shopify visitor statistics

Hoe Snel Komt een Man Gemiddeld Klaar? Seksduur + 10 Tips

Je raakt tijdens de seks zo opgewonden dat je al gauw tot een hoogtepunt komt.

Dit was niet de bedoeling, maar het is gebeurd voordat je er erg in hebt. Heb je hier vaker last van? Dan kan dit erg frustrerend zijn. Het kan een flinke druk op je relatie en je seksleven leggen.

Misschien heb je zelfs wel minder zin in seks of raak je gespannen bij de gedachte hieraan.

Het goede nieuws is dat het zeker niet onmogelijk is om te vroeg klaarkomen aan te pakken. Vele andere mannen kampen met hetzelfde probleem als jij en tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om vroegtijdig klaarkomen te verhelpen. In dit artikel lees je hoe dit probleem kunt overwinnen.

Wanneer spreek je van vroegtijdig klaarkomen?

Hoe weet je nou of je te vroeg klaarkomt? Wanneer is snel, te snel?  Wanneer je ejaculatie plaatsvindt na minimale stimulans, je het idee hebt dat je hier geen controle over hebt en als de zaadlozing eerder plaatsvindt dan jij en je partner wensen, dan kunnen we spreken van vroegtijdig klaarkomen.

Kortom,  je komt sneller klaar dan jij of je partner wil. Hoe lang duurt seks dan gemiddeld? Laten we eens gaan kijken hoe lang penetratie normaal gesproken duurt bij de meeste stellen. Het gaat hierbij dus niet om het voorspel, maar over de daadwerkelijke penetratie.

Uit een grootschalig onderzoek kwamen verschillende tijden naar voren.

 • 0-2 minuten: rampzalig voor het genot van de vrouw
 • 3-7 minuten: gebrek aan genot voor de vrouw
 • 7-14 minuten: redelijk genot voor de vrouw
 • 15-30 minuten: optimaal genot voor de vrouw

Het is goed om te weten hoe lang een gemiddelde penetratie duurt. Zo kom je erachter of jouw verwachtingen wel realistisch zijn. Misschien ben je wel te streng voor jezelf of heb je geen idee wat ‘normaal’ is op seksueel gebied als het gaat om tijdsduur.

Je kan last hebben van een vroegtijdige zaadlozing, maar ook van bepaalde eisen en verwachtingen. Wanneer je het graag een halfuur vol wil houden maar je komt binnen 15 minuten klaar, dan is er geen sprake van ejaculatieprobleem.

Maar, wanneer je doorgaans tijdens de seks al binnen 2 á 5 minuten klaarkomt dan kun je stellen dat je (te) snel klaarkomt. Wanneer jij en jouw partner dit geen probleem vinden, dan hoeft dat niet in de weg te staan. Het is dus belangrijk om je verwachtingen bij te stellen en na te gaan in hoeverre het vroeg klaarkomen een probleem is voor je relatie en seksleven.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Twee vormen van vroegtijdige zaadlozing

Een vroegtijdige zaadlozing is te onderscheiden in twee varianten. Het onderscheid wordt gemaakt tussen een primaire vroegtijdige zaadlozing en een secundaire vroegtijdige zaadlozing. De primaire vorm is de soort waar je altijd al last van hebt gehad. Vroeg klaarkomen gebeurt dan bij vrijwel elk seksueel contact. Je hebt dan te maken met een vroegtijdig zaadlozing die blijft bestaan of verergert wanneer je ouder wordt.

Bij de secundaire vorm is snel klaarkomen iets wat op een bepaald moment gebeurt. Hiervoor had je geen problemen op dit gebied. De oorzaken kunnen dan lichamelijk zijn, bijvoorbeeld wanneer je problemen hebt met je prostaat, of van een meer psychologische aard zoals relatieproblemen en stress. De secundaire vorm gaat soms ook gepaard met erectieproblemen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je ejaculatie uit te stellen, bekijk je het Complete Ejaculatie Controle ebook.

Waarom kom ik te snel kaar?

Over de oorzaken zijn de meningen nog steeds verdeeld. Deskundigen zijn er nog niet met zekerheid achter wat nou de precieze oorzaken zijn van vroegtijdig klaarkomen. Het is vaak ook een combinatie van verschillende factoren waardoor er niet één duidelijke verklaring voor is. Angst en onzekerheid kunnen een rol spelen in het proces van vroegtijdig klaarkomen. Bij andere oorzaken kun je ook denken aan aangeleerd gedrag, te hoge verwachtingen en onvoldoende of juist overmatige seksuele opwinding.

Seksuele onzekerheid wordt veroorzaakt door de druk om te presteren en de angst om het niet goed te doen. Wanneer je dan ook nog eens onrealistische verwachtingen hebt, levert dat een hoop stress op. Hierdoor neemt de kans op te vroeg klaarkomen toe omdat je dan sneller de controle verliest. Aangeleerd gedrag is ook genoemd als oorzaak.

Je vraagt je vast af: ‘hoe heb ik dit mijzelf dan aangeleerd’? Bij masturbatie is het vaak de bedoeling dat dit vlug gebeurt, waardoor je ingesteld bent op snel klaarkomen. Uitgebreid genieten was toen niet het hoofddoel en op die manier heb je jezelf aangeleerd om vooral bezig te zijn met het snel klaarkomen.

Wat zijn mijn mogelijkheden?

We hebben nu een aantal mogelijke oorzaken bekeken. Maar je bent hier omdat je het probleem wilt verhelpen zodat je langer door kunt gaan. Je hebt verschillende mogelijkheden om te voorkomen dat je vroegtijdig klaarkomt. Het is aan jou om te kijken welke opties je aanspreken.

Laten we beginnen met de knijptechniek. Dit een techniek waarmee je voorkomt dat bloed naar je penis stroomt. Je past deze handeling toe wanneer je het gevoel hebt dat je gaat klaarkomen. Het afknijpen doe je circa 20 seconden zodat je het bloed uit de penis wegduwt. Jouw erectie zal dan afnemen en dus stel je een orgasme uit.

Een andere truc is het omlaag trekken van je ballen. Tijdens de seks kan je dit zelf doen of je laat het je partner doen. Wanneer de ballen naar beneden worden getrokken stel je een orgasme uit. De opwinding onderbreken is ook een eenvoudige manier om de seks langer vol te houden.

Dit doe je door even te stoppen met de penetratie. Zodra je voelt dat je bijna klaarkomt kun je een korte pauze inlassen of je wisselt van standje. Zodra de seksuele opwinding afgenomen is, ga je weer verder. Het dragen van een condoom tijdens de seks kan ook als hulpmiddel dienen. De penis wordt dan minder intens gestimuleerd waardoor je minder snel klaarkomt.

Vind hier 10 concrete en praktisch tips om de penetratie en de vrijpartij langer te laten duren:

Ontspanning en openheid

Zoals je net hebt kunnen lezen zijn er tal van mogelijkheden die je kunt uitproberen. Echter hebben nog niet besproken hoe belangrijk openheid en ontspanning is. Wanneer dit probleem je belemmert is het verstandig om dit te uiten.

Het opkroppen van frustraties en onzekerheden leidt vaak tot meer stress. En dat gaat jouw seksleven sowieso niet ten goede komen. De tip is dan ook om in gesprek te gaan met je partner. Het samen praten over dit probleem en elkaar helpen in het vinden van een oplossing zorgt voor opluchting. Laat dit dus niet onbesproken, want je bent niet de enige die last heeft van een vroege zaadlozing.

Zoek verder naar dingen die je kunt doen om meer ontspannen te worden. Misschien helpt het om elkaar te masseren voor het vrijen of misschien is een dagje erop uit trekken al genoeg voor een meer relaxed gevoel. De gevolgen van stress en spanning op je seksleven en relaties moeten niet onderschat worden. Kortom, zorg goed voor jezelf en ga op zoek naar ontspanning.

Ontdek de effectieve methode om het vanavond al 30 minuten langer uit te houden

In de afgelopen 9 jaar heb ik duizenden mensen geholpen om hun problemen in de slaapkamer op te lossen.

Ik heb een baanbrekende methode ontwikkeld om af te rekenen met het uitstellen van je orgasme/zaadlozing. Je leert onder andere het volgende:

 • De grote fouten die de meeste mannen maken die leiden tot te snel klaarkomen
 • Praktische oefeningen om binnen no-time het langer uit te houden
 • Een wetenschappelijk bewezen methode om je vroegtijdige ejaculatie permanent te verbannen

In mijn methode geef ik de exacte stappen en specifieke instructies om vroegtijdige ejaculatie compleet te verbannen zonder middelen, pillen of andere kwakzalverij.

Klik op de link om meer te weten te komen over mijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

5 reacties op "Hoe Snel Komt een Man Gemiddeld Klaar? Seksduur + 10 Tips"

 1. Joep

  says:

  Hallo,

  Ik heb een groot probleem. Ik kom namelijk te snel klaar (duh, anders zat ik niet op deze site). Alsof dat nog niet genoeg is, denk ik dat mijn seksleven en mijn hele relatie eronder lijden. Mijn vriendin en ik hebben veel minder seks dan eerst, en als we (binnen enkele minuten) klaar zijn zie ik haar bijna met haar ogen rollen en wil ze gelijk gaan slapen. Ik probeer er dan met haar over te beginnen, maar dan zegt ze alleen “nee hoor schatje, het is niet erg, ga maar lekker slapen.” Terwijl het dus duidelijk is dat ze het wel erg vindt. Ze lijkt ook veel afstandelijker buiten de seks om en geeft veel minder vaak spontaan een zoen of zo. Ik hou nog hartstikke veel van haar en doe echt m’n best om de relatie goed te houden, maar het lijkt allemaal niet te helpen. Maakt het zo veel uit dat ik te vroeg klaarkom? En hoe kan ik zorgen dat mijn vriendin er wel over wil praten?

  Ik hoop dat jullie kunnen helpen!

 2. Anoniem

  says:

  Dag, ik kom te snel klaar en ik heb gezien dat daar medicijnen tegen zijn. Wat is uw mening daarover?

  • Chris Coster

   says:

   Medicijnen, niet doen! In veel van mijn artikelen kun je zien dat ik daar geen fan van ben. Ze zijn duur en hebben vaak nare bijwerkingen die niet opwegen tegen de voordelen. Je kunt ook helemaal gratis en natuurlijk je orgasme leren uitstellen, dus je hebt medicijnen niet eens nodig!

 3. Serge

  says:

  Ik wil ff nog zeggen hoe belangrijk het is dat je op je gemak ben bij je vriendin. Bij mijn eerste was dat niet zo. Ik wilde gwn heel graag sex hebben zodat ik geen maagd meer was want al me vrienden waren al ontmaagd. Nou die chick vond mij ook wel leuk dus de eerste keer sex was wel prima. Ik kwam wel snel klaar maar ach ja zenuwen en zo. De volgende keer weer, en daarna weer.. het hielt niet meer op!! Ze was eigenlijk ook veel te knap voor me en had al ervaring dus ik was telkens fcking zenuwachtig.

  Toen ging dat uit (het werd niks, we kregen ruzie, zij ging vreemd, standaard dingen) en paar maanden later werd ik weer verlieft. Man, die chick was echt het einde! Ze werd toen later ook verlieft op mij en we kregen wat. En die sex was echt veel veel beter. We deden het zo rustig aan en kwamen echt op ons gemak bij elkaar. Ik hield het langer vol in bed en kon me veel beter ontspannen. Het was zo veel fijner dan me eerste vriendin. Nou dan weet je dat he!

 4. M

  says:

  Ben heel benieuwd naar die methode, ga het snel eens uitproberen !!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *