan de effectieve Complete Ejaculatie Controle methode op completeejaculatiecontrole.nl.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *