shopify visitor statistics

Zaadlozing Tegenhouden: Hoe Doe je Dat?

Langer van seks genieten, dat willen we allemaal. Helaas gooit bij mannen een vroegtijdige zaadlozing vaak roet in het eten.

Gelukkig bestaan er verschillende technieken die een zaadlozing tegenhouden. Deze technieken zijn eenvoudig toe te passen en zorgen dat je meer en langer plezier aan seks beleeft. Waar wacht je nog op?

Lees dit artikel en ontdek wat jij kunt doen!

Wat is een zaadlozing precies?

Eerst gaan we dieper op een zaadlozing in, want wat is nou eigenlijk een zaadlozing? Wanneer je begrijpt hoe dit lichamelijke proces werkt, is het makkelijker om een zaadlozing tegen te houden.

Een zaadlozing is sperma dat uit de penis vloeit als gevolg van seksuele stimulatie. Dit is de laatste fase van het proces dat hieraan vooraf gaat. Het zaad wordt namelijk eerst uit de bijballen gestuwd en moet vervolgens langs de zaadleider, prostaat en urinebuis.

Op het moment van zaadlozing worden miljoenen zaadcellen gemengd met vocht uit de zaadblaasjes en prostaat. Door spiersamentrekkingen wordt dan vervolgens het sperma uit de urinebuis gespoten.

Hoewel een zaadlozing doorgaans samenhangt met een orgasme, is dit niet hetzelfde. Mannen kunnen een zaadlozing krijgen zonder dat zij een orgasme ervaren, maar mannen kunnen ook een orgasme ervaren zonder dat een zaadlozing plaatsvindt.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Verschillende redenen

Er kunnen verschillende redenen bestaan waarom je een zaadlozing wil tegen houden. Te snel klaarkomen kan een probleem zijn voor je seksleven en het is heel vervelend wanneer dit vaak voorkomt. Een vroegtijdige zaadlozing is echter pas een probleem wanneer je sneller klaarkomt dan gemiddeld, en jij en/of je partner dit als te vroeg ervaart.

Hierbij moet je denken aan een zaadlozing binnen één a twee minuten tijdens de penetratie of een zaadlozing voordat penetratie plaatsvindt. Hier is dan sprake van een ongewenste zaadlozing waarbij het lijkt alsof je geen controle hebt.

Een zaadlozing tegenhouden, kan ook andere doelen hebben. Misschien kom je niet te snel klaar, maar wil je gewoon langer genieten van seks. De ene keer is een vluggertje leuk of praktisch en de andere keer wil je graag de tijd nemen voor een uitgebreide sessie.

Welke redenen je ook hebt, de verschillende technieken en oefeningen zijn geschikt voor iedereen die een zaadlozing wil uitstellen. Ik raad je daarom aan om de volgende technieken uit te proberen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Stop-start-techniek en de knijptechniek

Dit zijn de meest gebruikte vormen voor het uitstellen van een zaadlozing. Verschillende variaties zijn mogelijk op deze technieken en ze blijken in de praktijk erg effectief. Een voordeel hierbij is dat beide methodes heel eenvoudig zijn uit te voeren. Het kost weinig moeite en weinig tijd.

Bij de stop-start-techniek wordt de penis gestimuleerd, hierbij moeten de lichamelijke sensaties in de gaten gehouden worden. Het doel bij deze techniek is het leren herkennen van lichamelijke signalen die een orgasme en zaadlozing veroorzaken, het orgasmereflex genaamd. Voordat de man tot een orgasme komt, dus vlak voor het orgasmereflex, moet de seksuele stimulatie van de penis worden gestopt of gepauzeerd.

Wanneer de seksuele opwinding wegzakt is, ga je weer verder met de daad of masturbatie. De knijptechniek kan een aanvulling zijn op de eerdergenoemde start-stop-techniek. Wanneer de man voelt dat een orgasme en dus ook zaadlozing zich elk moment aan kan dienen, knijpt hij of zijn partner met de duim en wijsvinger stevig in de penis, direct aan de onderkant van de eikel. In de meeste gevallen leidt de knijptechniek tot een onderbreking van de ejaculatiereflex.

De mate van opwinding sturen

Bij deze techniek staat het sturen van de seksuele opwinding centraal. Een zaadlozing tegenhouden kan bij deze methode door de mate van opwinding te sturen en te verminderen.

Dit doe je door langzame bewegingen te maken en tegelijkertijd diep en langzaam adem te halen. Het doel is om onder de ejaculatiedrempel te blijven, zodat een zaadlozing uitgesteld kan worden terwijl een erectie behouden blijft.

Ademhalingstechnieken geven een kalmerend effect en wanneer spanning afneemt, is het makkelijker om controle te krijgen over je ejaculatie.

Masturbatie

Dit een techniek die veel jonge mannen toepassen om seks langer vol te kunnen houden. Na masturbatie is de penis minder gevoelig en daardoor kan zelfbevrediging voor de geslachtsgemeenschap een positief effect hebben. Dit leidt namelijk vaak tot een langer uitstel van de ejaculatie.

De reden dat veel mannen snel klaarkomen ligt in sommige gevallen juist aan masturbatie. Dit heeft dan te maken met aangeleerd gedrag omdat mannen tijdens de masturbatie gewend zijn geraakt om zo snel mogelijk tot een zaadlozing te komen.

Het dragen van een condoom en het voorspel

Een condoom kan de duur van seks verlengen. Een condoom zorgt voor minder wrijving en daardoor minder seksuele stimulans van de penis. Wanneer je doel een zaadlozing tegenhouden is, dan biedt het dragen van een condoom zeker een snelle uitkomst.

Daarnaast kun je ook het voorspel verlengen. Dit heeft voornamelijk ook voordelen voor de vrouw. Focus je op haar behoeftes en breng haar voor de penetratie al naar een hoogtepunt. Wanneer het jou gaat lukken om een tweede keer klaar te komen hierna, dan kun je zelf ook een zaadlozing tijdens het voorspel laten plaatsvinden.

Afleiding

Door je gedachtes tijdens seks af te leiden naar minder erotische gedachtes, zorg je ervoor dat de seksuele opwinding afneemt. Dit kan zeer helpend zijn wanneer je langer door wil gaan met seks.

Bij het uitstellen van een zaadlozing is het ook belangrijk dat je je niet bezig houdt met de prestatie. De gedachte dat je het perse lang moet volhouden, geeft flink wat druk en spanning. Probeer deze gedachte los te laten en geniet van de seks. Een dergelijke prestatiedrang werkt alleen maar averechts voor jouw seksleven.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Dit is eigenlijk de belangrijkste tip. Wanneer je iets nieuws wilt leren of ergens beter in wilt zijn, is het vanzelfsprekend dat hier oefening voor nodig is.

Zo geldt dat ook bij de technieken die een zaadlozing tegenhouden. Door veel te oefenen en te herhalen, word je steeds beter in het uitstellen en tegenhouden van een zaadlozing. De meeste dingen vergen nu eenmaal tijd voordat je resultaat ziet.

Dus, raak niet te snel ontmoedigt als het niet direct wil lukken. Gewoon vaker oefenen en je wordt vanzelf meer ervaren!

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

7 reacties op "Zaadlozing Tegenhouden: Hoe Doe je Dat?"

 1. Josh

  says:

  Hallo,

  Ik heb een vraag; in dit artikel wordt gezegd dat afleiding kan werken om je orgasme uit te stellen. Maar in een ander artikel wordt juist verteld dat afleiding niet goed is en dat je beter andere technieken kunt gebruiken. Hoe zit het nou? Ik wil graag zo goed mogelijk mijn orgasme uitstellen, vandaar mijn vraag.

  Josh

  • ben

   says:

   balans vinden? niet teveel denken over presteren en dat je niet goed bent, maar wel je ‘head in the game houden’, dus zin blijven houden in seks.. weet niet zo goed hoe ik het anders moet uitleggen

 2. Ulco

  says:

  wat ik doe met mijn vrouw is af en toe even pauzeren tijdens de seks. haar even op andere manieren ‘bevredigen’ 😉 en dan weer door. dan hou je het langer vol.

 3. Tim

  says:

  Dag Chris,

  Misschien zit ik hier helemaal verkeerd met mijn probleem, maar ik had geen idee waar ik anders naartoe moest… Mijn probleem is namelijk: ik kom niet snel genoeg klaar! Dat klinkt misschien niet als een probleem, maar eigenlijk houdt het in dat ik bijna nooit klaar kom bij de seks.

  Het heeft niets met mijn erectie te maken, dat weet ik wel. Die blijft gewoon goed hard tijdens de seks en ik raak hem niet snel kwijt. Er is gewoon iets waardoor ik bijna nooit klaarkom. De enige keren dat ik bij seks ben klaargekomen was toen we echt heel lang bezig waren en de meisjes van die tijd al meerdere keren waren klaargekomen. Die waren wel blij dat ik het zo lang volhield.

  Maar voor bijna alle andere vrouwen is het een afknapper. Ze denken dat het aan hen ligt, en als ik zeg dat dat niet zo is geloven ze me niet. Ik weet niet wat ik moet doen; ik heb nog niemand anders gezien die hetzelfde heeft als mij! Jij lijkt veel van orgasmes te weten Chris, kun je me alsjeblieft helpen?

  Hoop van je te horen!

  Tim

  • Mercurius

   says:

   Je bent niet alleen Tim.
   Mijn vrouw is klaar met sex sinds de overgang dus ik moet het met mijzelf doen. Dat is op zich geen probleem. Maar hoewel ik het elke dag probeer … het lukt mij slechts een of hooguit twee keer per maand om daadwerkelijk klaar te komen. En alleen dan voel ik mij even echt helemaal goed en gezond. Het ligt niet aan mijn erecties, die zijn goed. En na korte of lange tijd bereik ik wel een hoogtepunt, maar zonder werkelijk orgasme of zaadlozing. Wel leuk dat ik daar dan lang van kan genieten, maar zonder voldoening, alleen uitputting. Het zal wel met mijn leeftijd samenhangen en/of medicijngebruik. Of misschien wel omdat ik in mijn jongere jaren (ben nu bijna 60) alles heb geprobeerd om juist een orgasme zo lang mogelijk uit te stellen.
   Soms vraag ik mijzelf wel af of het misschien wel zou lukken met een “lekker jong ding” in bed, maar dat wil ik mijn vrouw niet aandoen.
   Ik zit dus met bijna hetzelfde probleem als jij.

   Zou het leuk vinden om nog eens een reactie van jou te zien.

   Mercurius

 4. Robin

  says:

  snel klaarkome maakt niet zo veel uit als je goed kan likke dan heb je het al gemaakt geloof me maar zo doe ik het elke keer

  • Daan

   says:

   Dat is sowieso waar. 😉 Maar je maakt nog een ander goed punt: als je aan het likken bent, houdt je je niet zo bezig met te vroeg klaarkomen, en er is ook geen sprake van directe stimulatie, dus dan zal het makkelijker worden om je zaadlozing tegen te kunnen houden.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *